hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

„Ha nem szereted a lelkem, nem tudod szeretni a testem sem”

Sokan azért választják a szingliséget, mert a sok próbálkozás során azt tapasztalják, hogy a partnerük csak szexet akar. Ha férfiként vagy nőként ebben a cipőben jársz, nem veled van baj, ne zárkózz be! – üzeni Szigeti Gábor motivációs tréner.
Címkép: Norexy_art/Pixabay - szmo.hu
2020. október 30.

hirdetés

Szigeti Gábor motivációs tréner - aki Mindennapi Gabesz néven van jelen a Facebookon - egyik új bejegyzésében arról ír, sok nő és férfi azért választja az egyedüllétet, mert sokan csak szexkapcsolatot akarnak tőlük, miközben ők olyan párkapcsolatra vágynak, amelyben nemcsak testi, hanem lelki harmóniában is lehetnek a szerelmükkel. Mint írja, ez olyan dolog, amit sokan még önmaguknak sem mernek bevallani, pedig a probléma igen gyakori azoknál az embereknél, akikkel foglalkozik, nőknél és férfiaknál egyaránt. Ezért Gabesz úgy gondolta, nyilvánosan is megosztja a gondolatait erről a témáról követőivel és mindenki mással.

"Amikor egy nő érzi, hogy a partnere csak a testét akarja, de nem szereti a lelkét, nem akarja igazán befogadni őt a partnere, nem szán rá időt, akkor a nő képtelen megélni az orgazmust.

Mivel vannak, akik már évek óta így élnek, úgy döntenek, hogy inkább a magányt választják. Pedig megfelelő partnerrel ez orvosolható lenne. Ebben pl. mi is tudunk segíteni, hogy számodra ki az ideális partner, milyen típus.

Mielőtt azt hiszitek, hogy ez csak női probléma, hát nem az! Sok férfi küzd azzal, hogy a lelki visszautasítás után a nő mégis szexelni akart, de nem engedte közel magához a férfit lelkileg, volt köztük egy fal és a férfi az ágyban csődöt mondott. Ugye nekünk az a szar, hogy rajtunk szemmel látható, ha valami nem oké. Ha nem áll, nincs hancúr.

Régen ez engem nem érdekelt, hisz a testi örömöket hajszoltam, egyszerre "jártam" 4-5 lánnyal, senki se tudott senkiről, elvoltam velük, de nem voltam szerelmes. Ha az egyik többet akart, lecseréltem. 24 évesen még nem akartam komoly kapcsolatot, mert előtte nagyon szerelmes voltam, megcsaltak, és ezt nem akartam újra átélni.

hirdetés

Aztán a 16 éves párkapcsolatom után, úgy jöttem ki a kapcsolatból, hogy már az kell, akinek lelkileg is kellek. Akin érzem, hogy befogadja azt, aki vagyok, azt, amit adok. És bizony én se tudok elélvezni attól, aki nem akar lelkileg is elélveztetni. Emiatt most nincs is kapcsolatom, mert jelentkezők ugyan vannak, esélyt is adok, de nem érzem, hogy ez "őszintén" lelki kapcsolódás is lenne"

- fejtette ki.

Egy másik bejegyzésében Gabesz azt írja, sokan azért "zárkóznak be", választják a szingliséget, mert a sok próbálkozás során azt tapasztalják, hogy a partnerük csak szexet akar, "amikor épp neki jó, kvázi, csak a testét szereti, de a lelkével nem foglalkozik".

Véleménye szerint a laza szexkapcsolathoz valóban elég az, ha megvan a kémia, a testi vonzalom. De vannak olyan párkapcsolatra vágyó nők és férfiak, akiknek ez a fajta "csak testiség" kapcsolat kevés, többre vágynak. Szerinte ezek az emberek azért zárkóznak be, mert már szex közben ők sem tudják átadni magukat a partnerüknek - hiszen többre vágynak már a szexnél - és nem élnek meg orgazmust.

Tehát, ha férfiként vagy nőként ebben a cipőben jársz, akkor nem veled van baj, ne zárkózz be, ne temesd magad, csupán arról van szó, hogy neked minőségibb együttlét kell, ahol a lelkedet is szeretik. Viszont, ha eltemeted magad, esély sem lesz arra, hogy egymásra találjatok a számodra ideális partnerrel. Ezt az időszakot (szingli lét) használd önismeretre, önfejlesztésre, az egzisztenciád stabilizálására, hogy amikor jön a nagy Ő, készen állj őt befogadni"

- javasolja a tréner, aki maga is sokat dolgozik ezen.

Itt olvasható Gabesz mindkét bejegyzése teljes terjedelemben:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk