/jovo/commodore64-xgeneracio-c64-commodoremini-c64mini-jatekkonzol-szemelyiszamitogep/
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Újra kapható a Commodore 64 - te emlékszel még rá?

Megint lehet kapni a legendás gépet. Elmondjuk a részleteket.
hirdetés

Szevasz, X generáció! Van egy nagyszerű hírünk.

Visszatért a legendás gép, a Commodore 64 vagy C64,

már lehet is kapni.

A Commodore 64 - a régi - 1982-ben jelent meg, mi magyarok, Bécsből szereztük be - már amelyikünknek volt rá pénze. Sokanak ez volt az 1980-as években az első személyi számítógépe.

Aki az 1980-as években volt gyerek vagy tini, az emlékszik legalább egy játékra, amit ezen a gépen lehetett játszani. Szinte minden családban felbukkant valahogyan: az iskolai szakkörben, valamelyik osztálytársnál vagy ismerősénél találkoztunk vele. Sokan erről tanulták meg a programozás alapjait.

hirdetés

Itthon még a 90-es években is rendszeresen jelentek meg játékok C64-re, mágnesszalagos kazettán és nagyméretű floppy lemezeken is.

A most megjelenő Commodore 64  jóval kisebb lesz az eredeti gépnél.

A C64 Mininek beépített billentyűzete lesz, külön csatlakoztatható joystickja,

és 64 előre telepített játék futhat majd rajta. A játékkínálatban szerepel többek közt a California Games, a Winter Games, az Impossible Mission II, a Boulder Dash, a Jumpman, a Pitstop II, a Speedball II: Brutal Deluxe, a Street Sports Baseball, a Summer Games II, a Temple of Apshai Trilogy, illetve a Uridium - írja az Index.

A C64 Mini HDMI-n keresztül összeköthető lesz napjaink modern monitoraival és tévéivel, ráadásul 720p felbontásban kapjuk a képet, és lesz rajta két USB port is - számol be a 24.hu.

VIDEÓ: Hanggal nézd meg!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk