/jovo/jeff-bezos-cege-viheti-majd-fel-az-elso-not-a-holdra/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Jeff Bezos cége viheti majd fel az első nőt a Holdra

A Blue Origin visz először nőt a Hold felszínére, adta hírül a milliárdos, miután a NASA bejelentette, hogy közeledik a döntés arról, hogy mely magáncégek vehetnek részt a következő Holdat célzó űrprogramjukban.
fotó:pixabay - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

Jeff Bezos cége, a Blue Origin visz először nőt a Hold felszínére, adta hírül a milliárdos, miután a NASA bejelentette, hogy közeledik a döntés arról, hogy mely magáncégek vehetnek részt a következő Holdat célzó űrprogramjukban, ahová 2024-ben küldhetnek űrhajósokat a kiválasztott cégek - írja a Reuters.

"A (BE-7) lesz az az űrhajó, amelyik az első nőt a Hold felszínére viszi"

- írta Bezos egy Instagram-bejegyzésben, amit az űrhajó, Alabama Huntsville-i NASA Marshall Űrrepülési Központban készült tesztjének videójával osztott meg.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blue Origin (@blueorigin) által megosztott bejegyzés

hirdetés

A Blue Origin által fejlesztett BE-7 hajtóművel működik majd az a holdjáró, amivel a cég embert küldene a Holdra.

A Blue Origin egyébként jövedelmező kormányzati szerződésekért küzdött az elmúlt években, és versenyben van a rivális milliárdos, Elon Musk SpaceX-szel és a Leidos Holdings Inc. tulajdonában lévő Dynamics-al, hogy megnyerje a NASA tenderét, és asztronautákat szállíthasson a Holdra a következő évtizedben.

A NASA készen áll arra, hogy 2021 március elején kiválasszon a három vállalat közül kettőt, hogy folytassa lander prototípusainak építését

- közölte a NASA szóvivője.

Azonban a kongresszus által a NASA rendelkezésére bocsátott csekély források, valamint a hamarosan hivatalba lépő Biden-kormány űrkutatással kapcsolatos nézeteivel kapcsolatos bizonytalanság azzal fenyeget, hogy késhet a NASA döntés az űrkutatással kapcsolatban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk