hirdetés

JÁTÉK

TESZT: most kiderül, melyik agyféltekéd a domináns!

Egy perc alatt megtudhatod, melyiket használod többet.
adhunet.com - szmo.hu
2017. február 12.

hirdetés

Régóta közismert, hogy a két agyféltekénk különbözőképpen dolgozik. A jobb agyfélteke felelős például az érzelmek és a kreatív készségek irányításáért, míg a bal agyfélteke a matematikának, a logikának kedvez. Te vajon melyiket használod? Egy rövid tesztből kiderül.

Korábban úgy tartották, a férfiak a bal, a nők a jobb agyféltekéjükkel dolgoznak többet, de ez az elmélet azóta megdőlt. A legtöbb embernél a bal agyfélteke a domináns: mindenkinek itt található a beszédközpontja, és ez a terület felel a részletező, rendező gondolkodásért.

VIDEÓ: Így néz ki az emberi agy az MRI felvételen3puzzle brain

A „bal agyféltekés” emberek általában szeretnek precízen dolgozni, sorban végzik a feladataikat, nem szeretik megosztani a figyelmet. Előszeretettel készítenek listákat, táblázatokat a teendőikről, és azt is kedvelik, ha a tananyag praktikus, logikusan felépített. Előfordul, hogy nehezen bánnak a szavakkal, nehezen találják meg a megfelelő kifejezést.

Azok, akiknél a jobb agyfélteke az uralkodó érzelmesebbek, nagyobb a képzelőerejük és a fantáziájuk. Szeretnek a dolgok közepébe vágni, jól boldogulnak a káoszban is. Ha valamilyen probléma kerül eléjük, szeretik azt egészben látni, a nagy teljességtől haladnak a részletek felé. Általában ügyesen megoldják a gondokat, de sokszor nem tudják elmondani, hogyan is jutottak el odáig.

hirdetés
12

Az emberi agy persze jóval összetettebb rendszer annál, hogy ilyen egyszerűen kategorizálni lehessen. Az agyatoknak az a legjobb, ha mind a két agyféltekét használjátok.

Néhány egyszerű gyakorlattal össze lehet hangolni az agyatok két oldalát. Például, ha tanulás vagy munka előtt írtok néhány sort az ügyetlenebb kezetekkel, vagy felváltva fekvő nyolcasokat rajzoltok a levegőbe a testetek előtt, növekszik a teljesítményetek, és tovább tudtok koncentrálni.

Töltsd ki az agyfélteke-tesztet itt!

Neked melyik agyféltekéd az uralkodó?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk