/jovo/hibas-kuldoprogram-a-galaxi-ban/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Elképesztő hiba: maguktól küldtek tovább privát fotókat a Samsung mobilok

A technológia már megint önállósította magát.
hirdetés

Ezúttal egy okostelefonba került be egy hibás alkalmazás, amely saját szakállára küldözget fotókat.

A probléma a Samsung smartphone-oknál jelentkezett, méghozzá a teljesen hivatalos üzenetküldő alkalmazásban. Az app ugyanis fotókat küld a készülékre elmentett tárból a felhasználó egyes kapcsolatainak minden logika nélkül. Ráadásul, és ezt tartják a legriasztóbbnak, a küldésnek semmi nyoma sincs a telefonban.

A tettes a szöveges és multimediális üzenetküldő program frissítése mögött keresendő, amelyet állítólag az amerikai T-Mobile egyik operátora hajtott végre, de a szolgáltató elhárított minden felelősséget. A hiba többek között olyan népszerű modellek között jelentkezett, mint a Galaxy Note 8 és az S9.

Mivel a fotók publikálása amúgy is a digitális korszak egyik legsebezhetőbb pontja, ezúttal is számos kellemetlenséget okozott az applikáció „saját akarata”. Egyik felhasználó például elmondta a Gizmodónak hogy telefonja szétküldte menyasszonyának az összes nála tárolt fotóját. Minderről csak akkor értesült, amikor a lány kérdőre vonta őt. De mi van akkor, ha valakit az alkalmazás munkahelyi főnöke, vagy üzleti partnere előtt leplez le?

Amíg a Samsungnál helyrehozzák a hibát, az említett készülékek gazdái a következőt tehetik: az alkalmazások beállításánál megszüntetik a telefon üzenettárolási képességét, vagy pedig egy másik, sértetlen applikációra váltanak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk