hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Fényképpel igazoltatja felhasználóit a Facebook, így ellenőrzik a gyanús fiókokat

A fényképteszt a gyanús tevékenység jobb kiszűrését segíti. Ki is zárhatnak, ha nem töltesz fel fotót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 01.

hirdetés

"Tölts fel magadról egy fényképet, amelyen jól látszik az arcod!"

- erre kéri azokat a felhasználókat a Facebook, akiknél gyanús fióktevékenységet észleltek. Az új azonosítási rendszerrel egyes beszámolók szerint ki is zárhatnak a fiókodból addig, amíg egy tiszta, jól felismerhető képet nem töltünk fel magunkról.

A közösségi oldal azért várja el felhasználóitól a minőségi fotókat, mert biztosak akarnak abban lenni, hogy tényleg az az ember áll a profil mögött, akit a kép ábrázol. Állítólag a fotó feltöltse után a rendszer leellenőrzi, a fotó valóban megfelel-e a követelményeknek és ha nem, akkor kizárhatja a felhasználót a fiókjából. Az ilyen fajta azonosítására akkor lesz szükség, ha valaki szokatlan helyről, például a világ másik végéről próbál belépni a fiókjába.

Meglehetősen szigorúra sikerült ugyanakkor a szolgáltatás bemutatkozása. A Twitteren arról számoltak be egyes felhasználók, hogy akik nem szelfiznek a Facebooknak, automatikusan kizárják magukat a portálról. Ezen elhatározásuk megváltoztatására a Facebook 3 napot (72 órát) ad az érintettek számára.

A vállalat szóvivője elismerte, hogy a fényképteszt a gyanús tevékenység jobb kiszűrését segíti. Azt viszont nem közölte, hogy mikor vezeti be általánosan az eljárást a Facebook.

Nem világos, hogy az profilkép nélküli felhasználók esetén mi a helyzet, de az arcfelismerés működéséhez túlságosan kevés információt szolgáltatott felhasználók esetében joggal feltétezhető, hogy nem aktív a védelmi funkció.

via Wired / Bitport Címkép: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk