JÁTÉK

Egy játék, amelyben mindenki segítséget kér Facebookon

Az utóbbi időkben elárasztották a Facebookot egy bizonyos PixWords nevű játék feladványai. Vajon miért kér benne mindenki segítséget?

Link másolása

Bizonyára neked is akad olyan Facebook-ismerősöd, aki rendszeresen kér segítséget egy keresztrejtvény-szerű játékban. Amit pedig te látsz az egészből, hogy elárasztják az üzenőfaladat különböző behatározhatatlan, vízszintes és függőleges szófoszlányok, jobb oldalukon egy rejtélyes illusztrációval. Vajon bevett szokás, vagy egyszerű kényszer a segítségért való kuncsorgás?ibi

Mi az a PixWords?

A PixWords egy, az utóbbi hónapokban eléggé felkapott okostelefonos alkalmazás, amely 21 nyelven, többek között magyarul is elérhető. A játékosnak nincs más dolga, mint 4 szót helyesen kirakni a megadott betűkből, egy segítségképpen elhelyezett illusztráció alapján. Az első három kifejezésre elég gyorsan, nagyjából 1-2 perc gondolkodás után rá lehet jönni; rendszerint a negyedik szóval szokott meggyűlni a játékosok baja.

Ha téged is érdekel a játék, ide kattintva tudod letölteni a telefonodra.

pixmon

Ott kezdődnek a problémák, hogy addig, amíg nem sikerült helyesen kiraknod mind a négy szót, nem is tudsz pályát változtatni. Ilyenkor rákényszerülsz arra, hogy "aranytallérokért" cserébe segítséget nyújtson neked a program.IMG_0773IMG_0775

Aranytallért megoldott pályákért, reklámvideók megnézéséért vagy a program terjesztéséért kapsz (meg persze pénzért). Ezen kívül van egy olyan lehetőség is, hogy segítséget kérhetsz az ismerőseidtől, amely következtében egyszerűen kiposztolja az alkalmazás Facebookra az adott pályát. Ezt hívják vírusmarketingnek.IMG_0774IMG_0772

Itt például "orvostudomány" volt a helyes megfejtés... ;)pix1

Nem csoda, hogy számtalan magyar és külföldi PixWords-közösség kovácsolódott össze Facebookon, ahol a játékosok kigyűjtögetik az alkalmazásban látható fényképeket, és föléjük írják helyes a megfejtést.

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


JÁTÉK
KVÍZ: 14 kérdés a Harry Potter-könyvekről és filmekről
Lássuk, mennyire ismered Harry Potter világát!

Link másolása

2022 év elején láthattuk a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba című filmet. Bár kicsit csalóka az évforduló, hiszen az első film 2001-ben, míg a könyv 1997-ben jött ki.

A visszaemlékezés kapcsán készítettük ezt a kvízt, amely tallózik mind a hét könyv és a nyolc mozifilm eseményeiből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

JÁTÉK
Egy kis kihívás: hány ország fővárosát tudod ebből a húszból?
Nem mondhatjuk, hogy ezek a legismertebb városok a világon, de ha annak idején figyeltél földrajz órán, nem okozhat gondot a kvíz. Kinek sikerült a 20/20?
Fotó: Hans Braxmeier/Pixabay - szmo.hu
2022. március 19.


Link másolása

Sok fővárosos kvízzel találkozunk az internet különböző oldalain, kollégánk azonban most igyekezett olyat összeállítani, ami a világ kevésbé népszerű turistacélpontjai közül válogatott. Aki figyeli a híreket, netán mindig is színötös volt földrajzból, nem fog sokat szenvedni vele, de még akár nekik is okozhat némi meglepetést.

Sikerült mind?

Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
Optikai csalódás: a legtöbben csak három számot látnak az interneten terjedő képen
Összesen hány szám szerepel a képen? A helyes választ csak kevesen veszik észre a fekete és szürke csíkok között.

Link másolása

Rejtélyes optikai csalódás terjed a Twitteren, szúrta ki a Daily Mail. A fekete és szürke csíkok között több szám is látható, de az összeset csak az igazán éles szeműek szúrhatják ki. Mivel a csíkok spirálokban helyezkednek el, a szürke számok a középponttól a kör széles felé haladva egyre nehezebben kivehetők.

Az optikai illúziót itt lehet közelebbről szemügyre venni, a poszt alatt pedig a megfejtéssel folytatjuk:

Az emberek többsége csak a középső három számot (528) veszi észre, pedig

valójában a teljes számsor hat számjegyből áll: 3452839.

Az optikai csalódás a szem kontrasztérzékenyégét használja ki. Ez az a tulajdonság, melynek köszönhetően meg tudjuk különböztetni egy képen a előtérben és a háttérben lévő motívumokat. De a kontrasztérzékenység felel a sötét és világos színek megkülönbözetéséért is.

A tweethez már több ezren szóltak hozzá, de a többség csak a középső három vagy öt számot látja. A teljes számsort csak nagyon kevesen veszik észre a képen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


JÁTÉK
KVÍZ: 12 író, 36 regény - felismered az írót a regények címéből?
Irodalmi kvízjátékunkban hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk be.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. február 19.


Link másolása

Hat magyar és hat külföldi író egyként három-három könyvének címét mutatjuk ebben az irodalmi kvízjátékban. A feladatod egyszerű, válaszold meg: ki a szerző?

Link másolása
KÖVESS MINKET: