/jovo/az-idei-lehet-a-legmelegebb-ev-europa-torteneteben/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Az idei lehet a legmelegebb év Európa történetében

Közvetlenül a tavalyit előztük be idén, nem jó a tendencia.
hirdetés

Az idei volt a legmelegebb november a világon, Európában pedig az egész ősz rekordértéket hozott - derült ki az Európai Unió Föld-megfigyelési programja, a Copernicus adataiból.

Az átlaghőmérséklet idén novemberben 0,8 fokkal volt magasabb az 1981 és 2010 közötti, harmincéves referenciaidőszakhoz képest, és 0,1 fokkal haladta meg az eddigi rekordot, amelyet 2016, illetve 2019 novemberében regisztráltak a világon.

2020 novembere a második legmelegebb volt Európa történetében 2009 után, az ősz viszont összességében csúcsot hozott. Szeptemberben, októberben és novemberben 1,9 fokkal volt melegebb az időszak átlagánál, és 0,4 fokkal mértek magasabb értéket az eddigi rekordnál, amit 2006-ban regisztráltak.

A 2020-as évről néhány héttel annak vége előtt lehet tudni, hogy a legmelegebb lesz az eddig mértek közül, megelőzve 2019-et, és kicsivel lemaradva 2016-tól.

Az Európában a 2020-as év átlaghőmérséklete eddig fél fokkal magasabb, mint amit 2019 januárja és novembere között regisztráltak, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) szerint szinte biztos, hogy az idei év lesz a legmelegebb a kontinens történetében.

hirdetés

zhvg.hu


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk