/jovo/elon-musk-a-mars-elso-varosa-egy-uvegkupola-alatt-terul-majd-el/
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Elon Musk: a Mars első városa egy üvegkupola alatt lesz, egymillió emberrel

Musk szerint még a mi életünkben lehetnek városok a Marson. A rettenthetetlen milliárdos a Starship űrhajóflottája segítségével 2050-ig állandó támaszpontot akar létrehozni a vörös bolygón.
fotó:pixabay - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója ambiciózus terveiről írt az emberiség multiplanetáris átalakítása kapcsán - írja a Futurism.

A rettenthetetlen milliárdos a Starship űrhajóflottája segítségével 2050-ig állandó támaszpontot akar létrehozni a Marson, egymillió emberrel.

"Először üvegkupolák alatt lehetne élni" - írta Musk egy csütörtöki tweetben, válaszolva arra a kérdésre, hogyan fog kinézni a Marson az élet. "Később a terraformálás a megoldás.

A terraformálás bolygók és holdak földszerűvé alakítását, lakhatóvá tételét jelenti. A hőmérséklet, az atmoszféra és egyéb természeti tényezők mellett az élővilág olyan megváltoztatása, amely az ember számára is elfogadható körülményeket teremt.

A tudósok és a tudományos-fantasztikus szerzők már régóta felvetették, hogy a terraformálás lehetővé teheti az emberek számára, hogy lélegezzenek a nyitott marsi felszínen. Ez azonban egyelőre egy távoli álomnak tűnik.

hirdetés

"A terraformálás azonban túl lassú lesz ahhoz, hogy még a mi életünk során releváns legyen" - írta Musk egy követő tweetben. „Emberi bázist azonban még mi is létrehozhatunk."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk