hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Akár 7 évvel a tünetek előtt jelzi a mesterséges intelligencia az Alzheimer-kórt

Egy új fejlesztésnek köszönhetően már akkor kezelni kezdhetik a pácienst, amikor még nem jelentkeznek nála a tipikus tünetek.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2020. december 25.

hirdetés

Szakemberek szerint az átlagéletkor növekedésével egyre több embernél fordulhat elő az Alzheimer-kór. Egyes előrejelzések szerint 2050-re már akár megháromszorozódhat a számuk. A tudomány fejlődésének köszönhetően van már olyan gyógyszer, ami hatékonyabban segíti a tüneti kezelést.

Az IBM és a Pfizer közös fejlesztésének köszönhetően már a mesterséges intelligencia is segíthet, amely beszédtesztekkel jósolja meg, hogy egy még egészséges embernél van-e esély az Alzheimer-kor kialakulására.

A két cég szerint jelenleg kb. 70 százalékos az algoritmusuk hatékonysága, és akár hét évvel korábban is meg tudják mondani, ha egy páciensnél kialakulhat az Alzheimer-kór.

A CNet írása azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a betegség tüneteit könnyű félreértelmezni. Mivel fontos, hogy minél előbb tudjanak a kórról, ezért lényeges, hogy minél hamarabb tudjanak a problémáról és megkezdjék a kezelést, bár a kórt jelenleg még nem tudják meggyógyítani.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk