/karacsony/advent-idejen-ketszer-annyi-a-lakastuz-tippek-a-biztonsagos-otthonert/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

KARÁCSONY

Kétszer annyi a lakástűz advent idején – tippek a biztonságos otthonért

A meghitt hangulatot árasztó dekorációk életveszélyesek is lehetnek, ha nem tartjuk be a megfelelő előírásokat.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 06.

hirdetés

Elkezdődött a karácsonyi készülődés, meggyulladt az adventi koszorún az első gyertya, sokan fényfüzérekkel, mécsesekkel díszítették fel lakásukat. Bár nagyon mutatósak ezek a dekorációk, azonban ha nem tartjuk be a megfelelő előírásokat, számtalan veszélyt hordoznak magukban - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Mint írják, a legtöbb tüzet a gyertyák és mécsesek okozzák.

Különösen figyelni kell arra, hogy a kiszáradt adventi koszorú nagyon könnyen lángra kap, ezért a gyertyát ne a terítőre, hanem mindig egy tűzálló alátétre helyezzük, és az égő gyertyákat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül.

Továbbá fontos, hogy a fényfüzéreket megbízható helyről vásároljuk meg. A rossz minőségű fényfüzér nemcsak az áramütés, hanem a tűz kialakulásának lehetőségét is magában hordozza. Ha a korábbi években megvásárolt díszt vesszük elő, használat előtt mindig ellenőrizni kell annak sértetlenségét. Ha a vezeték vagy a hosszabbító megtört, eldeformálódott, megolvadt, nem szabad többet használni. Éjszakára, vagy a távollétünk idejére mindig ki kell húzni a konnektorból.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk