KAPCSOLAT

11 tipp, hogyan legyél túl azon, ha megcsaltak

Ha megcsalnak minket, az fáj. Egyedül maradni, fáj. De ezt a fájdalmat leküzdhetjük és jobbak lehetünk.
Forrás: Life Advisor, Címkép: jwvein képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. december 28.


Link másolása

A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Éjfél után 10-15 perccel üzenetet kaptam az egyik barátomtól mindössze egyetlen sorral: "Szakítottunk." Úgy tűnik, hogy rajtakapta a barátnőjét, aki egy másik sráccal flörtölt a háta mögött, és amikor szembesítette ezzel, azt állította, hogy már nem szereti és úgyis azt akarja, hogy vége legyen, majd pedig elment.

A barátom teljesen le volt döbbenve és tudtam, hogy egy hosszú éjszaka vár rám és az, ha azt mondom neki, hogy legyen erős, semmit nem fog használni. Szüksége volt egy tervre, amely nemcsak erős emberként, hanem boldog emberként helyrerántja.

1. Mosolyogj!

A párod, aki megcsalt két dologra áll készen:

  • Szomorú leszel és átkozod őt
  • Még te magad sem tudod, hogy mit fogsz tenni

Amire viszont egyáltalán nem állnak készen, az egy nyugodt ember, kontrollált higgadtsággal. Tudják, hogyan kell válaszolni a szomorúságodra és az átkaidra, de ritkán állnak készen a nyugodt viselkedésre.

Tehát abban a pillanatban, amikor meggyőződtél a párod hűtlenségéről – függetlenül attól, hogy milyen gyorsan ver a szíved –, vegyél egy mély lélegzetet és mosolyogj! Jó lenne, ha mindezt a párod előtt tennéd meg, hiszen rendesen összezavarná őket.

Szóval mosolyogj rá, mosolyogj úgy, mintha te lennél a világ legnyugodtabb embere és igazából te sajnálod őket, azért, amit tettek.

2. Ne sírj, ne nyaggasd és ne próbáld bűntudatba kergetni őket!

Nem csináltál semmi rosszat. Hűséges maradtál a párodhoz mindaddig, amíg a kapcsolat tartott és most határozottan te vagy előnyben.

Ne hozz létre kiegyensúlyozatlanságot azzal, hogy kimutatod a gyengeséged. Tudom, nagyon nehéz megállni, hogy ne sírj, de az életed szerelme miatt ne sírj és ne nyaggasd őt. Hiszen neki, aki a szakítás mellett döntött, ez semmit nem fog számítani.

Ne próbáld bűntudatba kergetni őket, mert képesek lesznek elérni azt, hogy te érezd magad szarul azért, amiért ők megcsaltak téged, mondván, hogy ez csak és kizárólag miattad történt, ami viszont nem igaz.

3. Engedd el őket és ha már nincsenek ott, sírj!

Valószínűleg békén hagynak és elmennek, amikor kiderül, hogy te mindent tudsz a megcsalásról. Miután ez megtörtént, szabadon kiadhatod minden érzelmed. Sírhatsz, káromkodhatsz, felhívhatod a barátaidat stb. De ez csak egy napig tartson.

A barátom már ebben a helyzetben volt, szóval mondtam neki, hogy vegyen ki egy szabadnapot, sírja és/vagy tombolja ki magát, aztán egész nap beszélgettünk.

4. Ha a napnak vége, fel kell állnod és mindent újra kell kezdened

Nem számít, hány hónapot vagy évet töltöttetek együtt, ha vége, akkor vége! Össze kell gyüjtened a szíved összetört darabjait és újra kell kezdened, mert tovább kell élned az életed. A shownak folytatódnia kell!

5. Gondolj arra, mit csináltál, mielőtt összejöttetek

Ha hosszú ideig volt párod, akkor az életed részévé vált és nehéz lesz elképzelned az életed nélküle. De az igazság az, hogy már előtte is volt életed. Családdal, barátokkal és hobbikkal teli életed.

Itt az ideje, hogy visszatérj ezekhez, hogy ne gondolj a partneredre. Tölts időt a barátaiddal, térj vissza a régi hobbijaidhoz vagy keress újakat, légy közel a családodhoz. Mindig könnyebb mondani, mint megtenni, de ezek tényleg segíteni fognak életed ezen pontján.

6. Kerüld el a közös helyeiteket!

Egy dolog biztos, hogy amikor olyan helyekre mész, ahova korábban mindig együtt mentetek, felkavarodnak az emlékek. Ezért lehetőleg kerüld el ezeket a helyeket, legalább egy kis időre.

7. Ha úgy érzed beszélned kell vele, írj naplót!

Az az érzés, hogy SMS-t kell küldened aze xednek, könnyen eluralkodhat rajtad. De ezt felejtsd el! Nincs értelme többé felvenni vele a kapcsolatot, ráadásul kicsi az esélye, hogy választ kapsz. Ehelyett inkább írd le az érzéseid egy naplóba.

8. Lépj ki kicsit a közösségi médiából!

A közösségi médiában újra és újra látjuk az embereket. Annak ellenére, hogy letiltottad az exed, nagy az esélye annak, hogy egy mások által készített képen meglátod majd őt. Ez kissé megállítaná a továbblépési folyamatot. Tarts egy kis szünetet a közösségi médiától.

9. Ne ugorj egyből más ágyába!

Az egyik lehetőség, amit az emberek egy szakítás után tesznek, hogy alkalmi szexkapcsolatokba kezdenek. Ez nagyon káros a továbblépési folyamatban, mert nem hagyod, hogy az érzelmeid feldolgozódjanak és kihűljenek.

Ez nem azt jelenti, hogy a szexuális életednek teljesen le kell állnia egy bizonyos időre, de ha egy kis ideig tartózkodsz a szextől és a saját önfejlesztéseden dolgozol inkább, az többet fog segíteni, mint az alkalmi szexkapcsolatok.

10. Ha szakértő segítségre van szükséged, keress fel egy szakembert!

A szakítások rendkívüli traumák lehetnek. Nem baj, ha szakítás után nem érzed jól magad. Egyedül nehéz lehet továbblépni és teljesen érthető, ha időpontot kérsz egy terapeutához vagy pszichológushoz.

Ne szenvedj egyedül! Több dolgot is megtehetsz, hogy javítsd az életeden és a mentális egészségügyi szakemberek biztosan segítenek neked ebben.

11. Ha úgy érzed, továbbléptél és készen állsz randizni, akkor hajrá!

Csak azért, mert egy borzalmas szakításon vagy túl, nem kell örökre lemondanod a szerelemről. Ha úgy érzed, hogy továbbléptél, próbálj meg új emberekkel randizni. Rá fogsz jönni, hogy bizony van jobb, mint az exed. Ezúttal viszont óvatosan válassz. Mindig arra kell törekedned, hogy jobb legyél, mint a múltad és ne randizz olyanokkal, akik nem egyeznek meg az értékeiddel és az erényeiddel.

Ha tetszett, amit olvastál, keresd a Life Advisor blogot hasonló cikkekért!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Három hónap után tudta meg, hogy a párja pornózik: „Elvesztettem a férfiakba vetett hitemet”
Az egykori brit valóságshow-sztárt sokkolta, amikor kiderült a titok, de nem ez volt a legrosszabb, amit megtudott.

Link másolása

Becsapva érzi magát a brit valóságshow-szereplő, aki három hónap járás után tudta meg, hogy a párja a felnőttfilmiparban dolgozik.

AJ Bunker a brit Love Island című társkereső reality hetedik, tavaly sugárzott évadában tűnt fel, de csak hat napig tudott a villában maradni. Ennek ellenére ismertté vált, az Instagramon 111 ezren követik. Most azért tűnt fel újra a bulvármédiában, mert elárulta, hogy szakított a párjával. A szakítás oka, hogy kiderült: a férfi nem az, akinek mondta magát.

A 28 éves nő elmondta, már két éve szingli volt, amikor megismerkedett a férfival egy eseményen. Álomférfiként írta le, aki azt mondta neki, hogy modell, emellett pedig egy futballedzői cégnél dolgozik.

Három hónapig minden szép és jó volt. Egészen addig, amíg AJ rá nem jött, hogy a férfi nem modell, hanem pornószínész, ráadásul melegpornókban szerepel.

„Extrém pornó volt. Csak férfiak voltak benne, és egyértelműen felismertem őt is. Nagyon elkeseredtem, és nem gondoltam, hogy jöhet még ennél rosszabb is. Aztán kiderült azt is, hogy az egyik meleg barátját arra kérte, küldjön neki képeket. Ráadásul a barátaim mutattak egy képet egy ocsmány tangáról, ami a pulcsijában volt összegyömöszölve. Nem akartam elhinni, hogy más fehérneműjét hozta el és hagyta ott nálam. Azt mondta, azért hazudott arról, mivel foglalkozik, mert azt hitte, ha tudnék róla, akkor esélyt sem adok neki. Ez viszont egy olyan trauma volt nekem, hogy azonnal szakítottam vele”

– mesélte a Sunnak.

A korábbi realityszereplő azt mondta, úgy érzi, a férfiak kihasználják a műsorral szerzett ismertsége miatt, ezért nehezebben is megy neki a párkeresés. Elárulta, hogy amikor a show után randizott valakivel, akkor is kiderült, hogy a srác csak rajta keresztül akart bekerülni egy tévéműsorba.

„Elveszítettem a hitemet a férfiakban. A Love Island egyáltalán nem segített, mert ott sem találtam rá a szerelemre, és azóta sem volt tartós kapcsolatom. Már nehezen engedem közel magamhoz az embereket. Nehéz megbíznom bárkiben is, mert az az érzésem, hogy vagy ki akarnak használni, vagy csak azért vannak velem, hogy elmondhassák, lefeküdtek egy Love Island-lánnyal”

– panaszolta az OK! magazinnak.

A Love Islanddel kapcsolatban azt is elmondta, hogy szerinte nagyobb sikerrel járt volna, ha idősebb, érettebb férfiakkal van a villában, mert akiket ott megismert, azok szerinte nem voltak hozzá valók. Ennek ellenére nem bánta meg a szereplést, sőt bármikor kipróbálná magát újra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Szakított a brit férfi az ukrán menekülttel, aki miatt tavasszal elhagyta a családját
Szombaton borult ki a bili, amikor erőszakba torkollt a férfi 30. születésnapi bulija.

Link másolása

Kiadta az útját Tony Garnett annak a 22 éves ukrán menekültnek, aki miatt májusban elhagyta feleségét és két közös lányukat, írja a Daily Mail. A férfi szerint idővel Szofija egyre erőszakosabb lett: a nő komoly alkoholproblémákkal küzd, ráadásul a napokban késsel esett neki a közösen bérelt ház falának.

A helyzet szombaton fajult el igazán, amikor a férfi 30. születésnapját ünnepelték. Az időnként agresszív dühkitöréseket produkáló Szofija felkapott egy kést, és két másik ukrán menekült jelenlétében többször a falba vágta. A férfi ekkor kihívta a rendőrséget, mivel komolyan aggódott a saját biztonságáért, röviddel később pedig szakítottak.

Garnett elmondása szerint mindent megtett a kapcsolatért, és azért, hogy az ukrán nő az országban maradhasson. Egy ponton túl azonban nem tolerálhatta tovább az egyre erőszakosabb Szofiját. A férfi most már úgy látja, hibát követett el, amikor négy és fél hónapja az ukrán nőt választotta családja helyett. Hiába volt fülig szerelmes Szofijába, a nőnek van egy olyan oldala, amit képtelenség elviselni.

Mindenesetre próbál segíteni a Kijevből származó exének új lakást találni. Közben felvette a kapcsolatot Szofija Ukrajnában élő anyukájával, hogy próbáljon segíteni a lányának.

A biztonsági őrként dolgozó férfi reméli, hogy a hatóságok nem toloncolják ki az országból a fiatal nőt, aki idővel megtalálja Angliában a számítását. A pár néhány hónapja még esküvőt és közös gyerekeket tervezett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
11 ezer kilométert utazott Hawaiira első Tinder randija miatt az ír lány - Most már egy éves közös gyermekük
Clodagh sosem gondolta volna, hogy szerelmes lesz és családot alapít egy olyan férfival, aki a világ másik felén él.

Link másolása

A 22 éves Clodagh O'Sullivan nem gondolta volna, hogy társkeresőn találja meg a szerelmet, azonban nem is tévedhetett volna nagyobbat. Párjával, a 25 éves Brady Elliottal Tinderen hozta őket össze a sors, most pedig már egy közös gyerekük is van, az egyéves Jamie - írja a Sun.

Az ír lány már 5 hónapja volt szingli, amikor 2019-ben regisztrált Tinderre. Egy Brady nevű fiúval álltak párba, akit homályos képei miatt már törölni szeretett volna, azonban ekkor a fiú küldött neki egy memet az Office című sorozatból. Clodagh és Brady Instagramon folytatták a beszélgetést, ahol már hamar rájött a lány, hogy egy nagyon helyes és sármos amerikai sráccal beszélget.

„Az első randiról szőtt álmaim gyorsan szertefoszlottak, amikor Brady közölte velem, hogy csak Írországban nyaral, és valójában 7000 mérfölddel arrébb, Hawaiin él”

- emlékezett vissza a fiatal anyuka.

Brady a tengerészgyalogság orvosaként dolgozott, míg Clodagh a helyi kocsmában pultozott. A lány már kezdte elengedni a dolgot, hiszen a távolság miatt nehezen alakulhatott köztük bármi. Ekkor aztán megbeszéltek egy videóhívást, ahol Brady teljesen elvarázsolta őt és családjának is bemutatta. Clodagh is mesélt otthon édesapjának és nővérének a fiúról, akik támogatták őt. Nem sokkal később Clodagh a kis ír városból már a Hawaiira tartó gépen ült.

„Amikor novemberben felszálltam a repülőre, nagyon izgatott voltam, de aggódtam is, hogy a Bradyvel való kapcsolatom nem lesz ugyanolyan élőben. De minden aggodalmam elszállt abban a pillanatban, ahogy megpillantottam őt a repülőtéren. Adott nekem egy virágot, a hagyományos hawaii üdvözlésként, és mindketten azonnal éreztük a szikrát. Alig két nappal az első találkozás után hivatalosan is barát és barátnő lettünk, és egy héttel később kimondtuk: Szeretlek”

- mesélte Clodagh.

Két hetet töltöttek el együtt Hawaii-on, majd egyből szervezték a következő utazást. Karácsonykor Brady Írországba repült, ahol megismerte szerelme családját. A szerelem egyre erősebb lett köztük, így nem számított a 11 ezer kilométer távolság. Az egész 2020-as évük az utazásról szólt, majd eltervezték, hogy novembertől 3 hónapot Amerikában töltenek majd.

„De alig hat héttel a novemberi utazásunk után tudtam meg, hogy terhes vagyok. Tökéletes meglepetés volt, a barátaink és a családunk pedig nagyon örültek a hírnek”

- mondta az ír lány.

Clodagh, Brady és kisbabájuk, Jamie

Clodagh és Brady Írországba költöztek saját lakásukba, ahol Brady zenészként kezdett dolgozni egy pubban. Kisfiuk, Jamie 2021 júliusában látott napvilágot. Később Hawaiira terveznek költözni és már az esküvőre is gyűjtenek.

„Soha, egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy szerelmes leszek és családot alapítok egy olyan férfival, aki a világ másik felén él. Annyira örülök, hogy követtem a szívemet”

- tette hozzá Clodagh.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Hat év után tudta meg, hogy a párja valójában a testvére – egy DNS-tesztből derült ki
Mindketten örökbeadott gyerekek voltak, fogalmuk sem volt a köztük lévő rokoni kapcsolatról, amikor felnőttként összejöttek. A sok hasonlóság viszont másoknak is feltűnt már.

Link másolása

"Most tudtam meg, hogy hat éve a testvéremmel járok" - kezdte megdöbbentő bejegyzését a Redditen egy 30 éves nő.

Őt is sokként érte, amikor kiderült számára, hogy az a férfi, akit a szerelmének hitt éveken át, valójában a vér szerinti bátyja. Elmesélte, hogy mindkettőjüket örökbe adták babakorukban, de ezt csak kamaszkorukban tudták meg. Szerencsére jó nevelőszülőkhöz kerültek, jó közegben nőttek fel. Már felnőttként találkoztak egymással, és mivel fogalmuk sem volt róla, hogy rokonok, összejöttek.

A nő elmondása szerint nemcsak külsőre találták egymást vonzónak, de az összhang is rögtön megvolt köztük, hamar rájöttek, hogy nagyon jól megértik egymást.

"Előtte soha nem találkoztam még senkivel, aki iránt azonnal vonzalmat és kötődést éreztem. Most már tudom, hogy ez a kényelemérzet és a sok közös azért van, mert ő a bátyám. És nem féltestvér."

Mint írta, éppen amiatt is érezték magukat közel egymáshoz, mert mindkettejüket örökbe adták kiskorukban. Végül pont ez volt az oka annak, hogy kiderült a titok, ugyanis kíváncsiak voltak a felmenőikre, ezért DNS-tesztet csináltattak. Az eredmény sokkolta a nőt, és mivel még ő sem tudta ezt megemészteni, egyelőre a párjának, illetve bátyjának sem tudta még elmondani.

A helyzetet még bizarrabbá teszi az, hogy a hat év alatt természetesen mindent csináltak, amit a párok szoktak: szerelmet vallottak, találkoztak egymás családjával, megünnepelték az évfordulókat, és persze szexeltek is. Már van egy közös házuk, abban viszont megegyeztek, hogy gyerekük nem lesz, mert egyikük sem vágyik rá.

"Nagyon remélem, hogy a teszteredmény hamis, hamarosan csináltatok is egy újat, de most pánkba estem. Kényelmes életünk van együtt, és még mindig ő életem szerelme"

- írta posztjában a nő, aki most már érti, miért mondogatták nekik sokan azt, hogy külsőre is nagyon hasonlítanak egymásra.

Megkérdezte a redditezőket, hogy ők mit tennének egy ilyen kellemetlen szituációban. Többen azt írták, hogy ők biztosan nem tárnák ezt a nyilvánosság elé. Sokakat megdöbbentett a történet, de a legtöbben azt tanácsolták a nőnek, hogy ha valóban testvérek, bármennyire is szeretik egymást, nem lehetnek együtt.

Forrás: LADBible


Link másolása
KÖVESS MINKET: