/jovo/koronavirus-tobb-millio-menekult-gyermek-jovojet-fenyegeti-a-jarvany-az-ensz-szerint/
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Koronavírus: több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti a járvány az ENSZ szerint

Az elmúlt időszak pozitív iskolázottsági mutatóit vetheti vissza jelentősen a koronavírus.
hirdetés

A koronavírus-világjárvány több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti - hívta fel a figyelmet csütörtökön közzétett jelentésében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).

A jelentés hangsúlyozta: miközben a pandémia előtt a menekült gyerekek kétszer gyakrabban nem jártak iskolába, mint hasonló korú társaik, ez a tendencia tovább romolhat.

Sokan képtelenek lesznek folytatni tanulmányaikat az iskolák bezárása, a tanulmányi kiadások fedezésének képtelensége, illetve a megfelelő technológiákhoz való hozzáférés hiánya miatt. Mások dolgozni kényszerülhetnek, hogy támogassák nélkülöző családjukat - állt a beszámolóban.

Az UNHCR szerint a nemzetközi közösség azonnali és határozott fellépésére van szükség a járvány hatásainak kivédéséhez.

hirdetés

„A világon élő menekült gyermekek fele már így is kimaradt az iskolából”

- mutatott rá Filippo Grandi menekültügyi főbiztos. „Azután, amit ki kellett bírniuk, nem foszthatjuk meg őket jövőjüktől azzal, hogy megtagadjuk tőlük az oktatást. A járvány jelentette hatalmas kihívások ellenére lehetőségünk van arra, hogy a menekülteknek és az őket befogadó közösségeknek juttatott nagyobb nemzetközi támogatással megvédjük azokat a fontos eredményeket, amelyeket az elmúlt években a menekült gyermekek oktatása terén elértünk” - vélekedett a biztos.

Fotó: Unicef
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk