/kapcsolat/7-dolog-felrelepes-nelkul-megcsalod-parod/
hirdetés

KAPCSOLAT

7 dolog, amivel félrelépés nélkül is megcsalod a párodat

Sok konfliktust és fájdalmat el lehet kerülni, ha figyelünk ezekre.
hirdetés

Egy párkapcsolatban hatalmas törést okoz, ha az egyik fél félrelép, és lefekszik egy harmadik személlyel. De nem csak így lehet valaki hűtlen a párjához. Az árulás és tisztességtelenség sok formában jelentkezhet. A Huffingtonpost szakértők segítségével összegyűjtött 7 non-szexuális cselekedetet, amik vannak olyan kártékonyak, mint egy megcsalás.

1. Olyannak panaszkodni a partnerünkről és a kapcsolatunkról, akihez vonzódunk

Először legyünk őszinték. Az elköteleződés egy döntés, ami nem zárja be az ösztöneinket. Igenis lesz olyan, hogy vonzódunk valakihez, csak (normális esetben) nem teszünk ez ügyben semmit, hiszen azért vagyunk emberek, hogy az ösztöneinket kontrollálva felelős döntéseket hozzunk, és ha egyszer a páromat választottam, ki is kell tartanom mellette. Azonban problémák egészséges módon mindig is lesznek. Családtagoknak, barátoknak természetes elmondani a frusztrációkat, de ha ezt pl. egy helyes/csinos munkatársunknak ecseteljük, akihez vonzódunk, könnyen rossz vége lehet.

"Önmagában nem a megcsalás a cél, hanem az, hogy kifejezzük boldogtalanságunkat, ezzel elmélyítve a barátságot" - mondja Samantha Rodman, pszichológus. Könnyen lehet, hogy ez lesz rá a válasz: "Biztosan borzalmas párod lehet, nem véletlen, hogy ilyen magányos vagy." Ez nem nyilvánvaló megcsalás, hanem árulás, ami később érzelmi vagy fizikai viszonyhoz vezethet.

2. A kapcsolat elé helyezni a munkát, a hobbit vagy egyéb szenvedélyt

hirdetés

Egy egészséges kapcsolatban mindkét félnek van a másiktól független érdeklődési köre, szabadidős tevékenysége, barátai, de ha ez(ek) minden energiánkat felemésztik és a párunkkal töltött minőségi idő rovására mennek, újra kell gondolnunk a fontossági sorrendünket. "Általában olyan kapcsolatokat látok, ahol a munka egy falat képez a felek között" - mondta Amy Begel házasság- és családterapeuta. "A nap végén kimerülten hazaér a férj/feleség, az összes szenvedélyét elhasználta napközben, ezért elzárkózik, elérhetetlen lesz partnere számára." Természetesen vannak élethelyzetek (egy fontos projekt, változások a cégnél, stb.), amik átmenetileg több energiát igényelnek, és ezt általában meg is érti a másik fél, de ha tisztán látszik, hogy nem a szerelem foglalja el a szívünkben az első helyet, az már probléma.

3. Nyilvánosságra hozni személyes információt a partnerünkről az ő beleegyezése nélkül

Ez lehet akármilyen információ: egészségügyi, munkahelyi, magánéleti, nem is ez a lényeg. Bizalmasan osztja meg, vagy azért mert még nem áll készen arra, hogy másnak elmondja, vagy nem is akarja mással megosztani. Az oka is lényegtelen, titokban kell tartani, sokszor még akkor is, ha erre külön nem hívja fel a figyelmet. Ha megszegjük ezt a (kimondatlan) ígéretet, azzal ugyanúgy eláruljuk, mintha félreléptünk volna. A partnerünk azt hiheti, hogy nekünk a "dráma" fontosabb, mint az hogy kedvesek és megértőek legyünk.

Ha kíváncsi vagy a továbbiakra is, lapozz!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk