JÁTÉK

Te megtalálod a konyhában meghúzódó macskát?

Pedro, a szürke-fekete csíkos cica nagyon jól elrejtőzött a konyhában. Nektek sikerül őt megtalálnotok? Vigyázat, nem lesz egyszerű!

Link másolása

Ezúttal egy nem túl tisztességes képjáték borzolta fel a kedélyeket az interneten, amelynek a főszereplője Pedro, a gyönyörű szép szürke-fekete csíkos szőrgombóc. A macsekot egy konyhában örökítették meg, de segítség nélkül szinte lehetetlen őt kiszúrni.

Íme egy "rendes" kép Pedro cicáról: m2

És a fotó, ahol meg kell őt találni:m1

Nem titok, hogy a macskának csak egy nagyon pici része látszik fényképen. Első körben annyit árulnánk el, hogy a füleit érdemes figyelni. A fotót feltöltő "mezei" felhasználó szerencsére érezte, hogy nem egyszerű a feladvány, így segítségképpen készített egy közeli fényképet is kedvenc cicájáról. Ezt ide kattintva tudjátok megnézni.

Ha pedig még mindig nem találtátok meg Pedrót (semmi gond, mi is csak a legvégén jöttünk rá a titkos búvóhelyre), íme a végső megoldás.

via BoredPanda

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a játék!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


JÁTÉK
KVÍZ: 15 szó, amit sokan hibásan írnak, mondanak – te jól tudod ezeket?
Olyan szavakat mutatunk, amelyek sokunk számára hibásan rögzültek be, vagy adott esetben az interneten sem helyes formájukban látjuk őket.

Link másolása

Jöjjön 15 nyelvtani mumus, vajon te tudod őket helyesen? Olyan szavak, amelyek sokunk számára hibásan rögzültek be, vagy adott esetben az interneten sem helyes formájukban látjuk őket. És ilyenkor jön a bizonytalanság, vajon jól mondjuk ezeket a szavakat, kifejezéseket. Teszteld!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
JÁTÉK
KVÍZ: Mennyire ismered a magyarországi kastélyokat?
Nem lesz mindegyik sétagalopp!
Fotó: Thaler / Wikipédia / CC BY-SA 3.0 - szmo.hu
2022. december 17.


Link másolása

10 helyes és 20 helytelen válasz található ebben a játékban, amely varázslatos magyarországi kastélyokat mutat meg. Amennyiben jártál már bennük, ez a játék igazán könnyű lesz. Ha viszont akad, ahol még nem jártál, jegyezd fel azt a bakancslistádra, megéri!
Melyik magyarországi kastélyt látod a képen?

Bóly, Batthyány-kastély
Tiszadob, Andrássy-kastély
Bikal, Puchner-kastély


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

JÁTÉK
KVÍZ: ismered Magyarország történelmi vármegyéit?
Neked hány kérdésre sikerült helyesen válaszolni?
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2022. június 25.


Link másolása

A Magyar Királyság területe az 1876-os megyerendezés után csak vármegyékre és törvényhatósági jogú városokra oszlott, megszűntek a feudális korszakban kialakult különböző egyéb területi egységek, melyek sajátos önkormányzati és közigazgatási rendszerét 1870-ben megszüntették.

A vármegyékről viszont az utóbbi hetekben ismét sokat hallhattunk a magyar sajtóban. A parlament nemrégiben döntött arról, hogy Magyarország megyéit ismét vármegyéknek fogják hívni, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak.

Ennek apropóján készítettünk egy kvízt is, amelyben az a kérdésre: mennyire ismered a történelmi vármegyéket?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

JÁTÉK
Kvíz: Ruházatok népies nevei – Ismered a jelentését ezeknek a szavaknak?
Lássuk, hányat sikerül eltalálnod!

Link másolása

A magyar népviselet párját ritkítja, ráadásul rengeteg olyan, különleges szóval illették a ruházatot, amelyet ma már kevesen ismernek. Számtalan kabát, nadrág, ünnepi és hétköznapi elemnek van nagyon érdekes neve, ebben a kvízben ezekre kérdezünk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk