/hirek/zivatarok-hutik-le-a-fulledt-meleg-levegot-riasztast-adtak-ki-tobb-megyere-is/
hirdetés

HÍREK

Zivatarok hűtik le a fülledt, meleg levegőt - riasztást adtak ki több megyére is

A felfrissülés azonban nem tart sokáig, délután már ismét 25-30 fokos meleg lesz.
hirdetés

Csütörtök délelőtt a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is zivatarokra kell számítani, néhol erős széllel érkezik a hűsítő eső - derül ki az Időkép előrejelzéséből és az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Csütörtökön az ország északi felén több, délen kevesebb napsütés lehet, a nap első felében délnyugaton és délen átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél északon és északkeleten megélénkül. Hajnalban 11-18, napközben 25-30 fokra számíthatunk.

Csürtörtök délelőttre az Országos Meteorológiai zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adott ki Baranya megye teljes terüléte, Bács-Kiskun, Csongrád és Somogy és Zala megyében pedig néhány déli járására. Itt 40-60 km/órás szélerödés is lehet a zivatarok közben.

Pénteken a napsütést főként fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják. Egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb az északkeleti határ mentén fordulhat elő. Az ország északi felén élénk, erős lehet a nyugati szél. Visszatér a kánikula, a friss reggelt követően délután 28-33 fok várható.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a késő délutáni órákban fordulhat elő néhol a nyugati tájakon egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakulhat.

hirdetés

Vasárnapra egy hidegfront érkezhet futó záporokkal, zivatarokkal, északnyugatira forduló széllel. Visszaesik a hőmérséklet, de még így is 24-31 fokra van kilátás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk