hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Kiborg-harcosokat vetne be 30 éven belül az amerikai hadsereg

Erősebbek lennének, érzékeik élesebbek, és agyukat számítógépekkel kötnék össze. De hová vezetne mindez?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 01.

hirdetés

Az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy októberi jelentést, amely részletesen taglalja az „ember és gép fúziójának” tervét. A haditechnika legújabb vívmányaival a katonákat egyfajta kiborg-harcosokká alakítanák át: erősebbek lennének, érzékeik élesebbek, és agyukat számítógépekkel kötnék össze.

A jelentés kijelöli a fejlesztés négy fő irányát a következő három évtizedre. Az első kettő a katonák látását és hallását hivatott erősíteni. A harmadik azokról az új hordozható elektronikai eszközökről szól, amelyek erősíthetik a katonákat.

Mindhárom programnak célja, hogy megteremtsék a normál emberi feletti teljesítmény lehetőségét.

A legizgalmasabb azonban a negyedik pont, amelyet így határoznak meg: „Az ember agy közvetlen neurális erősítése két irányú adatközvetítéshez”.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a katonák agyának számítógéphez való kötésével a parancsnokok közvetlenül tudják őket új információkkal ellátni – ez vonatkozik a parancskiadásra is – de lehetővé teszi azt is, hogy a katonák sofőr nélküli járműveket vezessenek pusztán a gondolataikkal

hirdetés

.

A jelentés ugyanakkor számol azzal, hogy ha „a felerősített emberi lények” 2050-től bekerülnek a társadalomba, az egyenlőtlenséghez, igazságtalanságokhoz vezetne a bevett jogi, biztonsági és etikai keretek között – idézi a Futurism


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk