/jovo/a-visszaszamlalas-elkezdodott-az-elheto-bolygonkert-most-kell-cselekednunk/
hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

A visszaszámlálás elkezdődött – az élhető bolygónkért most kell cselekednünk!

Szívügyed a fenntarthatóság? Te is tennél valamit egy zöldebb jövőért? Nézz körül a TEDxDanubia Countdown programjai között, lehet, hogy van közte olyan, amihez érdemes csatlakoznod!

Link másolása

hirdetés

Nagy érdeklődés övezte október 15-én a klímaváltozás és a fenntarthatóság jegyében tartott TEDxDanubia Countdown online konferenciát, ám ez csak a kezdet volt: az ingyenesen elérhető, húzónevekben és témákban bővelkedő esemény egy hónapokon átívelő kezdeményezés indításául szolgált, amelyre felfűzve most további izgalmas programok következnek.

A sorozat kiteljesedése a 2021. május 21-én a Müpában tartandó rendezvény lesz.

Az október 15-i Countdown kilövés csak a kezdete volt egy rendkívül aktuális és inspiráló, globális TED kezdeményezés hónapokon át tartó, izgalmas, hazai programsorozatának. Az őszi-tavaszi időszakon átívelő programok a társadalom minden szegmensét a klímaválság elleni cselekvésre ösztönzik, hiszen ahogy a konferencia elismert nemzetközi előadói és a hazai beszélgetőpartnerek is rávilágítottak:

Itt az idő, most kell cselekednünk!

XPLN powered by E.ON videóverseny

hirdetés

Az E.ON Hungária Csoport támogatásával videóversenyt indított a TEDxDanubia Countdown, melyben a feladat közérthetően elmagyarázni, mi történik körülöttünk a klímaváltozás következményeként. A versenyen bárki indulhat, főnyereménye 500 000 forint, és a győztes akár a TEDxDanubia színpadára is eljuthat jövő tavasszal.

Action Circles powered by MVM

Az Action Circle programba, mely az MVM támogatásával valósul meg, tettre kész egyének és csoportok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy egyénileg, vagy közösségben, együtt gondolkodva megvalósítanak egy új projektet, vagy meglévő kezdeményezéseket visznek tovább – olyasmin dolgoznak, ami hozzásegíthet minket a fenntarthatóbb életvitel kialakításához. Az eredményeket a TEDxDanubia Countdown májusi konferenciáján is bemutatják.

Future design program powered by MVM

Az oktatási program célja, hogy a gyerekeket bevonja a jövőről való gondolkodás és problémamegoldás folyamatába. A program az MVM támogatásával valósul meg: A jövőtervezői program során a középiskolások a tervezői szemlélet és spekulatív design módszertana segítségével építenek fel jövő-szcenáriókat, miközben gyakorlati tapasztalatokat szereznek a jövő munkavállalói számára egyre inkább fontossá váló alapkészségek, mint például a rugalmasság, problémamegoldás és kritikus gondolkodás terén. A programra iskolás fiatalok és mentoraik (tanárok, szülők) jelentkezését várják.

A sorozat főtámogatójának és szakmai partnerének programjai

Fenntarthatósági Témahét, Ösztöndíjpályázat, Kockázati Tőkealap - a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programjai: Az alapítvány minden évben Fenntarthatósági Témahetet szervez középiskolásoknak – az idei év fő témája az energia, klímaváltozás, egészségnevelés volt. Emellett ösztöndíjpályázatot ír ki a felsőoktatásban tanulóknak, akik a klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval összefüggésben szeretnének egyetemi tanulmányokat folytatni vagy gyakornoki pozíciót betölteni. Az innovatív, fenntartható megoldásokkal foglalkozó vállalkozások számára pedig Kockázati Tőkealapot hozott létre.

Együttműködő partnerek programjai

Zöld Helyreállítás – WWF Magyarország: kampány a közép-kelet-európai régióban a klímaválság kiváltotta tehetetlenségérzés ellensúlyozására. Az általuk kiadott Új Norma nyilatkozatának elfogadásával vállalhatjuk, hogy aktívan teszünk a klímaváltozás negatív hatásai ellen és a fenntartható életért.

Race to Zero Carbon – BCSDH: A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért eseménysorozatot szervez a hazai üzleti szféra fenntarthatóbb, karbonsemleges gazdaságra történő átállására.

A TEDxDanubia Countdown 2021. május 21-én a korábbi években megszokott módon nagyszabású konferenciát és rendezvényt tervez a Müpában, melyen izgalmas előadások mellett a fenti programok résztvevői és eredményei is bemutatásra kerülnek.

A programsorozat hazai megvalósításának fő támogatója és szakmai partnere a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, kiemelt partnere az E.ON Hungária Csoport és az MVM.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk