Gordon Ramsay tarantulát sütött legújabb műsorában, és még ízlett is neki
Gordon Ramsay mostanában nem szakácsjelöltekkel üvöltözik vagy éttermeket reguláz meg, hanem a National Geographic jóvoltából kóstol furcsa dolgokat. A legutóbbi adásban tarantulát sütött, és ami még meglepőbb: ízlett is a sztárséfnek.
A Gordon Ramsay: Uncharted című sorozat második évadának legújabb részében a dél-amerikai Guyanában járt a séf, és egy helyi vezető, Rovin Alvin segítségével, kipróbálta, milyen is a sült tarantula, amely a helyiek számára rágcsálnivalóként funkcionál.
Az erdei póksütést pont úgy kell elképzelni, ahogy hangzik:
Ramsay némi megszokott káromkodással kísérve a helyi férfi segítségével egy botra szúrja az állatot, majd a tűz fölé tartva mindenféle konyhai előkészület nélkül sütik át az állatot.
Az elfogyasztása is meglehetősen "tábortűzi": az állat lábait letörve ropogtatják el a végtagokat.
A séf meg is jegyzi, hogy első látásra a lábak a rák húsához hasonlítanak, majd mikor megkóstolja elképed: "sosem hittem volna, hogy ezt mondom, de ez egészen finom."
Az állagát a rákhúshoz és a csirkeszárnyhoz hasonlítja, kiemelve, hogy kissé édeskés utóíze van a póklábnak.