hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Kipróbáltuk a power banket, ami bebikázza az autódat is!

Persze telefont, sőt tabletet és számítógépet is lehet róla tölteni.
Dén Mátyás András cikke a Technocratán - szmo.hu
2017. április 30.

hirdetés

Végre valami, ami nemcsak startup videókon és papíron létezik! Apám villamosságtant tanít, ő sem hitte el, hogy ez a kütyü beindítja az autót. Aztán kipróbáltuk és tényleg működik! Örömteszt következik!

Történt múltkor, hogy szenvedélyes autógyűjtő cimborám örökifjú Ford Sierrája már három hónapja állt, mire segítséget kért a lenti irodaszomszédtól, hogy guruljon oda az autóval, bikázás céljából. A szomszéd a kezébe adott egy nagyobb mobiltelefon méretű, USB aljzattal és két kilógó, piros és fekete kábellel ellátott power banket, és közölte: ez be fogja indítani a 2 literes benzinmotoros Sierrát. Na persze, gondoltuk…

Működj!

„Biztos nem akart eljönni” – gondolta a kolléga, ezért megkért, hogy én segítsek neki ebben a műveletben. Együtt érkeztünk meg hát a járműhöz, mely épp fényezés után áll már jó ideje a garázsban, kinyitottuk az ajtót, meggyőződtünk rajta, hogy egy szusszanásnyi sincs az akkumulátorban.

A műszerfal fényei fel-felpislákoltak nagyon halványan, de a slusszkulcs elforgatásra még csak nem is kattogott, sípolt, egyszerűen csak visszaszenderült mély álmába az egykori túraautó-világbajnok. Ekkor vettük elő a zsebünkből a narancssárga kütyüt, és rácsatlakoztattuk az autóra.

hirdetés

Íme az eredmény:

Egészen elképesztő, de az autó beindult! Miután jól megcsipkedtük egymást, kipróbáltuk még egyszer, és még egyszer beindította. Igaz, a power bank valamelyest felmelegedett. Megnéztük a kütyün lévő feliratokat: Start Current: 200A, Peak Current 400A, Battery Capacity: 7.500 mAH. Hölgyeim és uraim, a power bank neve mától: Multi-Function Jump Starter.

„Ha nem működik, megtarthatod”

Maga az eszköz egyébként egyáltalán nem érdekes, van rajta egy bekapcsoló gomb, egy zseblámpa, egy USB port, meg egy csatlakozó a töltőnek. Nyilván nem micro USB-s, azzal talán életünk végéig is próbálhatnánk tölteni az eszközt, ennek külön adapter kell. A kilógó piros és fekete, akkumulátorra csatlakoztatható zsinór levehető, ez maximalizálja a mobilitás érzését, nincs több kérdés, minden autóba kell ilyen!1-11-21-3

Mikor visszamentünk az irodaszomszédhoz, megérdeklődtük, hogy honnan van ez az istenadta készülék, elirányított minket a Budapest XIV és XVI. kerület határához, a Wortmann Cars Garage-hoz, akik a kizárólagos hazai forgalmazói az eszköznek. Itt megtudtuk: a hongkongi gyártóval egy világkiállításon találkoztak, és ők sem hitték el, hogy a szerkezet tényleg képes beindítani egy autót. Amit aztán a saját szemükkel láttak, az győzte meg őket. A gyártó ugyanis közölte: vigyék el, ha nem működik, akkor megtarthatják. Aztán így is megtartották, csak rendeltek és eladtak belőle jó pár százat itthon. Az általunk elsőként kipróbált típus felső határa amúgy pont a 2 literes benzinmotor, ettől nagyobbakra már nem esküsznek, hogy beindul a kütyü által. Erre viszont van más megoldásuk.

Létezik nagyobb változatban is

Ekkor kezdett még érdekesebbé válni a beszélgetésünk, megmutatták a nagy testvért, mely egy ízléses táskában tárolva nemhogy a 3,5 literes dízelmotort is beindítja. De van hozzá mindenféle laptoptöltő-csatlakozó is, és nemcsak mobilok, tabletek, hanem a saját laptopom feltöltésére is képes. Mindezt 15 000 mAH-s kapacitással, 300 A indítási és 600 A csúcs árammal. A gyártó és a forgalmazó az eszközökre 1000 ciklusos élettartamot garantál, emellett egy töltéssel 3-4-szer tölthető fel vele a mobiltelefon, 2-szer a laptop, és 20-szor képes beindítani a kocsit.2-12-32-4

A nagy testvérhez egyébként iPhone és micro USB töltő kábel is jár, illetve szivargyújtó töltő is, ha esetleg útközben lemerülne a készülék, és autóból szeretnénk tölteni.

Nem is szaporítanám tovább a szót, a nagyobbat 30 000 forint körül adja a forgalmazó, a kisebb húsz darab ezres körül van. Utánanéztünk az Aliexpressen is, ott a kisebbet 35 dollár körül lehet kapni, állítólag kinézetre ugyan hasonlót, de kapacitásra sajnos nem ilyen jót. Akivel valaha megesett, hogy lemerült az aksija, annak – motortól függően – bátran ajánljuk a kütyü beszerzését a hazai forgalmazótól!

Forgalmazó: Wortmann Cars Garage


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk