hirdetés

JÁTÉK

Megtalálod a Holdat ezek közt a felvágottak között?

Egy japán művész 14 különböző felvágott közé rejtette a Holdról készült fotót. A képrejtvény trükkös, nagy a hasonlóság közöttük!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. június 25.

hirdetés

Egy pihent agyú japán Twitter-felhasználó, Terakubo Mashiro publikálta azt a képrejtvényt, amelyen első ránézésre 15 szelet különböző nyesedékhúsból készült felvágottat láthattok. Az a beugratós az egész játékban, hogy a felvágottak között ott lapul a bolygónktól 384 402 kilométer távolságra lévő égitest, a Hold is. Meg tudjátok tippelni, hogy melyik az?ClaMd4-UYAAFguj.jpg large

Ne essetek kétségbe, ha nem találjátok meg az égitestet a gépsonka- és felvágotthalmazban. Ha nincs tippetek (vagy ha ellenőrizni szeretnétek, hogy helyes-e), kattintsatok ide a megfejtésért!

Sokan jogosan gondolhatják azt, hogy a képen látható Holdat csúnyán átszínezte a képrejtvény készítője, hogy "húsosabb" árnyalatú legyen, azonban a fotó valójában teljesen effekt- és szűrőmentes. Az égitest akkor néz ki így, amikor a holdkelte és a naplemente egy időben történik - az utóbbi miatt kap ilyen szép színt.

Terakubo Mashiro a nagy sikerre való tekintettel egy másik feladványt is megosztott a Twitter-fiókján, amelyen a bolygók és a bacon hasonlóságára próbált rávilágítani. Sajnos ez már nem lett olyan erős, mint az előzőCleb-AcVYAQCFyL

Ha tetszett a feladvány, nyomj egy lájkot!

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
JÁTÉK

KVÍZ: Kötelező olvasmányok filmeken - felismered mind a 10-et?

Tíz olyan kötelező olvasmányról készült film egy-egy képkockáját láthatod, amelyből könnyedén kitalálható a regény. Nem lesz nehéz! Lássuk, hányat sikerül jól megtippelned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 08.

hirdetés

Tegye fel a kezét, aki iskolásként úgy tudta le a kötelező olvasmány "kiolvasását", hogy megnézte filmen! Ugye, hogy előfordult?

Főleg annak fényében, hogy igazán fantasztikus filmes adaptációk készültek egyrészt a magyar irodalom, másrészt a világirodalom legfontosabbnak tartott műveiből.

Ebben a kvízjátékban tíz olyan kötelező olvasmányról készült film egy-egy képkockája látható, amelyből könnyedén kitalálható a könyv. Nem lesz nehéz!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
JÁTÉK

KVÍZ: 9 karácsonyi film, felismered őket?

Jön a vicces vagy épp megható karácsonyi filmek szezonja. Lássuk, mennyire ismered őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 21.

hirdetés

Nemsokára eljön az évnek azon időszaka, amikor egy picit ledobhatjuk magunkról ennek a furcsa évnek a terheit.

Érkeznek a vicces vagy épp megható karácsonyi filmek, amelyek már szinte a könyökünkön jönnek ki, de ilyenkor mégis imádjuk őket.

9 filmből mutatunk egy-egy filmkockát. Kitalálod, melyik filmet látod?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
JÁTÉK

Jó CIA-ügynök lennél? Itt egy újabb feladat, amivel tesztelheted magad

Ezúttal azt kell kitalálni, mennyi az idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.

hirdetés

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Twitterén időről időre feltűnnek olyan ábrák, amellyel követőiket tesztelik. És hát valljuk be, ki ne szeretne átmenni egy olyan teszten, amelyen a posztok leírása szerint csak az igazi CIA-ügynökök mennek át?

Most egy újabbat adtak ki, amelyen ezúttal nem tárgyakat vagy különbségeket kell megtalálni, hanem azt kell megállapítani, mennyi az idő.

Most viszont azonban adtak némi segítséget is, méghozzá három lehetőséget: 7, 11 vagy 15 óra van a képen. Kicsit poéngyilkos, hogy a szavazásra bocsátott kérdés eredményei a már lezárt szavazás miatt a posztban rögtön látszanak, így álljon itt pusztán a kép, lejjebb görgetve pedig ott a posztban a megoldás.

A posztban pedig látszik, hogy a legtöbben eltalálták a helyes választ, amely a reggel 7 óra.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
JÁTÉK

Mennyire ismered Ady Endre verseit?

A költő születésének évfordulójára készült kvízjátékban kilenc versének első sorait olvashatod. Hány költeményt ismersz fel ennek alapján?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 22.

hirdetés

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője és a magyar politikai újságírás úttörője 1877. november 22-én született Érmindszenten.

Születésének évfordulójára készült ez a kvízjáték, amelyben kilenc Ady vers első sorai alapján arra vagyunk kíváncsiak, felismered-e, melyik versből idézünk?

Fotó forrása: Wikipédia, Ady 1908-ban (Székely Aladár felvétele)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: