hirdetés

HÍREK

„Zsarnoki mód, a félelem kultúrája” – elkészült az Aján Tamás súlyemelő-elnökségét vizsgáló dokumentum

A 122 oldalas jelentést neves jogászcsapat végezte, és igen erős állítások szerepelnek benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy lemondott Aján Tamás a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke, miután a német közszolgálati televízió korrupcióval és doppingügyek eltussolásával vádolta meg.

Most elkészül az úgynevezett McLaren-jelentés, ami a sportvezető tevékenységét szedi ízekre. Több mint tízmillió dolláros hiány, 40 eltussolt doppingvétség, szavazatvásárlás – állítólag ezekre talált bizonyítékot a Nemzetközi Súlyemelő-szövetségnél (IWF) lezajlott független vizsgálat, írja a HVG.hu a német ARD tévére hivatkozva.

Az átvilágítást Richard McLaren kanadai jogászprofesszor csapata végezte el – az, amelyik a szisztematikusan zajló orosz doppingolást is felderítette. A riport szerint

az elnök „zsarnoki módon, tekintélyelvűen” vezette a szervezetet, „mindent az ellenőrzése alatt akart tartani” és „a félelem kultúráját teremtette meg”, ami azután is fennmaradt, hogy januárban felfüggesztették.

hirdetés

Azt is nyilvánosságra hozták, hogy a legutóbbi két tisztújítás során szavazatvásárlások is történtek a szervezetben: úgynevezett „voksbrókerek” készpénzben fizettek azért, hogy a tagok Ajánra és a támogatóira szavazzanak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk