Zivatarokkal érkezik a húsvéti hidegfront, riasztást adtak ki több megyére is

A Dunántúl északi és nyugati megyéiben lehetnek viharok, amelyeket jégeső és erős szél is kísérhet.

Link másolása

Nem lesz túl kellemes időjárásunk a húsvéti hosszú hétvégén, egy hidegfront hűti le a levegőt, ráadásul záporok, zivatarok is jönnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagypénteken napközben éri el az országot a hidegfront. A délutáni, esti órákban elsősorban a Dunántúl északi és nyugati megyéiben nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki a záporok mellett zivatarok. Az intenzívebb gócokat intenzív csapadék (lokálisan 10-20 mm), apró szemű jég és esetleg szélerősödés kísérheti.

A meteorológiai szolgálat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú riasztást zivatarveszély miatt.

Nagyszombaton délelőtt északkeleten a záporok mellett kis eséllyel zivatar még előfordulhat. A hidegfront átvonulása után napközben nagy területen válik erőssé az északnyugati, illetve északkeleti szél.

Viharos (~ 60-70 km/h-s) széllökésekre elsősorban a Dunántúl északi felében, valamint az Északkeleti területeken lehet számítani.

Húsvétvasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett keleten, északkeleten számíthatunk szórványos záporokra. Az északkeleti szél erős, helyenként viharos lesz. Hajnalban -3, +5, délután pedig 9-14 fok várható - írja az Időkép.

Húsvéthétfőn hajnalban

sokfelé kialakulhat gyenge fagy, az északi völgyekben -5 fok körüli értékek is előfordulhatnak.

Napközben élénk, erős északias szélre, változóan felhős időre számíthatunk. Záporok főként a Dunántúlon fordulhatnak elő. Délután 8-14 fok valószínű. Keddre erősen felhős idő körvonalazódik, néhol kevés csapadék előfordulhat. Még többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi szél. Hajnali fagyok ismét többfelé lehetnek, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk