hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Kiszúrja a tünetmentes koronavírus-fertőzötteket is egy finn okosgyűrű

A fejlesztő szerint áttörés, egyes tudósok azonban szkeptikusak a finn Covid-gyűrűvel kapcsolatban.
Fotó: Northfoto/Oura Ring/SWNS.COM - szmo.hu
2020. december 15.

hirdetés

Már azelőtt figyelmezteti viselőjét az esetleges koronavírus-fertőzésre egy okosgyűrű, hogy bármilyen tünet megjelenne, írja a Lancashire Post.

A fejlesztő finn startup szerint a kütyü már akkor észleli a lázat, amikor a betegnek még fel sem tűnt a testhőmérséklet megváltozása, ráadásul egyéb tünet korábban nem is jelentkezett. Az Oura abban reménykedik, hogy a szerkezet a későbbiekben helyettesítheti a megbízhatatlan lázmérőzést, ráadásul a kontaktszemélyek esetében sem kell várni a szimptómák megjelenésiig, hogy beigazolódjon a fertőzés ténye.

Az Oura Ring használata nagyon egyszerű: csak fel kell húzni a gyűrűt, miután párosítottuk a telefonra letöltött applikációval. A gyűrű folyamatosan monitorozza az alvást és az ébrenlétet, a szívverést, a légzés gyakoriságát, valamint a testhőmérsékletet.

Így már akkor is kiszűrhető például a láz vagy a lázszerű események, melyeket a gyűrű viselője észre sem vesz, esetleg elhanyagolhatónak gondol.

hirdetés

Az első tesztek során 65 ezer Oura Ring viselő adatait hasonlították össze, akik között sok egészségügyi dolgozó is volt. Közülük többen tünetmentes hordozónak bizonyultak, de még esetükben is sokszor jelent meg valamilyen testhőmérséklet-változás, amit szándékosan figyelmen kívül hagytak, vagy észre sem vettek.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk