hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

2024-ben érkezhet az Apple önvezető autója: az akkumulátora forradalmasíthatja a teljes piacot

A koronavírus-járvány miatt csúszhat a tömeggyártás, de 2025-ben szeretnék elkezdeni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 22.

hirdetés

Olcsóbb, de nagyobb hatótávú akkumulátorokkal érkezhet 2024-ben az Apple önvezető autója, írja a The Guardian. Az egyelőre Project Titan néven futó fejlesztésről keveset tudni, az biztos azonban, hogy 2025-ben indulna a tömeggyártás.

Az Apple elektromos autójának sikere az akkumulátor lehet, ami a teljes járműpiacot forradalmasíthatja. A céghez közel álló források szerint olyan megoldáson dolgoznak, ami az iPhone-hoz hasonló generációs ugrást jelent majd az autók között.

A kaliforniai vállalat még 2014-ben kezdett saját autó fejlesztésébe. A projekt vezetője négy évvel később Doug Field lett, egy igazi Apple-veterán, aki a Teslától tért vissza a céghez. Field egy évvel kinevezése után 190 embert bocsátott el a részlegtől. Ekkor kapott új lendültet az addig hullámzó intenzitású fejlesztés.

Iparági források szerint

az Apple elsősorban olyan autót szeretne építeni, ami széles tömegek számára elérhető.

hirdetés

Vagyis szó sincs arról, hogy több más hasonló fejlesztéshez hasonlóan, egy dizájnos konceptautóval rukkolnak majd elő négy év múlva. Éppen ezért a monocellásra tervezett akkumulátorra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, ebben látják a siker kulcsát.

Egyelőre nem világos, hogy ki gyártaná majd az Apple autóit. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy több, kisebb partner venne részt a gyártásban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk