hirdetés

leven-lomond.jpg

Inkább filmezték a folyóban fuldokló kislányt ahelyett, hogy segítettek volna neki

Már csak a szenzációéhes katasztrófaturisták iránti megvetés maradt a gyászoló brit családnak.
Illusztráció: Google Street View - szmo.hu
2020. augusztus 19.hirdetés

Egyre több olyan esetről olvashatunk világszerte, hogy baleseteknél, természeti katasztrófáknál és egyéb szerencsétlenségeknél sokan inkább azzal törődnek, hogy megörökítsék a „szenzációt”, minthogy a bajbajutottakon próbáljanak segíteni. A legújabb vérlázító történet Skóciában történt, ahol egy 12 éves kislány fulladt bele a Leven folyóba.

Ava Gray két barátnőjével úszott a folyóban, amikor elsodorta őt a víz egy híd közelében. A mentőegységek csak három órával később találták meg a holttestét.

Miközben Ava haláltusáját vívta és próbálták őt kimenteni, a hídról többen filmezték a szörnyű jelenetet. Hogy tettüket még tetézzék, e videókat meg is osztották a Snapchat oldalon. Csupán egy ember próbálta kimenteni a gyerekeket

- írta a Metro.

A család mélységes felháborodásának adott hangot. Ava nagynénje, Jamie a temetés előtt egyenesen undorítónak nevezte ezt a fajta szenzáció-hajhászást. „Ha bármelyikük legalább annyi erőfeszítést tett volna a gyerekek megmentésére, mint a fotózásra, most nem itt lennénk. Őszintén aggódom a jövőnként, ha az embereknek ez a legfontosabb – mondta – Gondolják meg, mit cselekszenek. Mindig gondoljanak másokra is. Gondolják meg, mit mondanak a közösségi médiában, hiszen a gyászoló család is láthatja a posztjaikat.”

hirdetés

Jamie elutasította azokat a kommenteket is, hogy Ava felelőtlenségének lett az áldozata. Elmondta, hogy a három gyerek a folyó tiszta és nyugodtnak látszó szakaszán játszott, valamennyien jó úszók és jó erőben voltak, akik nem keresték a veszélyt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
megeroszakoltak-magatehetetlen-lanyt-harom-kamasz-fiu.jpg

Megerőszakolt egy magatehetetlen lányt három kamasz Veszprém megyében

Kettőt közülük le is tartóztatott a járásbíróság.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. november 12.hirdetés

Három fiatalkorú erőszakolt meg egy kamaszlányt egy Veszprém megyei kistelepülésen - írja az Ügyészség honlapja.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok élve a lehetőséggel, hogy a sértett édesanyja dolgozik, és ezért a kamaszlány egyedül, felügyelet nélkül van otthon, az esti órákban a lány lakásán összejöttek, s ott szeszes italt fogyasztottak. A fiatal lány az alkoholtól magatehetetlen állapotba került.

A falubeli fiúk, akikkel a lány már korábban is barátkozott, visszaéltek a helyzettel, és az ittassága miatt öntudatlan, védekezésre képtelen áldozatot egy, a ház közelében lévő elhagyott épületbe vitték, ott levetkőztették, majd mindhárman megerőszakolták.

A Veszprémi Járásbíróság az ügyész indítványával egyetértve, a két idősebb gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg a legfiatalabb gyanúsított esetében elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását, amely esetében azt jelenti, hogy a lakóhelyéül szolgáló ingatlant külön engedély nélkül nem hagyhatja el. Utóbbi esetben az ügyész a súlyosabb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
keselo.jpg

Nyakon szúrta utastársát egy férfi a villamoson, a maszkviselésen vesztek össze

Az idősebb áldozat súlyosan megsérült, meg kellett műteni. A támadót a munkahelyén fogták el a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 12.hirdetés

A maszkviselésen veszett össze két utas a villamoson reggel. A vita végén egyikük kést rántott és nyakon szúrta utastársát, majd elmenekült.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a negyven éves férfi egy műhelyben dolgozik. Munkába menet a Könyves Kálmán körúton villamosozott.

Egy idősebb férfi ült a közelében, akit a veszekedés után megszúrt. Tettét azzal magyarázta, hogy a férfi rászólt, hogy viselje rendesen a maszkot. A támadás után leszállt a villamosról és elsétált.

A Híradó információja szerint a szúrás az áldozat nyakát és a torkát érte, és meg kellett műteni.

A környék térfigyelő kameráinak felvételeit a rendőrök átnézték, és pár óra alatt Józsefvárosban, munkahelyén elfogták a támadót. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított eljárást. A budapesti férfit gyanúsítottként hallgatják ki.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mento.jpg

Saját rémálma vált valóra: a családja balesetéhez riasztották a mentőst

A párja és kislánya hazafelé tartottak, mikor az autó megcsúszott a nedves úton és felborult.
Fotó: illusztráció, Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2020. november 11.hirdetés

A saját rémálma vált valóra egy mentősnek és családjának - írja a Blikk.

Az édesanya hároméves kislányával, Majával autóval tartott hazafelé a ködös időben, mikor a nedves úton egy kanyarban az autója megcsúszott és felborult.

Loretta, az anyuka a lapnak elmondta, hogy a baleset őt is és párját is nagyon megviselte lelkileg. Az édesapa az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik gépkocsivezetőként, és pont szolgálatban volt, amikor a riasztást kapták. Ahogy kiderült, hogy a családjával történt a baleset Halápon, azonnal a helyszínre ment a kollégáival.

A baleset utáni percekről az anya elmondta:

"Maja felsírt, majd annyit mondott, hogy szedjem ki az autóból. Láttam, hogy kapálózik a lábaival, a kezeivel, ezért mertem kikapcsolni a gyerekülésből, ami egyébként teljes egészében megvédte. Amikor kiszálltunk, megölelt és annyit mondott: semmi baj, anya, csak megijedtem".

hirdetés

Sokan megálltak mellettük, hogy segítsenek. Hamarosan a mentő is megérkezett a párjával együtt:

"Én épp a rendőrökkel beszélgettem, amikor odaért. Látta, hogy jól vagyok, majd azonnal Majához futott. A kollégái szerint az arcára volt írva, hogy mennyire félt ettől a pillanattól"

– mondta a lapnak.

A férfit azonnal mentesítették a munkavégzés alól. A kislányt pedig megröntgenezték, a vizsgálat szerint nem történt semmi komoly baja.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mti-zuglo.jpg

Ismét elítélték kábítószeres vezetés miatt a zuglói halálos gázolót

Az MTI úgy tudja, hogy ő az a sofőr, aki kokain befolyása alatt még 2016 novemberében, szintén Zuglóban halálra gázolt egy 85 éves férfit.
MTI, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László - szmo.hu
2020. november 10.hirdetés

Ismét elítélték bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt azt a nőt, aki kokain befolyása alatt még 2016-ban lassítás, megállás és segítségnyújtás nélkül gázolt halálra egy férfit, majd tavaly szeptemberben ismét kábítószer hatása alatt vezetett.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

egy év két hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 29 éves nőt, aki - miközben közlekedési bűncselekmény miatt már folyt ellene eljárás - kábítószer hatása alatt vezetett tavaly szeptemberben Zuglóban.

A főügyész nem nevezte meg pontosan, miért folyt eljárás a nő ellen, de az MTI úgy tudja, hogy ő az a sofőr, aki kokain befolyása alatt még 2016 novemberében, szintén Zuglóban halálra gázolt egy 85 éves férfit. Ezért őt 2019 decemberében jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET: