hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Több, mint másfél tonna műanyagtól óvták meg a bolygót a Vodafone kisméretű SIM kártyái tavaly

A cég felére csökkentené a környezeti hatását 2025-ig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

A Vodafone 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM kártyákhoz szükséges kártya-tartók méretét felére csökkenti, hozzájárulva ezzel a bolygó megóvásához. Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: 2020 decemberéig 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat a felezett SIM kártya-tartók bevezetésével - áll a cég sajtóközleményében.

A Vodafone tavaly áprilisban jelentette be, hogy hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkorára cseréli.

A Föld védelmét szolgáló intézkedés április óta 1,6 tonna műanyag megtakarítását eredményezte.

A régi SIM kártya-tartók kivezetését 2020 végéig vállalta a szolgáltató.

Globális szinten évente több mint 340 tonnával csökkenti a Vodafone Csoport műanyaghulladékát a kezdeményezés, amit a legtöbb európai országban elindítottak.

hirdetés

A műanyaghulladék mellett ez a cégcsoport széndioxid-kibocsátását is jelentősen csökkenti a lépés, mert a kisebb méretű SIM kártyatartók szállítása és előállítása is kevesebb széndioxid-kibocsátással jár.

Egy tonna műanyag esetében 15 tonna széndioxid-megtakarítást eredményez, így összességében több mint 5000 tonnával csökkenti a szén-dioxid kibocsátás mennyiségét évente.

A Vodafone célja, hogy 2025-ig 1 milliárd ember életét tegye jobbá azzal, hogy a környezeti hatását felére csökkenti.

Ennek érdekében több intézkedést is bevezettek: 2020. március végéig 24 országban vezették ki a felesleges műanyagokat és bizonyos esetekben az egyszerhasználatos cikkeket is. Kivezették üzleteikből az eldobható műanyag zacskókat és kerülik a műanyag alapú promóciós anyagok használatát, valamint vállalták, hogy hálózati hulladékuk 100%-át újrafelhasználják, újraértékesítik vagy újrahasznosítják, és segítik meghosszabbítani ügyfeleiknek a már meglévő eszközeik élettartamát.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk