/imadok-olvasni/5-konyv-neked-a-nyar-vegere/
hirdetés

IMÁDOK OLVASNI
A Rovatból
hirdetés

5 könyv neked, a nyár végére

Lassan vége a nyárnak, és kezdődik az iskola. Cikkünkben olyan könyveket ajánlunk, amik segíthetnek ezen az időszakon túllendülni gyerekeknek - és főleg szüleiknek!

Link másolása

hirdetés

Segítenél gyermekednek átvészelni az iskolakezdés traumatikus élményét egy színezővel? Vagy kiélveznéd a felszabadult perceket, amikor a gyerekek végre megint iskolában vannak, egy jó tényirodalommal? Netán saját magadat kellene felkészíteni az új iskola év adta kihívásokra, mint szülő?

Akkor ezeket a könyveket neked ajánljuk:

Szily László - BeírásB286998 (1)

Szily László ma már klasszikusnak mondható apakalauza, a Kitolás 1–2. után újabb kötetet írt a gyereknevelés kínjairól és örömeiről. A Beírás eddigi életük legnagyobb kalandjára, a beiskolázásra és az iskolás évekre készíti fel az apákat. A szerző jellegzetes humorú rajzaival illusztrált szöveg végigveszi a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy apa kerülhet. Válogatott idióták és szociopaták tanácskozása a szülői értekezleten, osztálykirándulás vadidegen alkoholistákkal, gyerekbulik, kínos fogadóórák és a közös tanulás megszégyenítő alkalmai.

Kötelező olvasmány minden érintett apának és anyának, továbbá mindazoknak, akik akik túl vannak ezeken a keserveken, és azoknak is, akik érveket gyűjtenek a gyerekvállalás ellen – vagyis jóformán mindenkinek. A könyvet ITT rendelhetitek meg.

hirdetés

Bajzáth Mária - Népmesekincstár 3. - Így megyek az iskolábaB287000

A világ népmeséit egy-egy tematika, illetve korcsoport mentén közreadó Népmesekincstár-sorozat legújabb darabjának középpontjában az iskolakezdés áll. Az Így megyek az iskolába című kötet a 6–8 éves korosztály gondolkodásához illeszkedő mesegyűjtemény.

Az iskolába induló kisgyerekekre − az erősödő fogalmi gondoskodás mellett − még jellemző a mesevilágban létezés. Képzeletüket a varázslat és a csoda éppúgy izgatja, mint ahogy érdeklik őket a számok, a test, az élet és a halál kérdései, a barátok, az ellenfelek, és a megfejthetetlennek tűnő talányok. Mesehallgatás közben a gyerek tét nélkül tapasztalhatja meg a jó és a rossz utak különbözőségét, kikacaghatja félelmeit, belebújhat bárki és bármi bőrébe. A könyvet ITT rendelhetitek meg.

Fernanda Torres - A végE22809

A regény lapjain öt riói barát története bomlik ki. Életük végén járnak, ám a sikeres karrier, az önmegvalósítás és a derűs nyugalom egyiküknek sem jutott osztályrészül - mindegyikük a maga módján küzd a homályba vesző múlttal és a megvénült jelennel. Körülöttük neurotikus, odaadó, kiábrándult, elhagyott vagy éppen végzetesen csábító nők (emlékei) keringenek.

A vég öt élet utolsó napjának öt gondolatfolyama - ezekből a mozaikdarabokból áll össze szövevényes közös történetük, a versengések, szerelmek és csalódások története. A könyvet ITT rendelhetitek meg.

Parádi Orsolya - Pandala az állatkertbenB1453335

Pötty, a pandalakölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, és a nyomok egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megleljék az elveszett pandalakölyköt.

Miközben Pötty nyomát követik, kaland kalandot követ, így sorra megismerkednek a Budapesti Állatkert legendás lakóival. A könyvet ITT rendelhetitek meg.

Színezz, alkoss, ismerd meg!

Donnie Eichar - Halálhegy - A Gyatlov-csoport tragédiájának igaz történeteB1454696

1959 februárjában az oroszországi Urál hegységben, a Halálhegy néven ismert magaslaton rejtélyes körülmények között életét vesztette kilenc tapasztalt túrázó. A baleset titokzatos, baljós körülményei (a fiatalok különös sérülései éppúgy, mint az a tény, hogy a jelek szerint a ponyvát felhasítva, hiányos öltözékben menekültek ki sátrukból, vagy egyikük meglehetősen furcsa, utolsó fényképfelvétele) évtizedekkel később is találgatásokra adtak okot a történtekkel kapcsolatban.

A szerző, Donnie Eichar útra kel, hogy maga is végigjárja a tragikus véget ért fiatalok útját az orosz télben. Izgalmas, fordulatos dokumentumregénye az áldozatok eddig publikálatlan naplói és fényképei, nyomozati iratok és több tucatnyi interjú segítségével most először derít fény arra, mi is történt a Halálhegyen azon az ominózus éjszakán. A könyvet ITT rendelhetitek meg.

A KÖNYVKIHÍVÁS JÚLIUSI NYERTESE

Könyvkihívás

Kiss Kinga és nyereménye:

Sophie Schrey: Szín Terápia – Meditációs Színező KönyvB1393932

Ha Te is szeretsz olvasni, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk