KARÁCSONY

A királynő szívszorító tisztelettel adózik a „szeretett” Fülöpnek a karácsonyi beszédében

Idén különösen megérti azokat, akik szeretteiket vesztették el az elmúlt évben. Hosszú uralkodása legszemélyesebb hangvételű beszédét mondta el a királynő.

Link másolása

Karácsonyi beszédében együttérzését fejezte ki a Covid-19 álatl sújtott családok gyászában szerte az országban. A királynő hét évtized után először beszélt Fülöp hercegről, mondván, hogy „egy ismerős nevetés hiányzik" az otthonában.

A 60. házassági évfordulójukon készült képpel díszített íróasztal mögött ülve elismerte, hogy az ünnepi időszak „nehéz lehet azok számára, akik elvesztették szeretteiket", hozzátéve: „Ebben az évben különösen megértem, miért." Ritkán beszél ilyen nyíltan a személyes ügyekről a nyilvánosság előtt, és a „szeretett" Fülöpre vonatkozó megjegyzései áprilisi halála óta a legőszintébbek.

A királynő azt mondta:

„A szolgálat érzése, az intellektuális kíváncsisága és a képessége, hogy kihozza a szórakozást minden helyzetből, ez számomra mind ellenállhatatlan volt. Ez a csintalan, kérdező csillogás olyan fényes volt a végén is, mint amikor először megláttam. De az élet természetesen végső búcsúkból és első találkozókból áll. És bármennyire is hiányzik nekem és a családomnak, tudom, hogy szeretné, ha élveznénk a karácsonyt."

A királynő ugyanazt a zafír krizantém brosst viselte, mint 1947-ben nászútjukon.

Felismerte, hogy a koronavírus-fertőzések téli hulláma milyen hatással van az emberek terveire, miután személyesen úgy döntött, hogy csökkenti a királyi család szokásos ünnepségeit. A királynő felmondta a sandringhami nagy összejövetel előkészületeit, és inkább Windsorban tölti a napot Károly herceggel és Kamillával, míg Anna hercegnő karanténban van, miután férje pozitív lett a Covid-19-re.

Amióta egy éjszakát kórházban töltött, továbbá fájó háta miatt a fegyverszünet napi ünnepségen való részvételét mondta le, a 95 éves uralkodó elővigyázatosságból, úgy döntött, hogy karácsony reggel nem vesz részt az istentiszteleten.

András hercegről vagy Harry hercegről, nem tett említést idén sem.

A királynő, akinek beszédét a windsori kastély fehér szalonjában rögzítették és egyedül írta, azt mondta: „Bár a Covid ismét azt jelenti, hogy nem ünnepelhetünk úgy, ahogy szerettük volna, még mindig élvezhetjük a sok kedves hagyományt." Hozzátette:

„Biztos vagyok benne, hogy valaki ma valahol meg fogja jegyezni, hogy a karácsony a gyerekek ideje. Ez egy lebilincselő igazság, de csak a történet fele. Talán igazabb azt mondani, hogy a karácsony mindannyiunkban megszólíthatja a gyermeket. A felnőttek, amikor aggódnak, néha nem látják az örömöt az egyszerű dolgokban, ahol a gyerekek igen. És számomra és a családom számára, még ha egy ismerős nevetés hiányzik is ebben az évben, öröm lesz karácsonykor, hiszen lehetőségünk van felidézni és újra látni az ünnepi szezon csodáját a kisgyermekeink szemével, akik közül idén még négyet örömmel üdvözölhettünk."

A királynő arra is utalt, hogy az új évben végre újra találkozhat szeretteivel.

„Februárban, mindössze hat hét múlva, kezdetét veszi a platina jubileumi évem, ami remélem, lehetőséget ad az embereknek mindenhol, hogy élvezzék az összetartozás érzését, és magabiztosan kell előretekintenünk."

Hónapokkal azután, hogy a glasgow-i Cop26-on sürgette a világ vezetőit, hogy lépjenek fel az éghajlatváltozás ellen, a királynő saját családjának három generációja figyelmét is felhívta a környezet megőrzésének fontosságára.

Végül személyesen beszélt a karácsony vallási jelentőségéről, és arról, hogy Jézus születése hogyan biztosította „hite alapkövét".

A királynő idézett egy megrendítő sort az „Ó Betlehemi kis város" énekből („Az évek reményei és félelmei ma este teljesülnek benned"), és egyszerűen azzal fejezte be, hogy „nagyon boldog karácsonyt kívánok önöknek."

>VIDEÓ: A Királynő beszéde


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Videó: Így kívántak boldog karácsonyt politikusaink
Volt aki csak az összekötözött fával fotózkodott, de láthattunk családi képet, vagy pihenős bejelentkezést is.

Link másolása

Gondosan komponált családi fotók, vagy egyszerű szelfik. Idén is változatos posztokkal kívántak boldog ünnepet a politikusok. Orbán Viktor öt unokájával, Márki-Zay Péter pedig népes családjával fotózkodott.

Jellemzően otthon készültek a képek, de akad munkahelyi is. Van, aki a csillogó karácsonyfáját mutatta be, más pedig az összekötözött fát örökítette meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KARÁCSONY
Már december 25-én leszedi a karácsonyfát egy angol nő, a TikTokon azt is elárulta, hogy miért
Schofieldéknél évek óta hagyomány a karácsony esti pakolászás. A háttérben egy másnapra eső családi ünnep áll.

Link másolása

Évek óta minden december 25-én este 11-kor ugyanaz a programja Georgia Schofieldnek: a hartlepooli nő nekiáll leszedni a karácsonyfát és eltüntet minden ünnepi dekorációt a házból, írja a Daily Star. A fiatal angol nő a TikTokon magyarázta el több videóban, hogy miért szabadul meg ilyen gyorsan az összes karácsonyi díszítéstől.

Az elsőben az látszik, ahogy pillanatok alatt szétszedi a műfenyőt, majd visszaállítja a karácsony előtti állapotot órákkal az ünnepi ebédet követően:

@bruh.georgia Time to get on with the birthday decorating ? #schofieldfamily ♬ 100 Ways - Jackson Wang

A második videóból kiderül, hogy a kislányának karácsonyi második napjára, vagyis december 26-ra esik a születésnapja. Georgia pedig annál rosszabbat el sem tudna képzelni, ha neki is ugyanaznap lenne a szülinapja, minthogy a házban még ott áll a feldíszített fenyő és mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, nem pedig az ő születésnapjával:

@bruh.georgia Reply to @dayandaya #schofieldfamily ♬ original sound - Georgia Schofield ♥️?

A fiatal nő szerint nincs ezzel semmi gond, náluk már igazi családi hagyomány lett a karácsony esti karácsonytalanításból.

A kommentelők egy része csodálja az odaadó anyát, amiért a saját érdekeit háttérbe szorítva még a karácsonyt is a gyereke születésnapjának rendeli alá. Mások szerint viszont túlzás a karácsony ilyen gyors felszámolása. Sokan például kifejezetten örülnének, ha még a feldíszített fa mellett ünnepelhetnék a születésnapjukat is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KARÁCSONY
Dwayne Johnson egy gyönyörű autóval lepte meg édesanyját karácsonyra
A színész édesanyja elsírta magát, amikor meglátta az autót.

Link másolása

Bizony van eset, amikor a zord külső érző szívet takar. Dwayne Johnson, a Szikla szolgáltatott a napokban erre ékes bizonyságot. A 49 éves színész ugyanis egy autóval lepte meg karácsony alkalmából az édesanyját. Ráadásul nem is akármilyen járgányt kapott, pontosan egy Cadillac CT5-ös terepjárót.

Dwayne Johnson két kislányával együtt adta át a csodás ajándékot édesanyjának. A megható pillanatot videóra vették, amit színész meg is osztott a közösségi oldalán.

Ez aztán jólesett. Meglepni anyut egy új autóval karácsonykor...lesokkoltam! Még sírt is egy picit. Aztán mikor behuppantak mellé az autóba az unokái, na, az volt a tiszta boldogság neki. Még Hobbs, a kutyám is kíváncsiskodott a kocsi után, szájában a gumicsirkéjével. Rettenetesen hálás vagyok, hogy anyukámat ilyen ajándékokkal lephetem meg, hiszen pokoli nehéz élete volt. Ahogy ő, úgy én sem veszek semmit magától értetődőnek az életben. Ennél sokkal többet is érdemel

- írta posztjában a színész.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KARÁCSONY
Olyan élethű lett egy mozgó karácsonyi dekoráció, hogy a szomszédok kihívták a tűzoltókat az ereszen ragadt férfihoz
A Karácsonyi vakáció című családi vígjáték egyik jelenetét szerette volna megidézni a ház tulajdonosa a mozgásérzékelőre bekapcsoló ereszmarkoló robottal.

Link másolása

Örökre emlékezetes marad egy New Jersey államban élő férfi idei karácsonyi dekorációja a környéken élőknek és a tűzoltóknak egyaránt. Doug Peterson arra gondolt, hogy ebben az évben megidézi Chevy Chase emlékezetes szerencsétlenkedését a Karácsonyi vakáció című vígjátékból, amikor a Clark Griswoldot alakító színész a háztetőre próbál rögzíteni több ezer izzót, de a művelet közben lezuhan és az ereszen lógva jajveszékel, írja az Indy100.

Peterson semmit nem bízott a véletlenre: olyan bábot készített, aminek kapálózását és segítségért könyörögését egy közeli fára szerelt mozgásérzékelő aktiválta. A tökéletes hatás kedvéért a díszlethez tartozott még egy eldőlt létra és a tetőről össze-vissza lógó égősor is.

A különleges dekoráció működését a YouTube-ra felöltött videóból lehet a legjobban megérteni:

A karácsonyi tréfa olyan élethűre sikerült, hogy a szomszédok még a tűzoltókat is kihívták a háztetőbe kapaszkodó férfihoz.

Peterson a TikTokra is feltöltött több videót a mára világhírűvé lett karácsonyi dekorációról. Az egyikben még a báb készítésének fázisait is bemutatja, majd a felvétel végén láthatók a tűzoltók, amint szirénázva a házhoz érkeznek:

@survivordiet

##ChristmasLightsGoneWrong ♬ original sound - survivordiet

A kommentelőket megosztja az ötletes karácsonyi dekoráció, bár többen nem értik, miért riasztották egyből a tűzoltókat ahelyett, hogy segíteni próbáltak volna a bajba jutott férfinak. Akad olyan hozzászóló, aki szerint eddig egy halloweeni díszítés vitte a prímet, amikor valaki a ház tetejére tett egy élethű műhullát. Szerinte Peterson izgő-mozgó karácsonyi ereszmarkolója még ennél is sokkal jobban sikerült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk