/jovo/futurisztikus-kutyabarat-metropoliszt-akar-letrehozni-elon-musk-texas-allamban/
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Futurisztikus, kutyabarát metropoliszt akar létrehozni Elon Musk Texas államban

A hírek szerint a közvetlenül a mexikói határnál fekvő Boca Chicát nevezné át Starbase-re, ahol a SpaceX fejlesztési és kísérleti telepe is van.
hirdetés

Elon Musk nem nyugszik: a Tesla és a SpaceX vezére bejelentette, hogy egy új, futurisztikus várost akar létrehozni az amerikai Texas államban Starbase néven. Ezt egy rövidke Twitter-bejegyzésben jelentette be, amiben csak annyit árult el, hogy jövőbeli városa már készülőben van.

A követői azonban nagyon izgatottak lettek ettől a kis információmorzsától és rögtön faggatni kezdték a multimilliárdos vállalkozót, hogy mégis mik a tervei a várossal.

Musk egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Starbase kutyabarát lesz,

az ebek vezetőjét pedig Dózsénak hívják majd (az olasz doge szót használta, ami a középkorban az állam megválasztott vezetőjét jelentette). Ennél több részletet azonban sajnos nem árulta el a titokzatos városról.

A Bloomberg viszont azt írja, hogy

a SpaceX Boca Chica nevű fejlesztési és kísérleti telepe is Musk városának része lehet.

Az űrhajózási magáncég egyik képviselője ugyanis nemrég a mexikói határnál fekvő dél-texasi település beépítésének és átnevezésének követelményeiről érdeklődött a Cameron megyei bíró tájékoztatása szerint. Azt is elmondta, hogy a megyei biztosokat már értesítették ezekről a tervekről. A bíró szerint azonban

hirdetés
sok kört kell futnia Musknak és munkatársainak ahhoz, hogy átnevezhessék és átalakíthassák Boca Chicát.

Úgy tűnik, a vállalkozó minden tevékenységének központjává akarja tenni Texast. Nemcsak a SpaceX fejlesztési és kísérleti telepe van az államban, hanem a Tesla új hatalmas gyára is itt, pontosabban Austinban épül, ahogy a Starlink új gyártóüzeme is, sőt Musk a magánalapítványának székhelyét is oda tette át Kaliforniából.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk