/kapcsolat/mit-arul-el-a-kapcsolatunkrol-a-kedvenc-szexpozunk/
hirdetés

KAPCSOLAT

Mit árul el a kapcsolatunkról a kedvenc szexpózunk?

Nem is olyan rossz és unalmas, ha a „misszionáriust” szeretjük.
Címkép: Pikist - szmo.hu
2020. szeptember 09.

hirdetés

A szeretkezésnek több mint 600 pozícióját dokumentálták a szerelem művészetéről írt könyvek a civilizáció hajnalától kezdve, ennek ellenére egy átlagos pár legfeljebb kettőt-hármat próbál ki. Nincsen köztük olyan, amit a legjobbnak tekinthetünk – írja a Daily Mail női rovatának szakértője, Tracey Cox, minden testalkatunktól, magasságunktól, egyéni ízlésünktől, pillanatnyi hangulatunktól és nem utolsó sorban párkapcsolatunk állapotától függ.

A klasszikus „misszionárius pózról” azt tartják, hogy unalmas, kiszámítható, nem kell hozzá semmi fantázia. A férfi uralkodik, és ez egyben azt is jelentheti, hogy nem törődik párja szexuális igényeivel, a lényeg, hogy neki jó legyen. Ugyanakkor sok nő ragaszkodik hozzá, különösen azok, akik kövéreknek érzik magukat. De azok is ezt választják, akiknek önértékelési problémáik vannak a testükkel kapcsolatban, mert így elrejtőzhetnek a férfi alatt. Népszerűségét az is növeli, hogy például télen akár a takaró lehet is működik.

Azok is gyakran választják, akik semmi másra nem vágynak, csak egy jó szexelésre, mert ez az első, ami az eszükbe jut.

És ami a legjobb: akik „misszionárius pózban” szeretkeznek, azok szoros, harmonikus kapcsolatban élnek, hiszen a szeretkezés közbeni csók, vagy az arcok összeérintése is a meghittség jele.

Az ugyancsak népszerű „kutyapóz” előnye, hogy valószínűleg mindegyiknél jobban izgatja a nő G-pontját, tehát nagyon az esélye az orgazmusra és a férfi más izgató műveleteket is végezhet e helyzetben. Ezt leginkább azok a párok választják, akik számára a szex az egyik legfontosabb a kapcsolatukban. A bizonytalan párok ritkán próbálják ki, mert hiányzik a biztató szemkontaktus és nem minden nő szereti, ha partnere előtt kitárul összes testnyílása. Ellenben tökéletes pozíció azok számára, akik szex közben szívesen fantáziálnak egy másik partnerről, egy olyanról, aki titkos vágyaik tárgya. Negatívuma, hogy van benne valami primitív, állatias, mintha semmi más nem motiválná, csak a bujaság. Aki ezt részesíti előnyben, az csak a szex fizikai előnyeire koncentrál és nem érdekli az együttlét intimitása.

hirdetés

A kutyapóz azoknak a pároknak való, ahol a férfi legdominánsabb énje jön elő, felszabadítja önmagában a vadállatot, a nő pedig teljes alávetettségben van. Az ilyen kapcsolat általában nem hosszú életű Tracey szerint.

Ha a nő van felül, ő irányítja az együttlétet. Ezt a szexuális önbizalommal rendelkező, és e téren is intelligens nők választják, és azok a partnerek, akik boldogan adják át a nőnek e szerepet.

E póz egyrészt azt jelenti, hogy a nőben egészséges exhibicionizmus van, hiszen minden mozdulata partnere szeme láttára történik, másrészt pedig a párkapcsolatot mélységes bizalom hatja át: nehéz ugyanis orgazmust mímelni, hogy a férfi látja a nő arcát és elkapja a csúcspontra érés pillanatát.

Nem árt azonban tudni, hogy ha mindig a nő van felül, és a férfi soha nem kap lehetőséget arra, hogy ő legyen a szexuális agresszor, ez azt jelenti, hogy a kapcsolat más területein is valószínűleg a nő a főnök.

Az oldalsó pozíció gyakran alakul ki az első együttlétnél, ami csak alvásnak indul – „nagykifli, kiskifli” – aztán a két összetapadt test erekciót vált ki.

Ez a romantikus párok kedvence, akik többre becsülik az intimitást az orgazmusnál, és a szeretetet az állatias vonzalomnál. A sok testérintés inkább érzéki, mint szexuális jellegű, nevezhetjük „vasárnap reggeli szexnek” is, amikor ellazulunk, nem sietünk.

Ez a „lassú szex” igazi pozíciója, ahol nem az élvezet, hanem az odavezető út tűnik a legszebbnek és talán éppen ezért lehet a nőnek többször is orgazmusa, miközben szelíd, hosszútávú kapcsolat vár rájuk. Igaz, nincs benne vad szenvedély, és azt jelentheti, hogy a kapcsolatnak nem a szex a lényege.

Az orális szex akkor jó megoldás, amikor a nőnek fáj a behatolás, vagy a férfinak vannak erekciós problémái, mert kiiktatja a kellemetlen érzést és a stresszt. Sok nőnek csak orális szex által jut a csúcsra. De ha csak azért folyamodnak hozzá, hogy „túllegyenek rajta”, akkor ott nagy baj van a nemi élettel.

Másfelől viszont ha ilyen közel vagyunk párunk nemi szerveihez, az nemcsak erotikus, hanem a „szeretem mindenedet” egyértelmű üzenete. De ha más módra a felek nem hajlandók, akik aligha mondhatjuk, hogy kapcsolatunk kölcsönösen odaadó – vélekedik Tracey Cox.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk