JÁTÉK

Egy játék, amelyben mindenki segítséget kér Facebookon

Az utóbbi időkben elárasztották a Facebookot egy bizonyos PixWords nevű játék feladványai. Vajon miért kér benne mindenki segítséget?

Link másolása

Bizonyára neked is akad olyan Facebook-ismerősöd, aki rendszeresen kér segítséget egy keresztrejtvény-szerű játékban. Amit pedig te látsz az egészből, hogy elárasztják az üzenőfaladat különböző behatározhatatlan, vízszintes és függőleges szófoszlányok, jobb oldalukon egy rejtélyes illusztrációval. Vajon bevett szokás, vagy egyszerű kényszer a segítségért való kuncsorgás?ibi

Mi az a PixWords?

A PixWords egy, az utóbbi hónapokban eléggé felkapott okostelefonos alkalmazás, amely 21 nyelven, többek között magyarul is elérhető. A játékosnak nincs más dolga, mint 4 szót helyesen kirakni a megadott betűkből, egy segítségképpen elhelyezett illusztráció alapján. Az első három kifejezésre elég gyorsan, nagyjából 1-2 perc gondolkodás után rá lehet jönni; rendszerint a negyedik szóval szokott meggyűlni a játékosok baja.

Ha téged is érdekel a játék, ide kattintva tudod letölteni a telefonodra.

pixmon

Ott kezdődnek a problémák, hogy addig, amíg nem sikerült helyesen kiraknod mind a négy szót, nem is tudsz pályát változtatni. Ilyenkor rákényszerülsz arra, hogy "aranytallérokért" cserébe segítséget nyújtson neked a program.IMG_0773IMG_0775

Aranytallért megoldott pályákért, reklámvideók megnézéséért vagy a program terjesztéséért kapsz (meg persze pénzért). Ezen kívül van egy olyan lehetőség is, hogy segítséget kérhetsz az ismerőseidtől, amely következtében egyszerűen kiposztolja az alkalmazás Facebookra az adott pályát. Ezt hívják vírusmarketingnek.IMG_0774IMG_0772

Itt például "orvostudomány" volt a helyes megfejtés... ;)pix1

Nem csoda, hogy számtalan magyar és külföldi PixWords-közösség kovácsolódott össze Facebookon, ahol a játékosok kigyűjtögetik az alkalmazásban látható fényképeket, és föléjük írják helyes a megfejtést.

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


JÁTÉK
KVÍZ: 15 szó, amit sokan hibásan írnak, mondanak – te jól tudod ezeket?
Olyan szavakat mutatunk, amelyek sokunk számára hibásan rögzültek be, vagy adott esetben az interneten sem helyes formájukban látjuk őket.

Link másolása

Jöjjön 15 nyelvtani mumus, vajon te tudod őket helyesen? Olyan szavak, amelyek sokunk számára hibásan rögzültek be, vagy adott esetben az interneten sem helyes formájukban látjuk őket. És ilyenkor jön a bizonytalanság, vajon jól mondjuk ezeket a szavakat, kifejezéseket. Teszteld!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

JÁTÉK
KVÍZ: ismered Magyarország történelmi vármegyéit?
Neked hány kérdésre sikerült helyesen válaszolni?
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2022. június 25.


Link másolása

A Magyar Királyság területe az 1876-os megyerendezés után csak vármegyékre és törvényhatósági jogú városokra oszlott, megszűntek a feudális korszakban kialakult különböző egyéb területi egységek, melyek sajátos önkormányzati és közigazgatási rendszerét 1870-ben megszüntették.

A vármegyékről viszont az utóbbi hetekben ismét sokat hallhattunk a magyar sajtóban. A parlament nemrégiben döntött arról, hogy Magyarország megyéit ismét vármegyéknek fogják hívni, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak.

Ennek apropóján készítettünk egy kvízt is, amelyben az a kérdésre: mennyire ismered a történelmi vármegyéket?

Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
Kvíz: 11 nehéz kérdés a Balatonról
Te hányra tudod a választ?

Link másolása

Jöhet 11 izgalmas, ám nehezebb kérdés a Magyar Tengerről? Ami nekünk természetesen a Riviéra.

A kérdések nem csupán földrajziak, de felelevenítünk balatoni filmeket, nótákat, sporteseményeket is.

Bujtor István személye pedig kihagyhatatlan.

Kezdjük!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
Kvíz: Ruházatok népies nevei – Ismered a jelentését ezeknek a szavaknak?
Lássuk, hányat sikerül eltalálnod!

Link másolása

A magyar népviselet párját ritkítja, ráadásul rengeteg olyan, különleges szóval illették a ruházatot, amelyet ma már kevesen ismernek. Számtalan kabát, nadrág, ünnepi és hétköznapi elemnek van nagyon érdekes neve, ebben a kvízben ezekre kérdezünk.

Link másolása
KÖVESS MINKET: