/kapcsolat/a-szinglik-fele-egyaltalan-nem-vagyik-kapcsolatra-de-meg-csak-egy-randira-sem/
hirdetés

KAPCSOLAT

A szinglik fele egyáltalán nem vágyik kapcsolatra, de még csak egy randira sem

Egy felmérés szerint a többséget egészen más dolgok foglalkoztatják az életben.
hirdetés

Nem minden szingli célja, hogy mielőbb párkapcsolatban éljen: az egyedülálló emberek fele szereti a szingliséget, és egészen más dolgok foglalkoztatják az életben, írja a Psychology Today a Pew Kutatóközpont felmérése alapján.

A kutatás során 5000 egyedül élő, vagyis még házasság előtt álló, elvált vagy özvegy amerikait kérdeztek: a szinglik fele mondta, hogy esze ágában sincs egy romantikus kapcsolatba bonyolódni, de még a randizás sem érdekli őket igazán. A megkérdezettek 10 százaléka csak alkalmi randizásra nyitott, míg a válaszadók 26 százaléka mondta azt, hogy szívesen randizik, és ha úgy alakul, akkor benne lenne egy párkapcsolatban is. Csupán a felmérésben részt vevők 14 százaléka vágyik mindennél jobban egy komoly kapcsolatra.

Kifejezetten nem érdekli a szerelmi kapcsolat azokat, akik korábban már éltek házasságban, valamint az idősebb nőket. Az elváltak esetében még az átlagnál is magasabb (56 százalék) a kapcsolat elutasítása, az özvegyek közül pedig 74 százalék köszöni szépen, és nem kér a továbbiakban a párkapcsolatokból. Utóbbiak esetében az átlagosan magas életkor (többnyire 65 év felettiek voltak a válaszadók) is szerepet játszhat a döntésben.

Életkor szerinti bontásban a 18-29 évesek 37 százalékának, a 30-49 évesek 39 százalékának, az 50-64 évesek 50 százalékának, míg a 65 év felettiek 75 százalékának nem hiányzik egy partner az életéből.

hirdetés

A legfontosabb okok között pedig sorrendben azt említették, hogy túl elfoglaltak (20%), a múltban nem volt szerencséjük a párkapcsolatokban (18%), úgy érzik, hogy senki nem érdeklődne irántuk (17%), nem állnak készen lelkileg a házastárs elvesztésére vagy egy esetleges szakításra (17%), túl öregnek érzik magukat (17%) vagy egészségügyi problémák miatt (11%).

Még így is jobb a helyzet, mint egy 15 évvel ezelőtti hasonló felmérésben. Akkor a válaszadó egyedülállók 55 százaléka mondta azt, hogy nem vágyik partnerre.

A Pew korábbi jelentései már előre jelezték ezt a tendenciát. A kutatók szerint napjaink fiataljai közül minden negyedik marad szingli egész hátralévő életében.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk