KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

A kérdés, amire csak egy válasz létezik: miért félnek tőlem a férfiak?

Szerzőnk, Szabó Eszti azt mondja: ha a nem iszol vért reggelire, kicsi az esély rá, hogy valóban félnek.
Képek: Pixabay - szmo.hu
2017. december 29.


Link másolása

Egy nagyon gyakran feltett kérdés a következő témánk:

„Miért félnek tőlem a férfiak? Mi a bajuk az erős nőkkel?”

Arra kérek mindenkit, aki ezt gyakran mondja, hogy bocsásson meg azért, amiért azt mondom: egészen biztos, hogy nem félnek tőled. Más lehet a baj. Ha nem iszol vért reggelire, és nem szaladgálsz éjfélkor hálóingben a kertben, akkor kicsi az esély rá, hogy valóban félelmet éreznek, és amiatt tűntek el.

Ez egy olyan frázis, amivel a kényelmes önmagunkat megnyugtatni, úgy, hogy felelősséget sem kell vállalunk azért, hogy a kapcsolatnak vége szakadt.

„Félnek tőlem, mert erős nő vagyok.” – mondják sokan. Jelentése: nem én vagyok a hibás, ő volt kevés hozzám. Nem kell megkeresnem magamban a hibát, egyetlen „hibám” épp egy pozitívum: az, hogy erős vagyok. Ez egy megnyugtató kijelentés, ami sajnos csak ritkán igaz, de kellemes hinni benne, mert akkor nem kell gondolkodnunk azon, hogy vajon mit rontottunk el.

Muszáj ezt a mondatot elengednie mindenkinek, aki gyakran hallja magától, különben sohasem talál megoldást a problémájára, és folyamatosan olyan férfiak jönnek majd az életébe (és köszönnek el), akik „féltek tőle”.

Természetesen nincs kizárva, az, hogy bárki aggódik. Férfiak és nők is. Az illető talán tart az elköteleződéstől, fél egy újabb a csalódástól, esetleg dilemmázik azon, hogy belemenjen-e egy új kapcsolatba az éppen most lezárt után. Tarthatnak attól, hogy gyermekeid vannak és hogy velük jól kijönnek-e, de hogy attól félnének, hogy te erős nő vagy, az szinte kizárt.kep1

Sőt, egy erős társnak minden, egészséges kapcsolatra törekvő férfi és nő örül. Ha a leendő párunknak van saját egyénisége, véleménye, élete, amit kézben tart, karrierje, céljai, hobbija és szenvedélye, attól mindannyian boldogok vagyunk. Egyenlőként tekintünk rá, sőt, ha valamiben nagyon jó, akár fel is nézünk rá. Egy ilyen partnerrel érezzük magunkat jól, és nem olyasvalakivel, aki „gyenge”, akit folyamatosan meg kell tartanunk, ápolni kell a lelkét, terelgetni. Azt sem szeretjük, ha valaki mindig éppen azt gondolja, amit mi, aki piedesztálra emel, hiszen ő sosem lesz a valódi párunk, inkább egy fura rajongó.

Egy erős, és kedves társ mindannyiunk álma.

Mindazok ellenére, amit most felsoroltam, mégis lehet a levélíró aggodalmának valóságalapja. Az ugyanis valóban lehetett baj, ha túl sokszor volt az „erős nő” szerepében.

Az olyan mondatok, mint az „add ide azt a villanykörtét, Laci”, „majd én lemosom a kocsit”, „lenyírom a füvet”, „beszélek a hangos szomszéddal”, „majd én kifizetem ezt is” sajnos hosszú távon „kasztrálhatják” a férfiakat.

Ha egy nő, akár puszta jóindulatból ilyeneket mond, az nyilván nem esik jól a másiknak. Ha emellett még a férfias programok is elmaradnak, akkor az illető az alapvető szerepét veszíti el, épp azt, amit a legszívesebben hangsúlyozna, és egy idő után talán nem is érti majd, mit keres ott, ahol ennyire nincs szükség rá.kep2

Nem kell mindent neked magadra vállalni, akkor sem, ha épp lenne rá időd, vagy már ismered a csap/autó/mosógép problémáját, és egy perc alatt megoldanád. Természetesen nem az a cél, hogy a női- és férfiszerepek szigorúan le legyenek osztva, hanem az, hogy mindenki csinálhasson olyasmit, amiben sikeresnek érzi magát. Legyetek csapat és ne egy olyan duó, amibe van egy lúzer és egy nő, aki mindent megold. A kapcsolat egy csapatjáték, amiben senki sem akar asszisztens lenni.

Köszönök minden levelet és üzenetet, amik segítenek abban, hogy megbeszéljünk egy-egy olyan témát, ami sokunkat érint. Ha nektek is van olyan kérdésetek, amire választ kerestek, az alábbi Instagram-oldalra kattintva tudjátok elküldeni, üzenetben. :)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
„Felbéreltem egy influenszert, hogy próbára tegyem a vőlegényem hűségét”
Nem lett jó vége a hűségtesztnek. A korábban egekig magasztalt férfi szinglinek hazudta magát néhány héttel az esküvő előtt.

Link másolása

Annyira biztos volt leendő férje szerelmében egy brazil menyasszony, hogy röviddel az esküvő előtt fogadást kötött az egyik barátjával, írja a Mirror. A különös fogadás tétje az volt, hogy a vőlegény nem esik kísértésbe, és minden körülmények között hűséges marad a nőhöz.

A magabiztos menyasszony ekkor kereste fel az ismert hűségtesztelő influenszert, Lídia Luizát, hogy környékezze meg a férfit. A történet nem ért jó véget, ami a csinos véleményvezér Tiktokra feltöltött videójából derült ki. Luiza videójában olvasható a teljes üzenetváltás a menyasszonnyal, aki ekkor még nagyon magabiztosnak tűnt. A képernyőfelvételekből kiderül: a nő 500 reált (31 ezer forint) tett jövendőbelije hűségére.

A hűségteszt elején Lídia előbb követni kezdte az Instagramon a férfit, majd lájkolta néhány fotóját is. Rövid idő múlva a februári esküvőre készülő mit sem sejtő vőlegény privát üzenetben kereste meg az influenszert.

Csevegés közben Lídia rákérdezett, hogy randizik-e éppen valakivel. A férfi szinte azonnal rávágta, hogy nem, majd megpróbálta rávenni egy találkára a szinte vadidegen nőt.

A teljes, portugál nyelvű videót itt lehet megnézni:

@testesdefidelidade Ig para testes @lidiabertoncello #testedefidelidade #fiscaldochifre #namoro #traicao #fyp #fypシ #fyyy ♬ Senta Com Amor - Furacão Hit

A Tiktokra posztolt videóból nem derül ki, hogy az esküvőt végül megtartották vagy szakított a pár. Az egészen biztos azonban, hogy a nő nem bízik majd a jövőben feltételek nélkül a vőlegényében.

Az influenszer egyik követője szerint a menyasszony barátja sejthetett valamit, ezért is beszélhette rá a szokatlan hűségtesztre a nőt. Ezek után pedig nem lenne túl etikus elfogadni a nyereményt. Egy másik hozzászóló szerint lehet, hogy a menyasszony most szenved, de egy napon hálás lesz majd a történtek miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
Terhes lett a férjtől a másik nő, amikor a pár édeshármassal ünnepelte az első házassági évfordulót
Az amerikai házaspár többszerelmű kapcsolatban él, rendszeresen randiznak más nőkkel. A feleség viszont küzd a teherbe eséssel.

Link másolása

Váratlan következménye lett annak, amikor egy amerikai nő édeshármassal lepte meg a férjét az első házassági évfordulójukon - számolt be róla a Daily Mail.

Jess a TikTok-oldalára készített egy humoros videót, amiben táncol, miközben a férje átöleli hátulról, aztán a következő pillanatban olyan, mintha a nő leszidná a fejét fogó férfit. A videón ez a felirat olvasható:

"Édeshármast ajándékoztam a férjemnek az első évfordulónkra. Ő teherbe ejtette a nőt, nekünk meg még nincs gyerekünk."

A videót már több mint 5,6 milliószor nézték meg és rengetegen kommenteltek is alá. Bár sokak szerint ez csak egy poén volt a feltöltőtől, Jess nem tagadta, hogy ez valóban megtörtént velük. Sőt, nyíltan vállalja, hogy

férjével poliamor, vagyis többszerelmű kapcsolatban élnek, és együtt randiznak más nőkkel - számos videót készített már erről. Az egyikben elmesélte, hogy monogámnak indult a kapcsolatuk, de közben rájött, hogy a nőket is szereti, ezért döntöttek úgy, hogy más nőket is bevonnak a szerelmi életükbe.

A feleség azzal kapcsolatban is őszinte, hogy bár rajta vannak a babaprojekten, nem sikerül teherbe esnie, erről szintén van több videója is.

A kommentelők többsége eléggé kiakadt azon, hogy Jess hagyja, hogy a férje más nővel is lefeküdjön a szeme láttára, ráadásul még csak nem is védekezik, így esélyt adva a teherbe esésre, mikor pontosan tudja, hogy a felesége babára vágyik. Többen is azt írták, hogy elég szomorú, ami történt, és az is, hogy egyáltalán az első házassági évfordulót édeshármassal ünnepelték. Volt azonban, aki azt írta, hogy ez nem a férfi hibája, hanem Jess-é, hiszen ő lepte meg ezzel a férjét és vállalta a kockázatot. Mások viszont megértőek voltak vele, egy kommentelő például azt írta, hogy logikus, hogy ha Jess nem tud teherbe esni, együtt döntenek arról, hogy egy másik nőt is bevonnak a kapcsolatukba, hátha így lehet gyerekük. Bár a feleség nem állította azt, hogy a béranyaság lett volna a céljuk az édeshármassal és a poliamor életükkel.

Több hozzászóló pedig megerősítette, hogy nem Jessék az egyetlenek, akikkel ez megtörtén(hetet)t.

"Pontosan ebben a szituációban voltam" - írta egy nő.

"Így estem teherbe a már 3 éves gyerekemmel. A volt barátnőmmel és az akkori barátjával voltam. A srác még nem is találkozott a lányával, de az exemmel azóta is jóban vagyunk" - osztotta meg a tapasztalatát egy másik.

@cliquebaittvplayhouse

A Night that’ll last forever. ♬ Quagotjuicee5 on TikTok - DEUCE NOT DUECE ‼️


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
Durva bosszút állt egy megcsalt nő hűtlen párján, de sokan nevetnek rajta
Még a lány barátnője is őrültségnek tartja a dolgot, sok kommentelő viszont jót derült rajta.

Link másolása

Meglehetősen szokatlan és megdöbbentő módon bosszulta meg egy nő, hogy a párja megcsalta őt - számolt be róla a Daily Star.

Egy skye.shep nevű felhasználó osztotta meg barátnője történetét egy TikTok-videóban. Elmondása alapján, amikor a lány rájött, hogy a barátja félrelépett, olyan mérges lett, hogy eldöntötte, megkeresi a fiú legértékesebb tulajdonát és tönkreteszi.

Amikor a tárgyak között kutakodott, megtalálta a hűtlen párja születési anyakönyvi kivonatát, amit rögtön szét is tépett. "Fogd be, már nem is létezel" - mondta a srácnak a vita közben.

A barátnő videóját már több mint 6,7 milliószor látták és 11 ezernél is többen kommenteltek alá. Többen azt írták, imádják a feldühödött lány energiáját, míg más úgy véli, hogy bár nem volt helyes, amit tett, de az biztos, hogy elképesztő. Egy hozzászóló szerint ez a legviccesebb dolog, amiről valaha hallott, egy másik pedig bizonyítja, hogy az eset nem példátlan, ő ugyanis az exe jogosítványát vágta ketté. Persze olyanok is akadnak, akik szerint a lány ezzel már túllépett egy határt.

@skye.shep no she’s not a scorpio and for legal reasons this is a joke #womeninstem #girlboss ♬ Crazy - Patsy Cline


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Lamborghinit ajándékozott a férjének egy maláj kismama a babájuk születése utáni álmatlan éjszakákért
Hamarosan szülők lesznek, a fiatal anyukának pedig szüksége lesz szerelme segítségére. Ezt akart előre megköszönni neki a drága sportautóval.

Link másolása

Nem akármilyen meglepetéssel készült egy fiatal maláj influenszer a férjének: egy sportautót vett neki hálából azért, amiért segít neki a születendő babájuk körüli teendőkben - számolt be róla a Mirror.

A 19 éves Anes Ayuni Osman ugyanis első gyermekét várja párjával. Ahogy a családjában szokás, a kismama a baba születése után 100 napig otthon marad, hogy csakis a kicsivel foglalkozhasson, és mozogni sem nagyon fog, hogy elkerülje a komplikációkat. A gyermekágyi időszakban 20 éves férje fogja segíteni őt mindenben. Ezt akarta a lány előre megköszönni egy hatalmas ajándékkal.

Videót készített arról, hogy egy autókereskedéshez vezeti a bekötött szemű Weldan Zulkeflit, akit egy több mint 70 millió forintba kerülő Lamborghini Huracan Evo várt. A fiatal vállalkozó nem számított erre a meglepetésre, örömében elsírta magát és felesége nyakába borult.

A TikTokra feltöltött videót már több mint 1,5 milliószor nézték meg, és persze rengetegen kommenteltek is alá. Nagyon sok hozzászólót meglepett Anes nagyvonalúsága. Többen azt írták, hogy a férje nagyon szerencsés férfi, de volt olyan is, aki azzal viccelődött, hogy egy teljes munkaidős dadus kevesebbe került volna.

@ayunieso24 #ad Bagi awl2 hadiah utk jaga sy dlm Pantang nnti ? Terima kasih suami , besar mana pun nilai hadiah ni takkan dapat balas kebaikan awk #fyp #ad #vitamilk ♬ Dengarkan Sayang - Kangen Band

Anes azt nyilatkozta a malajziai mStarnak, hogy férjének egyáltalán nem jelent gondot segíteni a baba körüli teendőkben. A lány szerint nagy esély van rá, hogy császármetszéssel kell szülnie, ezért is lesz nagy szüksége szerelme támogatására az első pár hónapban.

"Amellett, hogy hálás vagyok azokért az áldozatokért, amiket értem és a babáért hoz, azért ajándékoztam neki ezt a Lamborghinit, mert azt akarom, hogy mellettem legyen a gyermekágyi időszakban"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk