hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

A Facebook most a bosszúpornóval szemben venné fel a harcot

A másik beleegyezése nélkül közzétett intim felvételek letiltására talált ki egy módszert a legnagyobb közösségi oldal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 03.

hirdetés

A Facebook egyik legnagyobb prioritása a megoldandó problémák sorában az álhírek mellett a bosszúpornó; amikor erotikus tartalmú képekkel és videókkal élnek vissza korábbi barátok/barátnők, vagy akár idegenek is. Most elindult a bevezető program is, ami segíthet megelőzni az ilyen tartalmak terjedését a cég platformjain, az Instagramon, Facebookon és Messengeren egyaránt.

Technológiai alapú megelőzésről van szó, vagyis a Facebook szeretné lehetetlenné tenni, hogy a hivatalosan képalapú visszaélésként emlegetett bosszúpornót meg lehessen osztani – legyen szó akár fotókról, akár videókról.hands-1167626_960_720

A tesztet először Ausztráliában végezték, amit most bővítettek az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság felhasználóival. A bejelentett eszközök segítségével megelőzhetővé válik, hogy valakiről intim fotókat osszanak meg engedély nélkül.

A cég megoldása, hogy a felhasználó maga küldheti be a kompromittáló képet adott ország adott szervének (Ausztráliában például az eSafety Commissionernek), ők riadóztatják a Facebookot, majd a közösségi oldal fotókat összehasonlító algoritmusa ezután automatikusan meg tudja majd akadályozni, hogy azt a tartalmat mások újból közzétehessék, akár másik profil alatt.

via 24 / hvg

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk