hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

5000 receptet képes lefőzni és még el is mosogat maga után a kétkezű robotkonyha

Potom 100 millió forintért viszi a konyhát egy életen át, és soha nem keres kifogást.
Fotó: Northfoto/Moley Robotics/SWNS - szmo.hu
2020. december 16.

hirdetés

Hat év, száz mérnök és dizájner, valamint három mesterszakács kellett hozzá, de megérte: elkészült a világ első robotkonyhája, ami főz, tálal és még mosogat is, írja a Metro. A Moley Robotics fejlesztése 5000 receptet képes fejben tartani, ám emellett tulajdonképpen az egész konyhát úgy ahogy van, rá lehet bízni.

A konyhai robot karjainak mozgását a 2011-es MasterChef győztese, Tim Anderson ihlette. A főzőgép azonban nemcsak az alapvető konyhai műveletek elvégzésében jeleskedik, de képes menedzselni a hűtő tartalmát is.

Az okoshűtőből lehívja a kiválasztott recept összetevőinek listáját, miközben felcímkézi azokat, amik hamarosan lejárnak, vagy esetleg épp kimerülőben van a készlet.

Az étel elkészítése mellett képes beállítani a főzőlap hőmérsékletét, bepakolja a mosogatóba a koszos edényeket, de a készülő ételek kevergetése és a tálalás sem okoz neki problémát. A robotkonyha az előre felcímkézett serpenyők és fazekak közül ki tudja választani a recept elkészítéséhez szükséges eszközöket is. Miután végzett, egy UV-lámpa segítségével elpusztítja a fogantyúkon ragadt esetleges bacilusokat.

hirdetés

A konyhai robot egyelőre 30 ételt tud elkészíteni, de a fejlesztők folyamatos bővítéssel 5000-es receptbázist akarnak kialakítani. Ráadásul a robot képes a gazdája receptjeinek megtanulására is.

A berendezés tulajdonosai egy recept-megosztó platform tagjai is lesznek egyben, ahol tudják cserélgetni a lefőzött ételeket, amiket a gép igény szerint megtanul.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk