hirdetés

KAPCSOLAT

15 jel, hogy a párod gázlángozással akar az őrületbe kergetni téged

Ez a verés nélküli párkapcsolati bántalmazás egyik kegyetlen formája. Milyen jelekre kell gyanakodnod? Elmondjuk.

Link másolása

hirdetés

Gázlángozás. Az utóbbi években terjedt el igazán ez a kifejezés, pedig a jelenség régóta létezik.

A gázlángozás egyfajta lélektani hadviselés, pszichoterror. Olyan taktikák és manipulációk sorozata, aminek a célja az, hogy egy ember a másikat bizonytalanná tegye, összezavarja, megfélemlítse, hogy az áldozat a végén saját magában és a saját épelméjűségében is kételkedjen.

A bántalmazó fél azt próbálja meg elérni, hogy az áldozata megkérdőjelezze a valóságot, mindazt, amit átél, ami történik vele. Miért? Hogy az agymosás után uralkodhasson az áldozata felett, azt csinálhasson vele, amit akar. És az áldozat sokszor észre sem veszi, milyen gonosz és kegyetlen játékot űznek vele.

Milyen jelei vannak a gázlángozásnak?

1. Gátlástalan hazudozás

hirdetés

Például ha többször is azon kaptad a párodat, hogy szemrebbenés nélkül, higgadtan a szemedbe hazudik. Akkor is, ha láttad, hallottad, tudod, hogy valami nem úgy történt. És ha valakit többször is hazugságon kaptál, akkor valószínűleg folyamatosan hazudozik neked.

2. Letagadja az igazságot, akkor is, ha te tudod, mi az

Tagad, és megpróbálja úgy beállítani, hogy te emlékszel rosszul.

3. Meghazudtol téged

A saját szavaidat is megkérdőjelezi.

4. Azzal támad, zsarol, azt fordítja ellened, amit szeretsz

Ha gyerekeid vannak, azokkal kapcsolatban manipulál. Például elhiteti veled, meg sem érdemled, hogy gyerekeid legyenek, nem vagy jó szülő, nem való neked a család, vagy rosszul döntöttél, amikor gyermeket vállaltál.

Ha magabiztos vagy, megpróbálja lerombolni, porrá zúzni az önbizalmadat.

Ha van hobbid, számodra kedves elfoglaltság, akkor abba köt bele, lesajnálja, megpróbál olyan irányba befolyásolni, hogy elmenjen tőle a kedved és abbahagyd.

5. Nem találsz tárgyakat, majd később titokzatos módon előbukkannak

Egy érzelmileg bántalmazott nővel például gyakran csinálta meg a párja, hogy eltüntette egy-egy holmiját: a kedvenc parfümjét, tollát, a noteszét, telefontöltőjét stb. A lány minden alkalommal ott kezdte el keresni azt, ami „elveszett” ahol hagyta, ahol legutoljára látta. Majd "feltúrta a lakást", de sehol nem találta a töltőt vagy a parfümöt. A párja persze végignézte az egészet, és néha megjegyezte, hogy rosszul emlékszik, biztos-e benne, hogy tényleg otthagyta, illetve úgy állította be, mintha a nő valakinél ottfelejtette volna ezeket a tárgyakat. És azután hetek vagy hónapok múlva valamilyen nyilvánvaló helyről került elő a keresett tárgy, hogy a lány kinyitotta fiókot és ott volt a többi holmi tetején, vagy a parfümös üveg ott termett a fürdőszoba polcán… A lány kezdte azt érezni, hogy nincsen rendben az idegrendszere. Pedig csak manipulálták.

Ennek egy durvább formája, amikor pénz, értéktárgy, fontos irat, dokumentum tűnik el, vagy amikor a bántalmazó fájlokat töröl vagy mappákat rendez át a másik gépén. Ezért érdemes jelszóval védeni a telefonodat, okoseszközeidet, számítógépedet.

6. Mintha átrendezték volna a házat

Ha többször is az az érzésed, hogy a bútorok nem úgy álltak, nem pont ott voltak, a párod pedig tagadja, akkor ez is a gázlángozás jele.

A gázlángolás fogalma egy 1944-es filmből ered. A Gázlángban egy férfi megpróbálja elhitetni a feleségével, hogy az megőrült. A házban furcsa dolgok történnek: tárgyak tűnnek el, rejtélyes hangok hallatszanak, a gázlámpa fénye elhalványul stb.

A férfi megpróbálja elhitetni a nővel, hogy csak képzelődik, a szerencsétlen nő pedig tényleg kezdi azt hinni, hogy megőrült.

7. Szúrós kis megjegyzéseket kapsz

Jótanácsnak tűnő rosszindulatú beszólásokat, gondosan „becsomagolt” negatív üzeneteket, mézbe mártott mérget. A manipulátor sokszor kedvesen, mosolyogva, negédesen mondja ezt, így előfordul, hogy észre sem veszed: valójában becsmérel.

8. Egymásnak ellentmondó dolgokat tesz veled

Először megdicsér valamiért. Majd később ugyanazért letol. Legközelebb megint megdicsér ugyanazért. Beleköt abba, amit csinálsz, úgy érzed, bármit csinálsz, minden baj.

9. Kétségbe vonja az érzéseidet

És azok létjogosultságát is.

10. A félelmeidet ellened fordítja

Belekapaszkodik a bizonytalanságodba, a félelmeidbe, és úgy alakítja a szituációkat, hogy még jobban erősítse ezeket benned.

11. Rád vetíti az ő rossz tulajdonságait

Ha hazudozik, akkor téged nevez hazugnak. Ha kifolyik a keze közül a pénz, akkor téged állít be olyan embernek, aki képtelen takarékoskodni.

12. Ügyetlennek vagy butának próbál beállítani a barátai előtt

Mosolyogva megjegyzi egy viccre, hogy ezt te úgysem érzed. A vélt vagy valós hibáidról beszél. Nevetve ad elő rólad dehonesztáló történeteket. Humornak álcázva szól be neked.

13. Átírja a múltat

Simán megpróbálja elhitetni veled, hogy nem úgy történt. Még akár a te családi történeteidet is átdolgozza. A ti közös emlékeiteket pedig rendszeresen kicsavarja, és csóválja a fejét, hogy „az nem úgy volt”.

14. Megpróbálja ellened fordítani az embereket

A barátaidat, ismerőseidet, az ő barátait, a családtagokat stb. A hibáidról beszél, felnagyítja a rossz tulajdonságaidat, saját magát áldozati szerepben próbálja bemutatni.

15. Megpróbál mindent a saját kezében tartani

Figyel téged, kontrollál, ellenőriz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT

„Orgiával leptem meg a pasimat a születésnapján, emlékezetesre sikerült”

Egy korábbi pornósztár három kolléganőjével lepte meg a 40. születésnapján a pasiját.

Link másolása

hirdetés

Samantha Saint egyszer csoportos szexre hívta a pasija kedvenc pornósztárjait, vagyis a kolléganőit a férfi születésnapjára, írja a Daily Star. Az időközben visszavonult pornós minderről egy másik egykori felnőttfilmes, Alexis Texas poscastjának legújabb epizódjában beszélt.

Samantha Saint akkor mesélte el az orgia történetét, amikor a műsor házigazdája életének eddigi legromantikusabb gesztusáról kérdezte. A válaszból kiderült, hogy a most 34 éves nő már nem emlékszik pontosan, hogy három vagy több kolléganőjét hívta meg a pasi intim bulijára. Az viszont biztos, hogy örökre emlékezetes sikerült a férfi 40. születésnapja.

Azt nem árulta el, hogy kik voltak a szóban forgó pornósok, viszont részletesen ecsetelte az este történetét. A nagy alkalom előtt nem sokkal megkérdezte a férfitől:

"Drágám, ha bárkit megkaphatnál a 40. születésnapodra, kit választanál?"

Saint barátja erre felsorolt néhány pornóst, mire a nő azt mondta, hogy szinte mindegyiket ismeri, és intézkedik. A szexbulit végül Las Vegasban rendezték meg, a nő állítása szerint már csak azért sem volt féltékeny a párjára, mert közben ő a "másik szobában foglalta el magát valaki mással".

hirdetés

Samantha Saint azóta abbahagyta a pornózást egy baleset miatt, a párnak pedig már közös gyereke is született. Az egykori pornós manapság csak az OnlyFansen vetkőzik a saját csatornáján, a férfi pedig továbbra is "az első számú rajongója".

A teljes, angol nyelvű beszélgetést itt lehet meghallgatni:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT

Csak a szülés után jött rá egy arizonai nő, hogy a saját férje gyerekét hordta ki a barátnője

Otthonába fogadta a terhes barátnőjét Hailey Custer, aki éppen az ő férjétől várt kisbabát.

Link másolása

hirdetés

Teljesen összeomlott egy arizonai nő, amikor a szülés után néhány nappal rájött, hogy a saját férje gyerekét hordta ki az egyik legjobb barátnője, írja a Daily Mail. Hailey Custer azután fogott gyanút, hogy az újszülött gyerek nyakán épp olyan születési rendellenességet szúrt ki, ami a férje nyakán is található.

A hűtlen férj úgy bukott le, hogy a kórházból hazaérve a két barátnő éppen tisztába tette a csecsemőt, amikor Haileynek feltűnt az a tipikus eltérés a nyakon. Ekkor ránézett a barátnőjére, aki lehajtott fejjel zavarában csak a padlót bámulta. Hailey azonnal tudta, hogy valami nagyon nincs rendben.

Miután a 28 éves nő szembesítette a helyzettel 36 éves férjét és a kismamát, a legrosszabb rémálmai váltak valóra. Travis Bowling és a meg nem nevezett barátnő elismerték a viszonyt. Ráadásul az is kiderült, hogy a férfi a hatéves házasságuk alatt nagyjából 30 nővel csalta meg, és két különböző nőtől további két gyereke született ebben az időszakban.

A négygyerekes Hailey hónapokkal korábban örömmel vállalta a barátnője kérését, hogy csinálja végig vele a terhességet, mivel egyedül van. Ekkor azonban még álmában sem gondolta, hogy éppen a saját férjétől lesz gyereke a barátnőjének.

hirdetés

A megcsalt feleség ráadásul duplán nehéz helyzetben van: a szülés előtt befogadta a terhes nőt, akinek éppen nem volt hova mennie, de a történtek ellenére sem tette utcára a barátnőjét. Hailey azt mondja, hogy a döntésnél elsősorban a kisbabára gondolt, aki valójában a saját gyerekeinek a féltestvére, ráadásul az egész történetről egyáltalán nem tehet.

Haileynek azért is fáj különösen a barátnő árulása, mert otthonában csinálta végig vele majdnem az egész kilenc hónapot, a szülés alatt a nő kedvéért viselte az apakarszalagot, az érzéstelenítésnél is segített az egyedülálló anyának, majd a kicsit ő fürdette meg először.

A történtek ellenére úgy tervezi, hogy jóban marad volt férjével és a barátnőjével is a gyerekek érdekében.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Engedi a férjének, hogy szexeljen az anyjával és a húgával heti párszor

A swingerség náluk a családra is kiterjed.
Címkép: TikTok - szmo.hu
2021. november 15.


Link másolása

hirdetés

Brook Maklin a TikTokon mutatja be, hogyan élik a mindennapjaikat, több videót feltöltött már arról, hogy a férje gyakran lefekszik az édesanyjával, és újabban úgy tűnik, hogy a húgával is. A csatornáján olyan videókat látni, amelyekben a férfi csókolózik a feleségével, a felesége anyjával és a húgával is.

@brookmacklin213 Don’t judge us #fypシ #4u #viral ♬ original sound - brookmacklin213

Úgy tűnik, hogy komoly a dolog, az egész TikTok-fiók a swingerezésre épül, egy ilyen megosztó dologgal kapcsolatban természetesen a kommentelők is kifejtették a véleményüket. Volt, aki leírta, hogyha az anya terhes lesz, akkor a feleségnek egyszerre születik majd mostohatestvére, mostohagyereke és unokaöccse, vagy unokahúga. A kapcsolat furcsaságát kitárgyaló hozzászólások mellett voltak pozitív hangvételűek is, amelyek javarészt arról szóltak, hogy felnőtt emberekről van szó, és ameddig boldogok, addig szerintük oké.

A Ladbible megjegyzi, hogy a swingerkedés egyre elfogadottabb a világban, kutatók úgy találták, hogy Angliában egymillióan már vettek részt csoportos szexben vagy párcserében. Összességében 50 százalékkal több ilyesmit éltek át a britek az elmúlt tíz évben, mint azelőtt, Emma Kenny pszichológus szerint ez azért van, mert könnyű partnereket találni, hála a technológiának. Így a fantáziából könnyebben lesz valóság, és úgy tűnik, hogy sokan élnek is ezzel.

@brookmacklin213 My life don’t judge #fypツ #swingerlifestyle #hotmom ♬ original sound - brookmacklin213

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

A szájába tetováltatta pasija nevét egy modell, majd egy hét múlva szakítottak

A szerelem nem tart örökké, de a tetoválás igen. Ezt most Kazumi Squirts is megtapasztalhatta.

Link másolása

hirdetés

Annyira belezúgott szerelmébe Kazumi Squirts, hogy az az első évfordulójukra a szája belső oldalára tetováltatta a férfi nevének kezdőbetűit. A pasiról azonban egy hét múlva kiderült, hogy megcsalta a modellt, ezért gyorsan véget is ét a románc, írja a Daily Star.

Az OnlyFans-en saját erotikus csatornát üzemeltető nő barátja először nagyon meglepődött, amikor meglátta a szokatlan ajándékot. Kazumi nem is tudta mire vélni a furcsa reakciót, de akkor még nem esett le neki, hogy mi történhetett. A férfi végül napokkal később egy üzenetben ismerte el, hogy lefeküdt az egyik kollégájával.

A megcsalt modell szerint a férfi a kezdeti lángolás után egyre furcsábban kezdett viselkedni. Eleinte csak az tűnt fel neki, hogy sokkal többet dolgozik, mint korábban, ráadásul alig mesélt már valamit a napjairól. Egyszer aztán munkahelyi buliba ment, Kazumi pedig nem tudta elérni. Mivel nagyon félt, hogy történhetett valami a barátjával, ezért megnézte a telefonja GPS adatait és látta, hogy az egyik kolléganője lakásában van.

A férfi még ekkor sem vallotta be a történteket, hanem azt mondta, hogy nagyon berúgott, ezért a nő a party után megengedte neki, hogy a kanapéján aludjon. Végül a szülinapi meglepetés után néhány nappal vallotta be egy üzenetben, hogy valójában beleszeretett a másik nőbe és szakítani akar.

Kazumi azt mondja, hogy eleve nagyon viharos volt a kapcsolatuk, ettől függetlenül jó ötletnek tűnt az életre szóló ajándék, még a barátai is biztatták. A tetoválás rettenetesen fájdalmas volt, folyamatosan vérzett a nő szája közben, de úgy fogta fel, hogy ezzel is csak bizonyítja kitartását és elkötelezettségét a férfi mellett.

hirdetés

A szakítás már három éve történt, a férfi neve pedig azóta is ott van Kazumi Squirts szájában. A nő most azon gondolkozik, hogy egy másik felirattal takarná el a balul sikerült születésnapi ajándékot.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: