KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

"Lehet-e ő az igazi, ha ennyi kompromisszumot kell kötnünk?"

Az akadályok segíthetnek titeket.

Link másolása

"Van egy barátom, akivel nem olyan régen jöttünk össze, és majdnem minden tökéletes, de már most, az elején látom, hogy nagyon sok kompromisszumot kellene kötnünk ahhoz, hogy hosszabb távon is egy pár legyünk. Neki van 3 gyermeke, akik közül 1 vele él, kicsit idősebb is nálam, és elég sokat kell utazni is hozzá. Ezeket kisebb akadályok, végülis megoldom, de sokszor azon gondolkodom, hogy lehet-e ő az igazi, ha ennyi kompromisszumot kell kötnünk?"

Tehát minden tökéletes, csak van néhány dolog, ami más kapcsolatokban akadály szokott lenni. Nálatok nem az, de aggódsz miattuk. Miért? Szerintem fölösleges.:)

Amit leírtál, arról talán azt gondolod, hogy egyedi eset, miközben minden egyes kapcsolatnak, a legtökéletesebbnek is lesz valamilyen ára. Kevesebb az időd másra, utaznod kell egy keveset, van egy kicsi, vagy nagyobb gyerek, akivel szerencsés, ha összebarátkozol. Ha erről az oldalról nézzük, ezek nem várt hozadékai a dolognak. Más kérdés, hogy ha valóban minden rendben, akkor szerintem ne számold a másra nem jutó energiákat.

Csak annyi történt, hogy jött az életedbe néhány új szokás, új ismerős, kicsivel több utazás és ennyi. Bárkivel jönnél össze, ugyanez történne.

Ezért olyan károsak a romantikus történetek és szappanoperák, amikkel kapcsolatban muszáj észrevennük, hogy azok a valóságnak csak egy-egy idealizált történetét, pillanatát jelenítik meg. Azokban valóban úgy találják meg az igazit, hogy ott semmiféle akadály nincs, csak egymásra néznek egy bulin, vagy az utcán és kész a szerelem. Amíg eljutnak a kiteljesedéséig, "legyőznek" egy-egy gonosz rokont, egy megoldhatatlannak tűnő szabályt, szegénységet, vagy bármi mást, aztán, a kapcsolat kész, a történetnek vége. Arról már nem szól a fáma, hogy később, menet közben is millió akadály adódik majd, azt már nem tudjuk, hogy ezeket vajon megoldják-e együtt.

Ez a sok mese általában éppen ott ér véget, ahol az élet izgalmas, de kevésbé szép és eladható része következik.

Éppen ezért szeretik sokan olvasni őket, mert nem beszélnek a mindennapi élet nehézségeiről, vagy ha igen, azok erőfeszítések nélkül oldódnak meg.

És talán ezért hiszik sokan, hogy csak az lehet jó, ami tökéletes, és csak az tökéletes, ahol nem merül fel semmi gond. Ezek valójában törvényszerűen felbukkannak majd, és azt gondolom, hogy ha létezik "igazi", vagy tökéletes pár és viszony, akkor az sokkal inkább a problémákra adott reakciótokból derül ki és nem úgy, hogy a sors nem oszt ki nektek időnként rosszabb lapokat.

Ugyanakkor a valóságban akad jó néhány legyőzendő akadály, de ezek a nehézségek egyáltalán nem haszontalanok, és még jobban összekovácsolhatnak.

Ha létezik "igazi", akkor persze, hogy lehet az a te barátod is, a vele érkezett kihívásokkal együtt.

Míg egy romantikus tündérmesében kialakult szerelem során végül semmilyen, együtt legyőzött kihívás nincs, amire a párok később emlékeztetnek, úgy a való életben sokkal közelebb hoz a másikhoz, ha arra gondolsz, hogy mennyit áldozatot hozott érted.

Ezért gondolom azt, hogy amiket most akadálynak látsz, könnyen lehet, hogy épp abban segítenek, hogy még jobban összekovácsoljanak titeket.

-----

Remélem, hogy segítettem, és sikerül megnyugtató választ kapnod. Ha te esetleg olvasóként más tanácsot adnál a kérdezőnek, írd meg kommentben, és akár azt is, ha egyetértesz, hiszen a Válaszok blogban egyetlen véleményt hall a kérdező, többen talán még jobban látjuk a megoldást. Ha kérdésed van, vagy olyan témád, amit megbeszélhetünk, az alábbi Instagram-fióknak címezve tudod feltenni.

Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a fotócsekkolás mellett olvasnátok is, itt a képen látható, hogyan érhetek el. :-) Nektek küldöm speciálba. #specialba

0 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
„Felbéreltem egy influenszert, hogy próbára tegyem a vőlegényem hűségét”
Nem lett jó vége a hűségtesztnek. A korábban egekig magasztalt férfi szinglinek hazudta magát néhány héttel az esküvő előtt.

Link másolása

Annyira biztos volt leendő férje szerelmében egy brazil menyasszony, hogy röviddel az esküvő előtt fogadást kötött az egyik barátjával, írja a Mirror. A különös fogadás tétje az volt, hogy a vőlegény nem esik kísértésbe, és minden körülmények között hűséges marad a nőhöz.

A magabiztos menyasszony ekkor kereste fel az ismert hűségtesztelő influenszert, Lídia Luizát, hogy környékezze meg a férfit. A történet nem ért jó véget, ami a csinos véleményvezér Tiktokra feltöltött videójából derült ki. Luiza videójában olvasható a teljes üzenetváltás a menyasszonnyal, aki ekkor még nagyon magabiztosnak tűnt. A képernyőfelvételekből kiderül: a nő 500 reált (31 ezer forint) tett jövendőbelije hűségére.

A hűségteszt elején Lídia előbb követni kezdte az Instagramon a férfit, majd lájkolta néhány fotóját is. Rövid idő múlva a februári esküvőre készülő mit sem sejtő vőlegény privát üzenetben kereste meg az influenszert.

Csevegés közben Lídia rákérdezett, hogy randizik-e éppen valakivel. A férfi szinte azonnal rávágta, hogy nem, majd megpróbálta rávenni egy találkára a szinte vadidegen nőt.

A teljes, portugál nyelvű videót itt lehet megnézni:

@testesdefidelidade Ig para testes @lidiabertoncello #testedefidelidade #fiscaldochifre #namoro #traicao #fyp #fypシ #fyyy ♬ Senta Com Amor - Furacão Hit

A Tiktokra posztolt videóból nem derül ki, hogy az esküvőt végül megtartották vagy szakított a pár. Az egészen biztos azonban, hogy a nő nem bízik majd a jövőben feltételek nélkül a vőlegényében.

Az influenszer egyik követője szerint a menyasszony barátja sejthetett valamit, ezért is beszélhette rá a szokatlan hűségtesztre a nőt. Ezek után pedig nem lenne túl etikus elfogadni a nyereményt. Egy másik hozzászóló szerint lehet, hogy a menyasszony most szenved, de egy napon hálás lesz majd a történtek miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
Terhes lett a férjtől a másik nő, amikor a pár édeshármassal ünnepelte az első házassági évfordulót
Az amerikai házaspár többszerelmű kapcsolatban él, rendszeresen randiznak más nőkkel. A feleség viszont küzd a teherbe eséssel.

Link másolása

Váratlan következménye lett annak, amikor egy amerikai nő édeshármassal lepte meg a férjét az első házassági évfordulójukon - számolt be róla a Daily Mail.

Jess a TikTok-oldalára készített egy humoros videót, amiben táncol, miközben a férje átöleli hátulról, aztán a következő pillanatban olyan, mintha a nő leszidná a fejét fogó férfit. A videón ez a felirat olvasható:

"Édeshármast ajándékoztam a férjemnek az első évfordulónkra. Ő teherbe ejtette a nőt, nekünk meg még nincs gyerekünk."

A videót már több mint 5,6 milliószor nézték meg és rengetegen kommenteltek is alá. Bár sokak szerint ez csak egy poén volt a feltöltőtől, Jess nem tagadta, hogy ez valóban megtörtént velük. Sőt, nyíltan vállalja, hogy

férjével poliamor, vagyis többszerelmű kapcsolatban élnek, és együtt randiznak más nőkkel - számos videót készített már erről. Az egyikben elmesélte, hogy monogámnak indult a kapcsolatuk, de közben rájött, hogy a nőket is szereti, ezért döntöttek úgy, hogy más nőket is bevonnak a szerelmi életükbe.

A feleség azzal kapcsolatban is őszinte, hogy bár rajta vannak a babaprojekten, nem sikerül teherbe esnie, erről szintén van több videója is.

A kommentelők többsége eléggé kiakadt azon, hogy Jess hagyja, hogy a férje más nővel is lefeküdjön a szeme láttára, ráadásul még csak nem is védekezik, így esélyt adva a teherbe esésre, mikor pontosan tudja, hogy a felesége babára vágyik. Többen is azt írták, hogy elég szomorú, ami történt, és az is, hogy egyáltalán az első házassági évfordulót édeshármassal ünnepelték. Volt azonban, aki azt írta, hogy ez nem a férfi hibája, hanem Jess-é, hiszen ő lepte meg ezzel a férjét és vállalta a kockázatot. Mások viszont megértőek voltak vele, egy kommentelő például azt írta, hogy logikus, hogy ha Jess nem tud teherbe esni, együtt döntenek arról, hogy egy másik nőt is bevonnak a kapcsolatukba, hátha így lehet gyerekük. Bár a feleség nem állította azt, hogy a béranyaság lett volna a céljuk az édeshármassal és a poliamor életükkel.

Több hozzászóló pedig megerősítette, hogy nem Jessék az egyetlenek, akikkel ez megtörtén(hetet)t.

"Pontosan ebben a szituációban voltam" - írta egy nő.

"Így estem teherbe a már 3 éves gyerekemmel. A volt barátnőmmel és az akkori barátjával voltam. A srác még nem is találkozott a lányával, de az exemmel azóta is jóban vagyunk" - osztotta meg a tapasztalatát egy másik.

@cliquebaittvplayhouse

A Night that’ll last forever. ♬ Quagotjuicee5 on TikTok - DEUCE NOT DUECE ‼️


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
Durva bosszút állt egy megcsalt nő hűtlen párján, de sokan nevetnek rajta
Még a lány barátnője is őrültségnek tartja a dolgot, sok kommentelő viszont jót derült rajta.

Link másolása

Meglehetősen szokatlan és megdöbbentő módon bosszulta meg egy nő, hogy a párja megcsalta őt - számolt be róla a Daily Star.

Egy skye.shep nevű felhasználó osztotta meg barátnője történetét egy TikTok-videóban. Elmondása alapján, amikor a lány rájött, hogy a barátja félrelépett, olyan mérges lett, hogy eldöntötte, megkeresi a fiú legértékesebb tulajdonát és tönkreteszi.

Amikor a tárgyak között kutakodott, megtalálta a hűtlen párja születési anyakönyvi kivonatát, amit rögtön szét is tépett. "Fogd be, már nem is létezel" - mondta a srácnak a vita közben.

A barátnő videóját már több mint 6,7 milliószor látták és 11 ezernél is többen kommenteltek alá. Többen azt írták, imádják a feldühödött lány energiáját, míg más úgy véli, hogy bár nem volt helyes, amit tett, de az biztos, hogy elképesztő. Egy hozzászóló szerint ez a legviccesebb dolog, amiről valaha hallott, egy másik pedig bizonyítja, hogy az eset nem példátlan, ő ugyanis az exe jogosítványát vágta ketté. Persze olyanok is akadnak, akik szerint a lány ezzel már túllépett egy határt.

@skye.shep no she’s not a scorpio and for legal reasons this is a joke #womeninstem #girlboss ♬ Crazy - Patsy Cline


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Lamborghinit ajándékozott a férjének egy maláj kismama a babájuk születése utáni álmatlan éjszakákért
Hamarosan szülők lesznek, a fiatal anyukának pedig szüksége lesz szerelme segítségére. Ezt akart előre megköszönni neki a drága sportautóval.

Link másolása

Nem akármilyen meglepetéssel készült egy fiatal maláj influenszer a férjének: egy sportautót vett neki hálából azért, amiért segít neki a születendő babájuk körüli teendőkben - számolt be róla a Mirror.

A 19 éves Anes Ayuni Osman ugyanis első gyermekét várja párjával. Ahogy a családjában szokás, a kismama a baba születése után 100 napig otthon marad, hogy csakis a kicsivel foglalkozhasson, és mozogni sem nagyon fog, hogy elkerülje a komplikációkat. A gyermekágyi időszakban 20 éves férje fogja segíteni őt mindenben. Ezt akarta a lány előre megköszönni egy hatalmas ajándékkal.

Videót készített arról, hogy egy autókereskedéshez vezeti a bekötött szemű Weldan Zulkeflit, akit egy több mint 70 millió forintba kerülő Lamborghini Huracan Evo várt. A fiatal vállalkozó nem számított erre a meglepetésre, örömében elsírta magát és felesége nyakába borult.

A TikTokra feltöltött videót már több mint 1,5 milliószor nézték meg, és persze rengetegen kommenteltek is alá. Nagyon sok hozzászólót meglepett Anes nagyvonalúsága. Többen azt írták, hogy a férje nagyon szerencsés férfi, de volt olyan is, aki azzal viccelődött, hogy egy teljes munkaidős dadus kevesebbe került volna.

@ayunieso24 #ad Bagi awl2 hadiah utk jaga sy dlm Pantang nnti ? Terima kasih suami , besar mana pun nilai hadiah ni takkan dapat balas kebaikan awk #fyp #ad #vitamilk ♬ Dengarkan Sayang - Kangen Band

Anes azt nyilatkozta a malajziai mStarnak, hogy férjének egyáltalán nem jelent gondot segíteni a baba körüli teendőkben. A lány szerint nagy esély van rá, hogy császármetszéssel kell szülnie, ezért is lesz nagy szüksége szerelme támogatására az első pár hónapban.

"Amellett, hogy hálás vagyok azokért az áldozatokért, amiket értem és a babáért hoz, azért ajándékoztam neki ezt a Lamborghinit, mert azt akarom, hogy mellettem legyen a gyermekágyi időszakban"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk