KAPCSOLAT

„Végre valaki megért és támogat” – Mire jó a szeretői viszony?

Nem csak a testiség megélésével lehet beletekeredni egy szeretői viszonyba, többféle módon működtetett szeretői viszonyokról beszélhetünk. Van-e kiút? És ha igen, merre?
Laskai Nelli cikke a Boldognak lenni blogon, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2022. augusztus 25.


Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában megjelenik egy harmadik ember, vagy szereplő lesz mások párkapcsolatában. Egyre könnyebb ismerkedni – a digitális világnak köszönhetően –, és egyre könnyebb egyalkalmas kalandokat találni. Azonban nem csak a testiség megélésével lehet beletekeredni egy szeretői viszonyba, többféle módon működtetett szeretői viszonyokról beszélhetünk.

  • Kati esetében a lelki támogatás az, amit a szeretői viszonyban megtalált. Péterrel egy cégnél dolgoznak, és a közös kávézások alkalmával azon kapták magukat, hogy egyre többet mesélnek magukról, tanácsokat adnak, és vigasztalják egymást. A testi kontaktus egyelőre apró érintésekben jelenik meg, viszont nincs olyan nap, hogy ne találkoznának szándékosan a teakonyhában. Mindketten várják a lehetőséget, és titokban tartják a párjuk előtt ezt a kötődést. Egyre többször előfordul, hogy az érzéseiket egymással osztják meg, és nem a társukkal.

    Kati: "Végre valaki megért és támogat."

  • Béla viszonya "telefonos viszony". Egy kiránduláson ismerkedett össze Pankával, aki többszáz kilométerre lakik tőle. Bejelölték egymást a Facebookon és az írogatások egy idő után hívásokba fordultak. Ahogy Béla mondja, a nap fénypontja, amikor beszélhetnek és megoszthatják egymással a problémájukat. Kölcsönösen dicsérik egymást, és feltöltődik ebből a kapcsolódásból. Otthon egyre élesebbé válik a kontraszt, amit a szürke hétköznapokban kap a feleségétől, és amit Panka ad neki a telefon másik végéről. Béla egyre többször gondol Pankára, milyen jó lenne, ha titokban találkoznának is. A felesége mit sem tud erről a kapcsolattartásról, és Béla mindaddig titkolni szeretné, míg nem látja tisztán, hogy esetleg Panka opció-e számára, hogy az unalmas és sérelmektől hemzsegő házasságából átlépjen Panka mellé.

    Béla: "Soha nem kaptam ennyi dicséretet otthon, mint amennyit egy nap kapok Pankától telefonon."

  • Petra és Gábor csak szex alapon találkozgatnak. Alig lelkiznek, ha mégis mesélnek magukról valamit, akkor az pár percbe belefér, és inkább a testi kényeztetésre fordítják a rendelkezésükre álló kis időtartamot. Petra számára ünnepnap, amikor készülődhet, szép ruhába bújhat és az anyaszerepet a melegítővel együtt ledobhatja és otthon hagyhatja. Egyikőjük sem szeretne együtt élni a másikkal, de nem akarnak lemondani a testi örömökről, amit a tilosban járás, a felfedezésre váró ismeretlen csak fokoz.

    Petra: "Tudom, hogy hülyeség tartani a kapcsolatot Gáborral, de otthon alig van szex és az sem szenvedélyes, inkább rutinszerű. Most mondjak le erről a kis örömforrásról, amit Gábornál megkapok? Már annyi mindent beáldoztam a családért, legalább ennyi maradjon."

A fent említett történetekben minimum egy dolog azonos. A szereplők szeretve akarják érezni magukat. Fontosnak, okosnak, ügyesnek, vonzónak, akiért tesz valaki, akiért utánanyúlnak, hiszen a szerető nélküli életükben mindezt nem találják, vagy nem kapják meg.

Azonban a szeretői viszonyoknak vannak buktatói is. Nem egy valós párkapcsolati környezetet mutat, így nem a teljes képet kapják a szeretők egymásról. Nem látszik a fáradt, hétköznapi problémákkal küzdő ember, az, akinek nincs ereje a társát megtartani akkor, amikor ugyanúgy nem kap viszonzásul elismerő szavakat, vagy kellő figyelmet. És van egy másik probléma pedig is, mégpedig, hogy a szeretői viszonyban egyre sokasodó hazugságok és káosz felőrli az embert egy idő után.

Előjöhet a bűntudat, az önértékelés csökkenés, a hazugságra épülő otthoni légkör egyre nyomasztóbb lesz. A megcsalt fél általában megérzi az eltávolodást és az ettől való szorongása konfliktusokat generálhat, ami méginkább megerősíti a hűtlen felet, hogy "jár neki" a nyugalom szigete, mégha tudja is, hogy ezzel fájdalmat okoz a társának (ha kiderül).

Ahogy a klienseim említik, a szeretői viszony egy oxigénmaszk, amit a levegőtlen otthon kiegyensúlyozására használnak. A kérdés csak az, hogy vajon mit érdemesebb megteremteni: egy olyan párkapcsolati formát, ahol nem levegőtlen a tér, vagy maradni a légszomjban és kiugrálni egy-egy kis időre oxigénért.

Ha szeretnéd lezárni a szeretői viszonyt, de nincs elég erőd hozzá, vagy jó lenne már eldönteni a dilemmádat, hogy kilépj-e a párkapcsolatodból, itt írd be magad a naptáramba, és segítek, hogy nyugodt, tiszta élethelyzetet teremts magad körül. A tanácsadáson ráláthatsz arra is, hogy milyen stratégiával tehetitek boldoggá újra a párkapcsolatotokat.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Három hónap után tudta meg, hogy a párja pornózik: „Elvesztettem a férfiakba vetett hitemet”
Az egykori brit valóságshow-sztárt sokkolta, amikor kiderült a titok, de nem ez volt a legrosszabb, amit megtudott.

Link másolása

Becsapva érzi magát a brit valóságshow-szereplő, aki három hónap járás után tudta meg, hogy a párja a felnőttfilmiparban dolgozik.

AJ Bunker a brit Love Island című társkereső reality hetedik, tavaly sugárzott évadában tűnt fel, de csak hat napig tudott a villában maradni. Ennek ellenére ismertté vált, az Instagramon 111 ezren követik. Most azért tűnt fel újra a bulvármédiában, mert elárulta, hogy szakított a párjával. A szakítás oka, hogy kiderült: a férfi nem az, akinek mondta magát.

A 28 éves nő elmondta, már két éve szingli volt, amikor megismerkedett a férfival egy eseményen. Álomférfiként írta le, aki azt mondta neki, hogy modell, emellett pedig egy futballedzői cégnél dolgozik.

Három hónapig minden szép és jó volt. Egészen addig, amíg AJ rá nem jött, hogy a férfi nem modell, hanem pornószínész, ráadásul melegpornókban szerepel.

„Extrém pornó volt. Csak férfiak voltak benne, és egyértelműen felismertem őt is. Nagyon elkeseredtem, és nem gondoltam, hogy jöhet még ennél rosszabb is. Aztán kiderült azt is, hogy az egyik meleg barátját arra kérte, küldjön neki képeket. Ráadásul a barátaim mutattak egy képet egy ocsmány tangáról, ami a pulcsijában volt összegyömöszölve. Nem akartam elhinni, hogy más fehérneműjét hozta el és hagyta ott nálam. Azt mondta, azért hazudott arról, mivel foglalkozik, mert azt hitte, ha tudnék róla, akkor esélyt sem adok neki. Ez viszont egy olyan trauma volt nekem, hogy azonnal szakítottam vele”

– mesélte a Sunnak.

A korábbi realityszereplő azt mondta, úgy érzi, a férfiak kihasználják a műsorral szerzett ismertsége miatt, ezért nehezebben is megy neki a párkeresés. Elárulta, hogy amikor a show után randizott valakivel, akkor is kiderült, hogy a srác csak rajta keresztül akart bekerülni egy tévéműsorba.

„Elveszítettem a hitemet a férfiakban. A Love Island egyáltalán nem segített, mert ott sem találtam rá a szerelemre, és azóta sem volt tartós kapcsolatom. Már nehezen engedem közel magamhoz az embereket. Nehéz megbíznom bárkiben is, mert az az érzésem, hogy vagy ki akarnak használni, vagy csak azért vannak velem, hogy elmondhassák, lefeküdtek egy Love Island-lánnyal”

– panaszolta az OK! magazinnak.

A Love Islanddel kapcsolatban azt is elmondta, hogy szerinte nagyobb sikerrel járt volna, ha idősebb, érettebb férfiakkal van a villában, mert akiket ott megismert, azok szerinte nem voltak hozzá valók. Ennek ellenére nem bánta meg a szereplést, sőt bármikor kipróbálná magát újra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
A Rovatból
Szakított a brit férfi az ukrán menekülttel, aki miatt tavasszal elhagyta a családját
Szombaton borult ki a bili, amikor erőszakba torkollt a férfi 30. születésnapi bulija.

Link másolása

Kiadta az útját Tony Garnett annak a 22 éves ukrán menekültnek, aki miatt májusban elhagyta feleségét és két közös lányukat, írja a Daily Mail. A férfi szerint idővel Szofija egyre erőszakosabb lett: a nő komoly alkoholproblémákkal küzd, ráadásul a napokban késsel esett neki a közösen bérelt ház falának.

A helyzet szombaton fajult el igazán, amikor a férfi 30. születésnapját ünnepelték. Az időnként agresszív dühkitöréseket produkáló Szofija felkapott egy kést, és két másik ukrán menekült jelenlétében többször a falba vágta. A férfi ekkor kihívta a rendőrséget, mivel komolyan aggódott a saját biztonságáért, röviddel később pedig szakítottak.

Garnett elmondása szerint mindent megtett a kapcsolatért, és azért, hogy az ukrán nő az országban maradhasson. Egy ponton túl azonban nem tolerálhatta tovább az egyre erőszakosabb Szofiját. A férfi most már úgy látja, hibát követett el, amikor négy és fél hónapja az ukrán nőt választotta családja helyett. Hiába volt fülig szerelmes Szofijába, a nőnek van egy olyan oldala, amit képtelenség elviselni.

Mindenesetre próbál segíteni a Kijevből származó exének új lakást találni. Közben felvette a kapcsolatot Szofija Ukrajnában élő anyukájával, hogy próbáljon segíteni a lányának.

A biztonsági őrként dolgozó férfi reméli, hogy a hatóságok nem toloncolják ki az országból a fiatal nőt, aki idővel megtalálja Angliában a számítását. A pár néhány hónapja még esküvőt és közös gyerekeket tervezett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Áll nélkül született férfihez ment hozzá egy amerikai nő, sokak szerint csak az ismertségért van vele
A neten sok negatív kommentet kapnak, ám amikor elmennek valahová, senki nem mer hozzájuk szólni, csak bámulják őket.

Link másolása

Rengeteg támadást kap az az amerikai nő, aki egy áll nélkül született férfivel házasodott össze – számolt be róla a Daily Mail.

Joseph Williams és Vania 2019-ben jöttek össze, 2020-ban pedig össze is kötötték az életüket.

A férfi egy nagyon ritka rendellenesség miatt áll és állkapocs nélkül született, ezért nagyon sokat bántották egész életében.

A párkeresés sem ment neki könnyen, mert rendellenessége miatt értéktelennek érezte magát, nem volt önbizalma. Éppen ezért hatalmas boldogság volt számára, amikor megismerte Vaniát, akivel kölcsönösen szimpatikusnak és vonzónak találták egymást.

Bár nagy köztük az összhang és a szerelem, sokan kételkednek abban, hogy a 39 éves nő őszintén szereti-e két évvel idősebb férjét, vagy csak azért van vele, mert figyelmet akar. Ő azonban tagadja ezt, sőt elmondta, hogy eleinte nem is merte felvállalni a kapcsolatukat. Amikor megkérdezték tőle, hogy ki Joseph, azt mondta, hogy csak barátok, mert zavarba jött és szégyellte elmondani az igazat. Vania kezdetben bizonytalan is volt, mert férje előtt még sosem járt fogyatékkal élő emberrel, és nem tudta, hogy fog működni a kapcsolatuk.

„Ahogy egyre jobban megismertem Joe-t, már nem az arcát láttam, hanem a lelkét, a személyiségét”

– mondta.

Elárulta, hogy bár a családja támogatta a szerelmüket, édesanyja aggódott amiatt, hogy lányának folyamatosan segítenie kell Josephet, erről azonban szó sincs. Bár a férfi a nyakában lévő cső segítségével lélegzik, és egy gyomrába vezető csövön keresztül táplálkozik, teljesen önálló. Már gyerekkorában megtanult jelnyelven beszélni, de írásban és a telefonjával is tud kommunikálni.

„Csont- és bőrátültetést kaptam, amikor megpróbáltak állkapcsot építeni nekem, de ahogy nőttem, a testem elutasította ezt, így végül sikertelen volt. Nem tudok rendesen enni, beszélni és lélegezni sem. Mivel csak pépes ételeket ehetek, amiket a gyomromban lévő csőbe helyezek, még soha nem kóstoltam meg egy ételt sem. Gyerekkoromban örökbe adtak, így új családhoz kerültem. Nehéz volt felnőni, és az, hogy így születettem, sok problémát okozott nekem, de nem akartam, hogy ez befolyásolja az életemet”

– mondta Joseph.

Felesége mellett megtalálta a boldogságot, amit az sem árnyékolhat be, hogy számos rosszindulatú megjegyzést kapnak. Például azt mondják nekik, hogy hogy lehetnek szerelmesek, ha csókolózni sem tudnak. Vaniát pedig azzal is vádolták, hogy biztosan megcsalja a férjét, mivel egyesek nem tudják elképzelni, hogy lehet szexuális életük. De azt is megkapták már, hogy biztos csak megjátsszák a házasságot, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek.

„Bezzeg amikor elmegyünk valahová, csak bámulnak minket. Néha előveszik a telefonjukat és levideóznak vagy lefényképeznek minket, de soha nem mondanak semmit, csak néznek”

– mondta Vania.

Joseph hozzátette: jobban örülne annak, ha a bámészkodók megkérdeznék tőle, miért néz ki úgy, ahogy, ahelyett, hogy így viselkednek. De leszögezték, hogy hiába a feléjük áradó negativitás, a kapcsolatuk erős és a szerelemre épül, nincs semmi mögöttes szándék.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
11 ezer kilométert utazott Hawaiira első Tinder randija miatt az ír lány - Most már egy éves közös gyermekük
Clodagh sosem gondolta volna, hogy szerelmes lesz és családot alapít egy olyan férfival, aki a világ másik felén él.

Link másolása

A 22 éves Clodagh O'Sullivan nem gondolta volna, hogy társkeresőn találja meg a szerelmet, azonban nem is tévedhetett volna nagyobbat. Párjával, a 25 éves Brady Elliottal Tinderen hozta őket össze a sors, most pedig már egy közös gyerekük is van, az egyéves Jamie - írja a Sun.

Az ír lány már 5 hónapja volt szingli, amikor 2019-ben regisztrált Tinderre. Egy Brady nevű fiúval álltak párba, akit homályos képei miatt már törölni szeretett volna, azonban ekkor a fiú küldött neki egy memet az Office című sorozatból. Clodagh és Brady Instagramon folytatták a beszélgetést, ahol már hamar rájött a lány, hogy egy nagyon helyes és sármos amerikai sráccal beszélget.

„Az első randiról szőtt álmaim gyorsan szertefoszlottak, amikor Brady közölte velem, hogy csak Írországban nyaral, és valójában 7000 mérfölddel arrébb, Hawaiin él”

- emlékezett vissza a fiatal anyuka.

Brady a tengerészgyalogság orvosaként dolgozott, míg Clodagh a helyi kocsmában pultozott. A lány már kezdte elengedni a dolgot, hiszen a távolság miatt nehezen alakulhatott köztük bármi. Ekkor aztán megbeszéltek egy videóhívást, ahol Brady teljesen elvarázsolta őt és családjának is bemutatta. Clodagh is mesélt otthon édesapjának és nővérének a fiúról, akik támogatták őt. Nem sokkal később Clodagh a kis ír városból már a Hawaiira tartó gépen ült.

„Amikor novemberben felszálltam a repülőre, nagyon izgatott voltam, de aggódtam is, hogy a Bradyvel való kapcsolatom nem lesz ugyanolyan élőben. De minden aggodalmam elszállt abban a pillanatban, ahogy megpillantottam őt a repülőtéren. Adott nekem egy virágot, a hagyományos hawaii üdvözlésként, és mindketten azonnal éreztük a szikrát. Alig két nappal az első találkozás után hivatalosan is barát és barátnő lettünk, és egy héttel később kimondtuk: Szeretlek”

- mesélte Clodagh.

Két hetet töltöttek el együtt Hawaii-on, majd egyből szervezték a következő utazást. Karácsonykor Brady Írországba repült, ahol megismerte szerelme családját. A szerelem egyre erősebb lett köztük, így nem számított a 11 ezer kilométer távolság. Az egész 2020-as évük az utazásról szólt, majd eltervezték, hogy novembertől 3 hónapot Amerikában töltenek majd.

„De alig hat héttel a novemberi utazásunk után tudtam meg, hogy terhes vagyok. Tökéletes meglepetés volt, a barátaink és a családunk pedig nagyon örültek a hírnek”

- mondta az ír lány.

Clodagh, Brady és kisbabájuk, Jamie

Clodagh és Brady Írországba költöztek saját lakásukba, ahol Brady zenészként kezdett dolgozni egy pubban. Kisfiuk, Jamie 2021 júliusában látott napvilágot. Később Hawaiira terveznek költözni és már az esküvőre is gyűjtenek.

„Soha, egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy szerelmes leszek és családot alapítok egy olyan férfival, aki a világ másik felén él. Annyira örülök, hogy követtem a szívemet”

- tette hozzá Clodagh.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk