/jovo/elon-musk-a-mars-elso-varosa-egy-uvegkupola-alatt-terul-majd-el/?pg=2
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Elon Musk: a Mars első városa egy üvegkupola alatt lesz, egymillió emberrel

fotó:pixabay - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

A Mars terraformálása valóban hatalmas vállalkozás. Egy tavalyi elemzés arra a következtetésre jutott, hogy minden nap 3500 nukleáris robbanófej sugárzására lenne szükség ahhoz, hogy a Mars légköri nyomása lélegző szintre emelkedjen és a bolygó jégtakarói megolvadjanak.

Ráadásul egy 2018-as tanulmány szerint, a vörös bolygón egyszerűen nincs elég megkötött szén-dioxid, ami elegendő légköri nyomást biztosítana ahhoz, hogy az embereket a felszínen tartsa.

Ezek a mostoha feltételek azonban egyáltalán nem akadályozzák meg a milliárdost abban, hogy tovább folytassa a bolygó kutatását.

Musk korábban azt állította, hogy ezer űrhajó segítségével képesek lesznek 100 tonna rakományt vagy 100 utast szállítani a bolygók között, szerinte létre lehet hozni egy „fenntartható Mars várost”. Ehhez mintegy 100 járműnek, egyenként 100 tonna rakományt kellene kétévente szállítania Musk számításai szerint.

"Úgy gondolom, hogy az alapvető kérdés nem a Marsra jutás. A kérdés az, hogyan hozzunk létre egy önellátó várost a Marson"

- mondta egy korábbi konferencián Musk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk