JÁTÉK

Játék: spárgázz, mint Van Damme!

Egy egyszerű játékban a két kamiont irányítva minél hosszabban kell spárgáznotok Van Damme-mal. Csak azok az átkozott olajfoltok ne lennének...

Link másolása

A Volvo-reklám, amiben Jean-Claude Van Damme két hátrafelé száguldó kamionon spárgázott még mindig újabb és újabb hullámokat vet. Például elkészült egy játék is, ahol ti irányíthatjátok a filmsztárt a két kamion tetején, és próbálhattok minél ügyesebben spárgázni vele.

A flashjáték egyszerű, mint a pofon: először megnézhetitek a játék leírását, kis ábrácskákkal és pár mondatos szöveggel. Ennek lényege, hogy Jean-Claude-dal minél hosszabb ideig kell spárgázni, miközben a két száguldó járművet irányítjátok. Persze, hogy ne legyen olyan egyszerű, az úton olajfoltok is vannak. Ha ezekre bármelyik kamion rámegy, a játékos (pontosabban az általa irányított akcióhős) azonnal leesik, és vége a játéknak.sparga

Spárga!spargafolyamat

Vigyázat! Jean-Claude egyre fárad...

Ezután az irányítóbillentyűket láthatjátok. A bal oldali kamiont az "A" és a "D" billentyűkkel, a jobb oldalit pedig a jobb és bal kurzornyilakkal irányíthatjátok. Ezután indulhat a játék. Ha megfelelő távolságra kerül egymástól a két jármű, akkor Van Damme lemegy spárgába. Amíg ebben az állapotban van, a bal felső sarokban pörögnek a pontok, egészen addig, amíg mutatványát be nem fejezi. Ez kétféleképpen történhet.

Jó esetben ti hozzátok egymáshoz közelebb a két kamiont, mielőtt még késő lesz. Ugyanis amint elkezdi a spárgázást, középen egy kis félköríves vonal jelenik meg, ami folyamatosan fogy. Ez az erejét jelképezi, és ha nem közelítitek egymáshoz a két kamiont még mielőtt a vonal elfogy, szegény Jean-Claude lezuhan. Akkor is ez történik, ha bármelyik kamion bármelyik kereke olajfoltra fut.123zuhanas1

Nem repül - sajnos zuhan...zuhanas2

Leesett :(

A játék elején a kezelőbillentyűk ismertetésekor a space is ki van írva, de becsülettel bevalljuk: nem tudtunk rájönni, mi történik, ha sokat nyomogatjuk gyors egymásutánban. Viszont arra rájöttünk, hogy a bal felső sarokban lehet kikapcsolni a csodás zenét, ha valaki mégsem élvezné annyira.

Sok szerencsét, jó spárgázást kívánunk!

Ez pedig a reklámvideó, amit mostanra már több mint 50 millióan láttak:

A reklámról (magyar) paródia is készült, ha még nem láttátok, katt ide

Forrás: Social Daily

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


JÁTÉK
KVÍZ: 14 kérdés a Harry Potter-könyvekről és filmekről
Lássuk, mennyire ismered Harry Potter világát!

Link másolása

2022 év elején láthattuk a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba című filmet. Bár kicsit csalóka az évforduló, hiszen az első film 2001-ben, míg a könyv 1997-ben jött ki.

A visszaemlékezés kapcsán készítettük ezt a kvízt, amely tallózik mind a hét könyv és a nyolc mozifilm eseményeiből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

JÁTÉK
Egy kis kihívás: hány ország fővárosát tudod ebből a húszból?
Nem mondhatjuk, hogy ezek a legismertebb városok a világon, de ha annak idején figyeltél földrajz órán, nem okozhat gondot a kvíz. Kinek sikerült a 20/20?
Fotó: Hans Braxmeier/Pixabay - szmo.hu
2022. március 19.


Link másolása

Sok fővárosos kvízzel találkozunk az internet különböző oldalain, kollégánk azonban most igyekezett olyat összeállítani, ami a világ kevésbé népszerű turistacélpontjai közül válogatott. Aki figyeli a híreket, netán mindig is színötös volt földrajzból, nem fog sokat szenvedni vele, de még akár nekik is okozhat némi meglepetést.

Sikerült mind?

Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
Optikai csalódás: a legtöbben csak három számot látnak az interneten terjedő képen
Összesen hány szám szerepel a képen? A helyes választ csak kevesen veszik észre a fekete és szürke csíkok között.

Link másolása

Rejtélyes optikai csalódás terjed a Twitteren, szúrta ki a Daily Mail. A fekete és szürke csíkok között több szám is látható, de az összeset csak az igazán éles szeműek szúrhatják ki. Mivel a csíkok spirálokban helyezkednek el, a szürke számok a középponttól a kör széles felé haladva egyre nehezebben kivehetők.

Az optikai illúziót itt lehet közelebbről szemügyre venni, a poszt alatt pedig a megfejtéssel folytatjuk:

Az emberek többsége csak a középső három számot (528) veszi észre, pedig

valójában a teljes számsor hat számjegyből áll: 3452839.

Az optikai csalódás a szem kontrasztérzékenyégét használja ki. Ez az a tulajdonság, melynek köszönhetően meg tudjuk különböztetni egy képen a előtérben és a háttérben lévő motívumokat. De a kontrasztérzékenység felel a sötét és világos színek megkülönbözetéséért is.

A tweethez már több ezren szóltak hozzá, de a többség csak a középső három vagy öt számot látja. A teljes számsort csak nagyon kevesen veszik észre a képen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
KVÍZ: 12 író, 36 regény - felismered az írót a regények címéből?
Irodalmi kvízjátékunkban hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk be.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. február 19.


Link másolása

Hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk ebben az irodalmi kvízjátékban. A feladatod egyszerű, válaszold meg: ki a szerző?

Link másolása
KÖVESS MINKET: