hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Applikáción keresztül tölthetik meg az üres stadionokat szurkolói hangulattal

Japánban is üres stadionokban folytatódik hamarosan a koronavírus miatt félbeszakadt futball-bajnokság, de a játékosoknak nem kell félniük a magányosság-érzéstől.
Fotó:Pixabay - szmo.hu
2020. május 27.

hirdetés

A Yamaha cég dolgozta ki több japán klubban együttműködve a Remote Cheerer (távoli szurkoló) rendszert, amelynek révén a hívek, akik a tv-ben, rádióban, vagy az interneten követik a meccseket, biztathatják kedvenceiket okostelefonjaikon keresztül. Hangjukat ugyanis valós időben közvetítik majd hangszórókon keresztül a stadionokban.

Az alkalmazást a közelmúltban tesztelték az 50 ezer férőhelyes sizuokai stadionban, ahol 58 hangszórót helyeztek el az üres széksorok között.

Az igazi stadioni hangulattól azonban elmarad ez a fajta szurkolás, mert az applikáció nem engedi meg a játékvezetők szidalmazását, sőt azt sem, hogy a drukkerek a kényszerszünet után pályára lépő játékosok kissé kikerekedett testalkatán ironizáljanak.

A Yamaha az alkalmazás továbbfejlesztésén dolgozik, hogy azt mindenféle sportágakra és más, zárt ajtók mögötti vagy kevés néző előtti eseménybe be lehessen kapcsolódni.

Japánban februárban éppen csak elkezdődött február 21-én futballszezon, amikor a koronavírusjárvány miatt leállították. Miután Abe Sinzo miniszterelnök hétfőn bejelentette a rendkívüli állapot feloldását, várhatóan június végén vagy július elején folytatódhat a bajnokság a résztvevő csapatokkal való megállapodástól függően – írta a Guardian

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk