hirdetés

JÁTÉK

Megtalálod a pandát, mielőtt jojózni kezd a szemed?

Ez a rejtvény az optikai trükkel alaposan feladja a leckét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. január 18.

hirdetés

Ezúttal egy orosz művész, Ilja Klemencov alkotásával folytathatjátok az immár hagyománnyá váló "pandavadászatot" Dudolf, azaz Dudás Gergely hóemberes-pandás rajza nyomán. Itt azonban az ötletes optikai trükk miatt első látásra nehezebbé válik a keresés.

panda

Egy bő hét leforgása alatt világhírűvé vált egy magyar grafikus, a Dudolf Facebook-oldalon publikáló Dudás Gergely. Először csak készített egy rajzot, amelyen a hóemeberek között kellett kiszúrni az egyetlen pandát. Majd a baglyok közt a macskát. Napok alatt körbejárta a fél világot a két grafika, miután számos külföldi híroldal és szórakoztató portál lehozta.

panda1

hirdetés

Azóta egymás után jelennek meg a pandás rejtvény paródiái. Először black metal zenészek, majd a Csillagok háborúja-filmekből ismert rohamosztagosok között kellett megtalálni a pandát.

panda2

panda3

Pár hete egy 1978-as bloomingtoni ifjúsági konferencia fotóján rejtőzött el a panda. Elsőre reménytelen feladatnak tűnt, de mi véletlenül pár másodperc alatt kiszúrtuk.

panda

Íme, a többi pandás kép, amit a Bored Pandára töltöttek fel az olvasók:

p1

p2

p3

Tetszik a pandás játék? Melyik a kedvenced a képek közül?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
JÁTÉK

KVÍZ: Kötelező olvasmányok filmeken - felismered mind a 10-et?

Tíz olyan kötelező olvasmányról készült film egy-egy képkockáját láthatod, amelyből könnyedén kitalálható a regény. Nem lesz nehéz! Lássuk, hányat sikerül jól megtippelned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 08.

hirdetés

Tegye fel a kezét, aki iskolásként úgy tudta le a kötelező olvasmány "kiolvasását", hogy megnézte filmen! Ugye, hogy előfordult?

Főleg annak fényében, hogy igazán fantasztikus filmes adaptációk készültek egyrészt a magyar irodalom, másrészt a világirodalom legfontosabbnak tartott műveiből.

Ebben a kvízjátékban tíz olyan kötelező olvasmányról készült film egy-egy képkockája látható, amelyből könnyedén kitalálható a könyv. Nem lesz nehéz!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
JÁTÉK

KVÍZ: 9 karácsonyi film, felismered őket?

Jön a vicces vagy épp megható karácsonyi filmek szezonja. Lássuk, mennyire ismered őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 21.

hirdetés

Nemsokára eljön az évnek azon időszaka, amikor egy picit ledobhatjuk magunkról ennek a furcsa évnek a terheit.

Érkeznek a vicces vagy épp megható karácsonyi filmek, amelyek már szinte a könyökünkön jönnek ki, de ilyenkor mégis imádjuk őket.

9 filmből mutatunk egy-egy filmkockát. Kitalálod, melyik filmet látod?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
JÁTÉK

Jó CIA-ügynök lennél? Itt egy újabb feladat, amivel tesztelheted magad

Ezúttal azt kell kitalálni, mennyi az idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.

hirdetés

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Twitterén időről időre feltűnnek olyan ábrák, amellyel követőiket tesztelik. És hát valljuk be, ki ne szeretne átmenni egy olyan teszten, amelyen a posztok leírása szerint csak az igazi CIA-ügynökök mennek át?

Most egy újabbat adtak ki, amelyen ezúttal nem tárgyakat vagy különbségeket kell megtalálni, hanem azt kell megállapítani, mennyi az idő.

Most viszont azonban adtak némi segítséget is, méghozzá három lehetőséget: 7, 11 vagy 15 óra van a képen. Kicsit poéngyilkos, hogy a szavazásra bocsátott kérdés eredményei a már lezárt szavazás miatt a posztban rögtön látszanak, így álljon itt pusztán a kép, lejjebb görgetve pedig ott a posztban a megoldás.

A posztban pedig látszik, hogy a legtöbben eltalálták a helyes választ, amely a reggel 7 óra.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
JÁTÉK

Mennyire ismered Ady Endre verseit?

A költő születésének évfordulójára készült kvízjátékban kilenc versének első sorait olvashatod. Hány költeményt ismersz fel ennek alapján?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 22.

hirdetés

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője és a magyar politikai újságírás úttörője 1877. november 22-én született Érmindszenten.

Születésének évfordulójára készült ez a kvízjáték, amelyben kilenc Ady vers első sorai alapján arra vagyunk kíváncsiak, felismered-e, melyik versből idézünk?

Fotó forrása: Wikipédia, Ady 1908-ban (Székely Aladár felvétele)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: