/jovo/barkibol-lehet-meg-iden-3000-forintert-urhajos-a-spacex-nel-nyilvanos-tombolan-sorsoljak-ki-az-elso-civil-urrepules-egyik-resztvevojet/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Bárkiből lehet még idén 3000 forintért űrhajós a SpaceX-nél, nyilvános tombolán sorsolják ki az első civil űrrepülés egyik résztvevőjét

A tombolából befolyó pénzt egy memphisi gyerekklinika kapja. A Crew Dragonnal 2-4 napot tölt majd a csapat a világűrben.
hirdetés

Történelmi űrrepülésre készül idén (is) a SpaceX: Elon Musk űrvállalata kizárólag civilekkel tervez kilövést 2021-ben, írja a Space.com.

A négyszemélyes utazás parancsnoka Jared Isaacman lesz, aki ráadásul az 'Inspiration4' névre keresztelt misszió teljes költségét is magára vállalta. A 37 éves milliárdos célja ezzel a saját álmai megvalósításán túl a memphisi St. Jude Gyermekkórház támogatása.

Isaacman ennek megfelelően a fennmaradó három helyből kettőt a kórháznak ajánlott fel. Az egyik utastársa a kórház egy meg nem nevezett női dolgozója lesz, a másik helyet pedig jótékonysági tombolán sorsolja ki majd az egészségügyi intézmény.

A tombolára bárki jelentkezhet, Isaacman reményei szerint legalább további 200 millió dollár (60 milliárd forint) jön majd össze a gyerekkórház javára. A földkörüli pályára álló Crew Dragon negyedik utasa a közlemény szerint a Shift4Shop e-kereskedelmi platformot használó vállalkozók egyike lesz.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk