KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

„Egyszerre két kapcsolatban élni rengeteget ad, de óriási felelősség is”

Ádám és barátnője, Emese két éve határozták el, hogy másokat is beengednek az életükbe, ráadásul nem csak egyéjszakás kalandokra. A poliamor kapcsolatok fenntartása izgalmas, érzelmileg ugyanakkor megterhelő is.

Link másolása

A harmincas pár, Ádám és Emese négy és fél éve él együtt, az utóbbi két évben már poliamor kapcsolatban. Minden akkor kezdődött, amikor Emese két éve felvetette barátjának: mit szólna, ha mindketten nyitnának mások felé?

Azt is egyértelművé tette, hogy ebbe nemcsak az alkalmi szex férhetne bele, hanem akár egy mélyebb viszony, a másokkal való rendszeres időtöltés, még egy párhuzamos kapcsolat is.

Ádám először nehezen fogadta a felvetést: “Egyáltalán nem voltam felkészülve rá. Addig monogám kapcsolatokban éltem, ilyen volt a beállítottságom. Bennem is felmerültek az ilyenkor szokásos kérdések: vajon én nem vagyok neki elég, ha másra vágyik? És mi lesz, ha valakiért elhagy engem?”

Az érzés, hogy kimaradok valamiből

Emese azonban újra és újra felhozta a témát. Őszintén beszélt az érzéseiről: elmondta, hogy idővel minden korábbi kapcsolatában felmerült benne az újdonság iránti igény, de ilyenkor végül mindig a szakítás mellett döntött.

“Most viszont változtatni akart ezen a mintán. Rájött, hogy nem az a jó út, ha mindenkit kidob. Én voltam az első, aki mellett azt mondta, hogy ehelyett inkább próbáljunk valami más megoldást találni. Természetesen már az elején tisztáztuk, hogy alapelv a kölcsönösség: amit ő megtehet, azt megtehetem én is” – mondja Ádám.

A férfinak ezzel együtt is időbe telt alkalmazkodni a megváltozott feltételekhez. Ebben sokat segített, hogy Emesével rengeteget beszélgettek, a következő fél évben szinte csak ez volt köztük a téma.

“A szó hagyományos értelmében soha nem éreztem féltékenységet, inkább az zavart, hogy kimaradok valamiből, ha otthon ülök, amíg ő mással ismerkedik. Arra volt szükségem, hogy amit ő tesz, azt én is megtegyem – vagyis ne csak a lehetőségem legyen meg rá, hanem konkrét élményeket is szerezzek. Amikor az én életemben is megjelentek mások, helyrebillent köztünk az egyensúly.”

A pár azóta is jórészt külön utakon jár, új partnereiken jellemzően nem “osztoznak”. Eközben viszont arra is hangsúlyt fektetnek, hogy folyamatosan kommunikálják a másik felé: továbbra is ők a legfontosabbak egymás számára:

“Ebbe nem szabad akkor belemenni, ha a kapcsolat egyébként nem működik jól, és egy ilyen felállástól várjuk a megmentését. Aki mégis így tesz, annak biztosan csúnya szakítás lesz a vége.”

Nyitott kapcsolat vagy poliamoria?

Ádám és Emese együtt élnek, közösen terveznek családot, együtt szőnek hosszú távú terveket. Előfordul, hogy együtt látogatnak el swingerklubba, de inkább külön-külön szoktak randizni másokkal. Erről mindig beszámolnak egymásnak, de csak általánosságban, konkrét részletek megosztása nélkül, mivel senkit nem akarnak a háta mögött kibeszélni.

„Egészen furcsa szituációk is adódtak már, például amikor arról kell egyeztetnünk, mikor üres a lakás, mert a másik épp valaki olyat talált, akihez nem lehet feljárni. Ezt persze nem könnyű megélni, ha nekem épp nincs senkim, de ilyenkor arra gondolok, hogy egy másik esetben majd akár fordítva is lehet” – magyarázza Ádám.

De hogyan fogadta a környezetük ezt a felállást? A férfi a közeli barátait hamar beavatta, mivel nem akarta, hogy azt higgyék, megcsalja Emesét, amikor épp más lánnyal jelenik meg előttük.

„Fel se merült, hogy ne vállaljam fel, mint ahogy mások a szeretőjüket titkolják. Akivel Emese mellett hosszabb távon (tehát nem csak alkalmi kalandként) együtt vagyok, ugyanúgy az életem része, semmilyen szinten nem szeretném hátrébb sorolni. Már a legelején nyilvánvalóvá tettem, hogy az együttélés és a családalapítás perspektíváján kívül mindent szeretnék megélni vele is, amit egy kapcsolatban lehetséges.”

A családjuk viszont kivétel: mindketten azt mondják, előttük jobb ezt titokban tartani. Nem azért, mert bárkit szégyellnének, inkább az eredendően konzervatív beállítottságuk miatt. „Biztosan azt hinnék, hogy valami nincs rendben köztünk, pedig egyáltalán nem ez a helyzet.”

Ami az új partnereket illeti, a pár tapasztalata szerint minél fiatalabb valaki, annál elfogadóbb. Sokaknak már a szemük sem rebben a történet hallatán, de azért mindig akadnak, akiknek el kell magyarázni, hogy ez az egész nem amiatt van, mert már kevésbé vonzódnak egymáshoz.

„Sokszor lehet olvasni kommentekben, hogy aki igazán szereti a párját, annak nincs igénye mellette senkire. Szerintünk ez egyszerűen nem igaz: az vesse ránk az első követ, aki bármilyen szerelmes is volt, még soha nem gondolkodott el azon, milyen lenne valaki mással is együtt lenni. És ez semmit nem vesz el abból, amit a párja iránt érez, sőt, egy beteljesült viszony sokkal inkább hozzáad. Csak másoknak egy-egy ilyen megélésre rámegy a kapcsolatuk, pedig ennek egyáltalán nem kéne így történnie.”

Míg a nyitott kapcsolat alatt a többség olyan párkapcsolatot ért, amibe beleférnek a szexuális kalandok, Ádám és Emese poliamoriában élnek. Ez kettőnél több személy közti intim kapcsolat(ok) egyidejű gyakorlata, kívánsága vagy elfogadása, amelyről minden szereplőnek tudomása van és a hozzájárulását is adja. Ez azt jelenti, hogy a felek párhuzamosan több emberhez is kötődhetnek, több mindenkibe lehetnek szerelmesek. A poliamoria része lehet akár két-három egyenrangú kapcsolat fenntartása is, amelyek között néha van hierarchia, néha nincs. Ez minden esetben egyéni döntés kérdése.

Néha épp olyan nehéz, mint eltitkolni egy megcsalást

Számos pár van, akik nyitott kapcsolatban élnek és nem térnek ki a szexuális kalandok elől. Az azonban sokkal ritkább, hogy valakinek egyszerre két párkapcsolata legyen: két személlyel töltsön időt és két személy iránt vállaljon érzelmi felelősséget is.

Ádám másfél évvel a kapcsolata megnyitása után ismerkedett meg Fannival, aki előtt nem titkolta, hogy milyen körülmények közül érkezik az életébe.

A férfinek eleinte főleg az önbizalmát és önképét erősítette, hogy két nőnek is fontos, valamint azt várta az egésztől, hogy a kölcsönösség jegyében jobban el tudja majd fogadni barátnője hasonló kalandjait. Ez így is történt, ma már azonban úgy érzi: Fanni személye az, amiért igazán megérte, mert őszintén megszerette az új barátnőjét is.

“Egyszerre két kapcsolatban élni rengeteget ad, de óriási felelősség is. Mindig is igyekeztem a szexen túl minőségi időt tölteni Fannival, közös programokat szervezni, akár elutazni egy hétvégére. Hetente kétszer-háromszor is nála alszom, amit Emese szerencsére nagyon megértően fogadott” – mondja.

Ádám a kapcsolatuk hullámvölgyeiből azt is megtapasztalta: semmivel sem kevésbé fájdalmas a szakítás, ha vár otthon valaki, hogy megvigasztaljon.

„Folyamatosan oda kell figyelnem Fannira, nehogy bármiben is kevesebbnek érezze magát, vagy úgy élje meg, ő csak a ‘kettes számú’ az életemben. Ez az egyensúlyozás néha épp olyan nehéz, annyi energiát kell beletenni, mintha megpróbálnék eltitkolni egy megcsalást. Mégis vállalom, mert igazán fontossá vált számomra” – teszi hozzá.

Nem várhatjuk ettől a kapcsolatunk megmentését

De mi szükséges ahhoz, hogy valaki sikeresen működtessen egy Ádám és Emese kapcsolatához hasonló felállást?

“Az első pár évben nem tudtam volna ebbe belemenni. Egy ilyen helyzethez nagyfokú bizalom és elkötelezettség kell, ami idő, mire kialakul egy pár életében. Sokan azt hiszik, egy poliamor helyzetben biztosan elhagynák őket, pedig ez egy hagyományos kapcsolatban is bármikor bekövetkezhet” – vélekedik a férfi.

Ádám szerint amióta így élnek, még csökkent is az esélye, hogy valaha otthagyja a barátnőjét. Ebben segít, hogy ha megtetszik neki valaki más, akkor – kölcsönös vonzalom esetén – megtapasztalhatja, milyen azzal az illetővel. Így nem maradnak elnyomott vágyak, kínzó „mi lett volna, ha…” érzés.

Lényeges még az is, hogy minden résztvevő félben legyen valódi nyitottság a nem monogám kapcsolati forma iránt, különben – még ha kezdetben annak is tűnik – hosszú távon biztosan nem lesz fenntartható a felállás.

Hogy mit tartogat a jövő Ádámék számára? Az biztos, hogy Emesével akar családot alapítani, és szerinte azután is tudnak majd másokkal ismerkedni, ha egyszer gyerekük születik.

“A logisztika biztosan nehezebb lesz, de azt meg lehet oldani, más akadályát pedig nem látom, miért ne folytathatnánk bármeddig.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
„Felbéreltem egy influenszert, hogy próbára tegyem a vőlegényem hűségét”
Nem lett jó vége a hűségtesztnek. A korábban egekig magasztalt férfi szinglinek hazudta magát néhány héttel az esküvő előtt.

Link másolása

Annyira biztos volt leendő férje szerelmében egy brazil menyasszony, hogy röviddel az esküvő előtt fogadást kötött az egyik barátjával, írja a Mirror. A különös fogadás tétje az volt, hogy a vőlegény nem esik kísértésbe, és minden körülmények között hűséges marad a nőhöz.

A magabiztos menyasszony ekkor kereste fel az ismert hűségtesztelő influenszert, Lídia Luizát, hogy környékezze meg a férfit. A történet nem ért jó véget, ami a csinos véleményvezér Tiktokra feltöltött videójából derült ki. Luiza videójában olvasható a teljes üzenetváltás a menyasszonnyal, aki ekkor még nagyon magabiztosnak tűnt. A képernyőfelvételekből kiderül: a nő 500 reált (31 ezer forint) tett jövendőbelije hűségére.

A hűségteszt elején Lídia előbb követni kezdte az Instagramon a férfit, majd lájkolta néhány fotóját is. Rövid idő múlva a februári esküvőre készülő mit sem sejtő vőlegény privát üzenetben kereste meg az influenszert.

Csevegés közben Lídia rákérdezett, hogy randizik-e éppen valakivel. A férfi szinte azonnal rávágta, hogy nem, majd megpróbálta rávenni egy találkára a szinte vadidegen nőt.

A teljes, portugál nyelvű videót itt lehet megnézni:

@testesdefidelidade Ig para testes @lidiabertoncello #testedefidelidade #fiscaldochifre #namoro #traicao #fyp #fypシ #fyyy ♬ Senta Com Amor - Furacão Hit

A Tiktokra posztolt videóból nem derül ki, hogy az esküvőt végül megtartották vagy szakított a pár. Az egészen biztos azonban, hogy a nő nem bízik majd a jövőben feltételek nélkül a vőlegényében.

Az influenszer egyik követője szerint a menyasszony barátja sejthetett valamit, ezért is beszélhette rá a szokatlan hűségtesztre a nőt. Ezek után pedig nem lenne túl etikus elfogadni a nyereményt. Egy másik hozzászóló szerint lehet, hogy a menyasszony most szenved, de egy napon hálás lesz majd a történtek miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
Terhes lett a férjtől a másik nő, amikor a pár édeshármassal ünnepelte az első házassági évfordulót
Az amerikai házaspár többszerelmű kapcsolatban él, rendszeresen randiznak más nőkkel. A feleség viszont küzd a teherbe eséssel.

Link másolása

Váratlan következménye lett annak, amikor egy amerikai nő édeshármassal lepte meg a férjét az első házassági évfordulójukon - számolt be róla a Daily Mail.

Jess a TikTok-oldalára készített egy humoros videót, amiben táncol, miközben a férje átöleli hátulról, aztán a következő pillanatban olyan, mintha a nő leszidná a fejét fogó férfit. A videón ez a felirat olvasható:

"Édeshármast ajándékoztam a férjemnek az első évfordulónkra. Ő teherbe ejtette a nőt, nekünk meg még nincs gyerekünk."

A videót már több mint 5,6 milliószor nézték meg és rengetegen kommenteltek is alá. Bár sokak szerint ez csak egy poén volt a feltöltőtől, Jess nem tagadta, hogy ez valóban megtörtént velük. Sőt, nyíltan vállalja, hogy

férjével poliamor, vagyis többszerelmű kapcsolatban élnek, és együtt randiznak más nőkkel - számos videót készített már erről. Az egyikben elmesélte, hogy monogámnak indult a kapcsolatuk, de közben rájött, hogy a nőket is szereti, ezért döntöttek úgy, hogy más nőket is bevonnak a szerelmi életükbe.

A feleség azzal kapcsolatban is őszinte, hogy bár rajta vannak a babaprojekten, nem sikerül teherbe esnie, erről szintén van több videója is.

A kommentelők többsége eléggé kiakadt azon, hogy Jess hagyja, hogy a férje más nővel is lefeküdjön a szeme láttára, ráadásul még csak nem is védekezik, így esélyt adva a teherbe esésre, mikor pontosan tudja, hogy a felesége babára vágyik. Többen is azt írták, hogy elég szomorú, ami történt, és az is, hogy egyáltalán az első házassági évfordulót édeshármassal ünnepelték. Volt azonban, aki azt írta, hogy ez nem a férfi hibája, hanem Jess-é, hiszen ő lepte meg ezzel a férjét és vállalta a kockázatot. Mások viszont megértőek voltak vele, egy kommentelő például azt írta, hogy logikus, hogy ha Jess nem tud teherbe esni, együtt döntenek arról, hogy egy másik nőt is bevonnak a kapcsolatukba, hátha így lehet gyerekük. Bár a feleség nem állította azt, hogy a béranyaság lett volna a céljuk az édeshármassal és a poliamor életükkel.

Több hozzászóló pedig megerősítette, hogy nem Jessék az egyetlenek, akikkel ez megtörtén(hetet)t.

"Pontosan ebben a szituációban voltam" - írta egy nő.

"Így estem teherbe a már 3 éves gyerekemmel. A volt barátnőmmel és az akkori barátjával voltam. A srác még nem is találkozott a lányával, de az exemmel azóta is jóban vagyunk" - osztotta meg a tapasztalatát egy másik.

@cliquebaittvplayhouse

A Night that’ll last forever. ♬ Quagotjuicee5 on TikTok - DEUCE NOT DUECE ‼️


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
Durva bosszút állt egy megcsalt nő hűtlen párján, de sokan nevetnek rajta
Még a lány barátnője is őrültségnek tartja a dolgot, sok kommentelő viszont jót derült rajta.

Link másolása

Meglehetősen szokatlan és megdöbbentő módon bosszulta meg egy nő, hogy a párja megcsalta őt - számolt be róla a Daily Star.

Egy skye.shep nevű felhasználó osztotta meg barátnője történetét egy TikTok-videóban. Elmondása alapján, amikor a lány rájött, hogy a barátja félrelépett, olyan mérges lett, hogy eldöntötte, megkeresi a fiú legértékesebb tulajdonát és tönkreteszi.

Amikor a tárgyak között kutakodott, megtalálta a hűtlen párja születési anyakönyvi kivonatát, amit rögtön szét is tépett. "Fogd be, már nem is létezel" - mondta a srácnak a vita közben.

A barátnő videóját már több mint 6,7 milliószor látták és 11 ezernél is többen kommenteltek alá. Többen azt írták, imádják a feldühödött lány energiáját, míg más úgy véli, hogy bár nem volt helyes, amit tett, de az biztos, hogy elképesztő. Egy hozzászóló szerint ez a legviccesebb dolog, amiről valaha hallott, egy másik pedig bizonyítja, hogy az eset nem példátlan, ő ugyanis az exe jogosítványát vágta ketté. Persze olyanok is akadnak, akik szerint a lány ezzel már túllépett egy határt.

@skye.shep no she’s not a scorpio and for legal reasons this is a joke #womeninstem #girlboss ♬ Crazy - Patsy Cline


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Lamborghinit ajándékozott a férjének egy maláj kismama a babájuk születése utáni álmatlan éjszakákért
Hamarosan szülők lesznek, a fiatal anyukának pedig szüksége lesz szerelme segítségére. Ezt akart előre megköszönni neki a drága sportautóval.

Link másolása

Nem akármilyen meglepetéssel készült egy fiatal maláj influenszer a férjének: egy sportautót vett neki hálából azért, amiért segít neki a születendő babájuk körüli teendőkben - számolt be róla a Mirror.

A 19 éves Anes Ayuni Osman ugyanis első gyermekét várja párjával. Ahogy a családjában szokás, a kismama a baba születése után 100 napig otthon marad, hogy csakis a kicsivel foglalkozhasson, és mozogni sem nagyon fog, hogy elkerülje a komplikációkat. A gyermekágyi időszakban 20 éves férje fogja segíteni őt mindenben. Ezt akarta a lány előre megköszönni egy hatalmas ajándékkal.

Videót készített arról, hogy egy autókereskedéshez vezeti a bekötött szemű Weldan Zulkeflit, akit egy több mint 70 millió forintba kerülő Lamborghini Huracan Evo várt. A fiatal vállalkozó nem számított erre a meglepetésre, örömében elsírta magát és felesége nyakába borult.

A TikTokra feltöltött videót már több mint 1,5 milliószor nézték meg, és persze rengetegen kommenteltek is alá. Nagyon sok hozzászólót meglepett Anes nagyvonalúsága. Többen azt írták, hogy a férje nagyon szerencsés férfi, de volt olyan is, aki azzal viccelődött, hogy egy teljes munkaidős dadus kevesebbe került volna.

@ayunieso24 #ad Bagi awl2 hadiah utk jaga sy dlm Pantang nnti ? Terima kasih suami , besar mana pun nilai hadiah ni takkan dapat balas kebaikan awk #fyp #ad #vitamilk ♬ Dengarkan Sayang - Kangen Band

Anes azt nyilatkozta a malajziai mStarnak, hogy férjének egyáltalán nem jelent gondot segíteni a baba körüli teendőkben. A lány szerint nagy esély van rá, hogy császármetszéssel kell szülnie, ezért is lesz nagy szüksége szerelme támogatására az első pár hónapban.

"Amellett, hogy hálás vagyok azokért az áldozatokért, amiket értem és a babáért hoz, azért ajándékoztam neki ezt a Lamborghinit, mert azt akarom, hogy mellettem legyen a gyermekágyi időszakban"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk