JÁTÉK

Ez az 5 feladvány a legpengébb elméket is megizzasztja

A Google nemcsak arról híres, hogy fantasztikus munkakörülményeket biztosítanak, hanem felvételi interjúik is rendhagyóak.

Link másolása

A Brightside gyűjtésbe kezdett egykori és jelenlegi alkalmazottak segítségével és összeszedték a szerintük 5 legkeményebb feladványt, amellyel a leendő munkatársakat tesztelik.

Ezekkel arra kíváncsi a Google, hogy mennyire tud a jelentkező a hagyományostól eltérően, de mégis célravezetően gondolkodni. Olyan utakon megoldást találni, ami úgy egyébként nem jutna az ember eszébe.

Megoldások a cikk végén!

1. Billiárdgolyókbrightside1

8 golyó van, de ezek közül az egyik nehezebb mint a többi. Van egy mérleg is és az a kérdés, hogy hány méréssel tudod megállapítani, hogy melyik az az egy golyó.

2. Halott ember a sivatagbanbrightside2

És csupán egy gyufa van a kezében. Hogyan halt meg?

3. 4 liter vízbrightside3

Egy 5 és egy 3 literes dunsztos üvegből kell 4 litert összehozni. Hogyan csinálod?

4. Medvékbrightside4

Egy házban vagy, amelynek minden ablaka délre néz. Hirtelen meglátsz egy medvét. Milyen színű?

5. Pirulákbrightside5

4 pirulát kap egy beteg, amelyek kétféleképpen néznek ki. A betegnek két alkalommal kell őket bevennie két napon át: az egyik fajtából reggel, a másikból este, több instrukció nincs. Ha nem sikerül a kétféléből egyet-egyet egy napon, akkor meghal. Mit lehet tenni?

Megoldások

1. Két mérés elég. Háromfelé kell szedni a golyókat: egy kétdarabos és két háromdarabos. Először a két háromdarabosat rakd a mérleg két serpenyőjébe. Ha valamelyik hármas nehezebb, akkor abból kettő mérj le. Ha azok egyenlő súlyúak, akkor annak a csoportnak a harmadik golyója a hunyó. Ha az első mérésre egyenlő súly jön ki, akkor a kétdarabos csoport egyike a keresett golyó.

2. Ki kellett ugrani egy repülőből és eggyel kevesebb ejtőernyő volt. Gyufával húztak sorsot, és aki a legrövidebbet húzta, az ugrott.

3. Az ötliteressel töltsd fel a háromlitereset, aztán azt öntsd ki. Az ötliteresben lévő maradék 2 litert aztán töltsd a 3 literesbe. Aztán az ötliteressel töltsd tele a 3 litereset (onnan ugye már csak 1 liter hiányzik). És így 4 liter lesz az ötliteresben.

4. Fehér, ugyanis csak az Északi-sarkon néz minden ablak dél felé.

5. Egyszerű: minden pirulát ketté kell törni. Mind a két féléből két felet kell bevenni reggel és este is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


JÁTÉK
KVÍZ: 14 kérdés a Harry Potter-könyvekről és filmekről
Lássuk, mennyire ismered Harry Potter világát!

Link másolása

2022 év elején láthattuk a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba című filmet. Bár kicsit csalóka az évforduló, hiszen az első film 2001-ben, míg a könyv 1997-ben jött ki.

A visszaemlékezés kapcsán készítettük ezt a kvízt, amely tallózik mind a hét könyv és a nyolc mozifilm eseményeiből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

JÁTÉK
Egy kis kihívás: hány ország fővárosát tudod ebből a húszból?
Nem mondhatjuk, hogy ezek a legismertebb városok a világon, de ha annak idején figyeltél földrajz órán, nem okozhat gondot a kvíz. Kinek sikerült a 20/20?
Fotó: Hans Braxmeier/Pixabay - szmo.hu
2022. március 19.


Link másolása

Sok fővárosos kvízzel találkozunk az internet különböző oldalain, kollégánk azonban most igyekezett olyat összeállítani, ami a világ kevésbé népszerű turistacélpontjai közül válogatott. Aki figyeli a híreket, netán mindig is színötös volt földrajzból, nem fog sokat szenvedni vele, de még akár nekik is okozhat némi meglepetést.

Sikerült mind?

Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
Optikai csalódás: a legtöbben csak három számot látnak az interneten terjedő képen
Összesen hány szám szerepel a képen? A helyes választ csak kevesen veszik észre a fekete és szürke csíkok között.

Link másolása

Rejtélyes optikai csalódás terjed a Twitteren, szúrta ki a Daily Mail. A fekete és szürke csíkok között több szám is látható, de az összeset csak az igazán éles szeműek szúrhatják ki. Mivel a csíkok spirálokban helyezkednek el, a szürke számok a középponttól a kör széles felé haladva egyre nehezebben kivehetők.

Az optikai illúziót itt lehet közelebbről szemügyre venni, a poszt alatt pedig a megfejtéssel folytatjuk:

Az emberek többsége csak a középső három számot (528) veszi észre, pedig

valójában a teljes számsor hat számjegyből áll: 3452839.

Az optikai csalódás a szem kontrasztérzékenyégét használja ki. Ez az a tulajdonság, melynek köszönhetően meg tudjuk különböztetni egy képen a előtérben és a háttérben lévő motívumokat. De a kontrasztérzékenység felel a sötét és világos színek megkülönbözetéséért is.

A tweethez már több ezren szóltak hozzá, de a többség csak a középső három vagy öt számot látja. A teljes számsort csak nagyon kevesen veszik észre a képen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
KVÍZ: 12 író, 36 regény - felismered az írót a regények címéből?
Irodalmi kvízjátékunkban hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk be.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. február 19.


Link másolása

Hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk ebben az irodalmi kvízjátékban. A feladatod egyszerű, válaszold meg: ki a szerző?

Link másolása
KÖVESS MINKET: