hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

A világon elsőként vezetik be a zöld hidrogént a skót háztartások

Fife városában körülbelül 300 otthont terveznek ingyenes bojlerekkel, fűtőrendszerrel és főzőeszközökkel ellátni.
Címkép/Fotó: PIRO4D/Pixabay - szmo.hu
2020. november 30.

hirdetés

Többszáz otthonban vezetik be a teljességgel zöld hidrogén használatát Skóciában egy új kezdeményezés részeként - írja a Guardian. A skótok terve, hogy országszerte, több ponton is fenntartható forrásokra cserélik a fosszilis gázok használatára épülő rendszereket.

Fife-ben körülbelül 300 otthont látnak el ingyenes hidrogénalapú bojerrel, fűtőrendszerrel és főzőeszközökkel. Ezek több mint négy éves használata után derülhet ki, hogy a megújuló energiát és vizet használó, karbonmentes hidrogén valóban előremozdítja-e Nagy-Britannia klímacéljait.

A zöld gáz 2022 végétől kerül használatba, és körülbelül 1000 további otthon csatlakozhat, ha a bevezetés első fázisa jól sikerült.

A zöld hidrogén központi szerepet kap a kormány terveiben, hogy kivezesse a fosszilis üzemanyagok használatát Nagy-Britanniában. Ez különösen a központi fűtésre igaz, ami az országban az üvegházhatású gázok kibocsátásának harmadáért felel, mivel az otthonok 85 százaléka gáz alapú bojlert használ.

hirdetés

“Ha igazán zöld jövőben gondolkodunk, teljes karbonmentességet kell elérnünk, és a metánt a hidrogénhez hasonló zöld alternatívákra cserélnünk” - mondta Anythony Green, a projekt egyik vezetője.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk