/kapcsolat/karacsonykor-huznal-eljegyzesi-gyurut-kedvesed-gyurusujjara/
hirdetés

KAPCSOLAT

Karácsonykor húznál eljegyzési gyűrűt kedvesed gyűrűsujjára?

Van pár tippünk arra, hogy tökéletes legyen a pillanat!

Link másolása

hirdetés

A karácsonyi ünnepek igazi eljegyzési szezonnak számítanak, a közösségi oldalak tanúbizonysága szerint is. Hogy az általad átadott eljegyzési gyűrű kiragyogjon a tömegből, érdemes figyelned néhány dologra!

Ha azt mondjuk: karácsony, akkor ragyogás, csillogó díszek, finom falatok és a végtelen, békés szeretet jut mindenki eszébe. A szerelmesek számára ez az ünnep még szebb, hiszen nincs annál jobb, mint amikor életünk párjával gyönyörködünk a karácsonyfa fényeiben. Talán éppen ezért olyan gyakori, hogy a férfiak ekkorra időzítik a párkapcsolat egyik legromantikusabb pillanatát, az eljegyzést.

A legszebb ajándék karácsonykor az eljegyzési gyűrű?

Sok férfi gondolja úgy, hogy a lánykérésre a legjobb időpont a szeretet ünnepe, ezen belül is a szenteste. Sok lány is arról álmodozik, hogy ilyenkor kérik meg a kezét. Ez nem meglepő, hiszen egyrészt ekkor adjuk át egymásnak az ajándékokat, másrészt ezen az estén mindennél jobban érezhető a szeretet. Ráadásul ilyenkor ott van az egész család, így mindenki egyszerre örülhet a szerelmespár boldogságának és csodálhatják meg az eljegyzési gyűrűt! Sőt, a távolabbi ismerősök is szinte azonnal gratulálhatnak, hiszen az újdonsült menyasszonyok közül sokan - amint lehet – feltöltik az eljegyzésen készült fényképét közösségi oldalára. És itt kezdődik a „probléma”…

A sok eljegyzési gyűrű között elvész a saját csoda

hirdetés

Mivel meglehetősen sok eljegyzés történik karácsonykor – és erről mind be is számolnak a közösségi oldalakon az érintettek – épp az veszik el, ami nagyon fontos egy menyasszonynak, mégpedig az, hogy akkor, abban a pillanatban csak és kizárólag őt ünnepeljék. Hiszen ez az ő nagy pillanata! Ha viszont egymás után posztolják a menyasszonyok a gyémánttal ékesített eljegyzési gyűrűjüket, akkor csak az első három az, ami érdekes, a többin már szinte csak átsiklanak az ismerősök. Ez pedig beárnyékolhatja a leendő feleség örömét.

Van, aki szerint nem a legjobb ötlet a karácsonyi eljegyzés

Ugyan elsőre jó gondolatnak tűnhet egy karácsonyi lánykérés, sokak – főleg nők – szerint nem ideális ez az időpont. Hogy miért? Egyesek szerint mert ez nem más, mint az ünnepi ajándék keresgélésének egyszerű megúszása, hiszen egy gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűnek minden nő örül, nem kell másban gondolkodnia a férfinak. Van, aki úgy gondolja, hogy azért nem jó összekötni az eljegyzést a szentestével, mert a jövőben már nem tudja úgy megünnepelni a szerelmespár, később a házaspár, az eljegyzés évfordulóját, ahogy szeretné, hiszen ezen az estén nem illendő – és néha nem is lehet – csak úgy elvonulni kettesben.

Így kérd meg a szerelmed kezét az év legszebb időszakában!

Most, hogy már tudod, melyek lehetnek a karácsonyi eljegyzések buktatói, eláruljuk a titkot, ami biztosan tökéletessé teszi a lánykérés és az eljegyzési gyűrű átadásának pillanatát. Ez pedig nem más, mint az időzítés! Amennyiben úgy döntesz, hogy ebben az időszakban akarod feltenni párodnak a nagy kérdést – és valószínűleg sejted is, hogy erre vár -, ne pont szenteste állj elő vele.

Tippünk:

Várj inkább karácsony első vagy második napjáig, esetleg a két ünnep közé időzítsd a nagy pillanatot. Hogy miért jó, ha így teszel? Egyrészt, így igazán meglepetés lesz a szerelmed számára, hiszen, ha számít is a lánykérésre, biztos, hogy szentestére tippelne. Másrészt, így lesz egy saját napotok, és ezt minden évben megünnepelhetitek. Harmadrészt pedig mindenki más is meg fog lepődni, legyen szó a családról és a barátokról.

A férfiak örök dilemmája: milyen legyen az eljegyzési gyűrű?

Tény, hogy a megfelelő időpont kiválasztásánál már csak a tökéletes eljegyzési gyűrű lehet fontosabb. Ennek kiválasztása pedig nem könnyű feladat, hiszen pillanatok alatt el lehet veszni az ékszerszalonok választékában. Nehéz eldönteni, hogy egy vagy több gyémánt díszítse-e a gyűrűt, egyáltalán legyen-e rajta bármilyen kő és azt is, hogy mennyibe kerüljön. Az Amerikában általánosan elfogadott elmélet szerint az eljegyzési gyűrű értékének a férfi háromhavi keresetével kell egyenértékűnek lennie. Európában azonban inkább azt mondják, hogy mindenki annyit szánjon az ékszerre, amennyit meg tud magának engedni, ha igazi a szerelem, nem az áron múlik a boldogság.

Tippünk:

Az a legjobb, ha a leendő vőlegény kipuhatolja, kedvese milyen ékszereket kedvel. Sárga, fehér vagy rozé arany a kedvence, netán a platináért vagy a titánért rajong? Ha ez az információ megvan, az már fél siker! Ha máshogy nem megy, hát kukkants bele az ékszeres dobozába!

Drágakő is kell?

Abban sincs könnyű dolga a férfiaknak, hogy eldöntsék, milyen kő csillogjon leendő arájuk ujján, ha ilyen eljegyzési gyűrű mellett döntenek. Nos, a leggyakrabban a tiszta, színtelen gyémánt az, amit az ilyen alkalomra szánt ékszerbe foglalnak. Az, hogy egy - vagy több - kő csillog a gyűrűn, egyéni ízlés kérdése, a több apró ékkő épp olyan szép, mintha egy nagy lenne középen. A színes gyémántok is nagyon közkedveltek mostanában, ahogy a másfajta drágakövek is, mint a smaragd, a rubint vagy a zafír.

Tippünk:

Ahogy a gyűrű anyagát, úgy a párod kedvenc ékkövét is kiderítheted. Menjetek el vásárolgatni és álljatok meg egy-egy ékszerszalon kirakata előtt. Ha látod, hogy valamitől felderül szerelmed arca, máris nyert ügyed van!

Gyémánt, de milyen?

Egy dolog nagyon fontos, mégpedig az, hogyha valaki gyémánt eljegyzési gyűrűt vásárol a párjának, azt megbízható helyen tegye, ahol tanúsítványt is adnak az ékkőről. A Forevermark klasszikus stílusú gyémánt ékszerei például arról ismerhetőek fel, hogy nemcsak igazolást kap a vásárló a kő eredetéről és minőségéről, de olyan lézerrel bevésett jelzést is raknak a drágakövekre, amellyel azok egyediségét bizonyítják.

Mi van akkor, ha nem találod meg a megfelelő gyűrűt?

Akkor sem kell pánikba esni, ha több szalon kínálatában sem találod meg azt az eljegyzési gyűrűt, amelyet boldogan nyújtanál át a párodnak. Ebben az esetben a legjobb, ha egy saját tervezésű ékszert készíttetsz, ami pont úgy fog kinézni, ahogy azt szeretnéd. Ez a lehetőség akkor is jó lehet, ha a párod ujja vékony, mivel egy eljegyzési gyűrűt ugyan többször is szűkebbre lehet vetetni, de ez magának a gyűrű anyagának sem tesz jót, ráadásul bizonyos foglalatok esetében a drágakő díszítés kimozdulhat. Ilyenkor érdemes méretre készíttetni a kiválasztott modellt.

Tippünk:

Mielőtt elmész eljegyzési gyűrűt venni, húzd fel a kisujjadra azt a gyűrűt, amit a párod a gyűrűsujján szokott viselni. Az ékszerszalonban pedig ennek alapján már meg tudják állapítani a megfelelő méretet és tudnak segíteni az egyedi ékszer készíttetésével kapcsolatban is.

Egy szó, mint száz, ha úgy érzed, hogy eljött az ideje, amikor fel akarod tenni a nagy kérdést a szerelmednek, tedd meg!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk