Zuhanyzóvíz újrafelhasználása főzéshez, wc-papír helyett hordozható bidé – így spórol az olasz hulladékmentes-influenszer pár

A környezettudatosság eredményeképpen a pár vízszámlája mindössze 8,4 font (kb. 4 ezer forint) havonta.

Link másolása

Anna és Diogo Masiello célja már régóta a hulladékmentes életmód. Az olaszországi Triesztből származó házaspár becslése szerint évente közel 14 ezer liter vizet takarít meg az újrafelhasználással - írja a Daily Mail.

A 28 éves Anna és férje, a 29 éves Diogo azzal segítik a hulladékmentes, hogy régi ruhákat cserélnek barátaikkal, szilárd sampont és tusfürdőt használnak, növényi alapú étrendet követnek, emellett kifejezetten ügyelnek vízfogyasztásukra.

A vízmegtakarítás érdekében a páros 2022 májusában felhagyott a wc papír használatával, helyette egy hordozható bidét választották.

„Nem volt nehéz lemondani a vécépapírról, meglepődnél, milyen könnyű nélkülözni. Nagyon sok embert összezavart a hordozható bidé fogalma. [...] Van egy palack, amit feltöltesz vízzel, egy kis zuhanyzószerű fejet csatlakoztatsz hozzá, és vízzel megmosakszol. Miután végeztél, egyszerűen megtörlöd a nemi szervedet egy törülközővel”

- mesélte Anna.

A pár állítja, hogy a wc papír elhagyásával - amelynek gyártásához hatalmas mennyiségű víz kell - és a szennyvíz újrafelhasználásával évente közel 14 ezer liter vizet spórolnak meg a Földnek.

A használt zuhanyzóvizet egy befőttesüvegben tárolják, amelyet megtisztítanak aktívszénnel ellátott szűrőn keresztül, és utána újra felhasználnak ivásra, főzésre és a növények öntözésére.

Ennek eredményeképpen az olasz környezetbarát pár vízszámlája mindössze 8,4 font (kb. 4 ezer forint) havonta.

A felesleges zuhanyzóvizet felfogják edényekbe, amely tisztítás után teljesen biztonságosan fogyasztható. Anna szerint 600 liter vizet takarítanak meg csak ezzel az eljárással. A nő emellett újrahasználható menstruációs eszközöket használ, ezzel is kímélve a környezetet:

„Amikor elkezdtem a hulladékmentes utazásomat, úgy éreztem, hogy a világ súlya nehezedik a vállamra, mivel mindent tökéletesen akartam csinálni. Hamarosan rájöttem, hogy nem lehet mindent tökéletesen csinálni, és ez egy teljesen személyes út, amit végig kell járni. Csak azt tesszük, amit tudunk, és ami nekünk megfelel”

- nyilatkozta Anna a hulladékmentes életről.

A házaspár hat havonta csak egyetlen fekete kukányi hulladékot termel. A mosógépükből származó szintetikus szálakat külön megmentik, amelyekből remélik, hogy egy nap párnát fognak készíteni.

„Azt ajánlom az embereknek, hogy kezdjék azzal, ami fontos számukra, legyen az akár az étkezési szokás vagy a pazarlás, és onnan induljanak tovább”

- tanácsolta a hulladékmentes-influenszer.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk