hirdetés

HÍREK

Zacher Gábor élesen bírálta a kormány járványügyi intézkedéseit

Szerinte ha nem szigorítanak sürgősen a szabályozásokon, hamarosan összeomlik a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 05.

hirdetés

Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos szerint az embereket közvetlenül kellene megszólítani a járványról, és sokkal őszintébben kéne beszélni velük, mert nem érzékelik, hogy mekkora veszélyben vannak.

A szakértő a Klubrádió műsorában a kedd este bejelentett rendelkezésekről elmondta, hogy

az éjjeli kijárási korlátozásnak semmi értelmét nem látja, az ingyenes parkolás pedig szerinte egyenesen káoszhoz vezethet.

A sporteseményekről ironikusan szólt, mikor megemlítette, hogy mennyire valószínű, hogy ott az emberek minden pillanatban betartják a kötelező maszkviselést és a távolságtartást.

hirdetés

Szerinte a középiskolákban át kéne állni a digitális tanrendre, a kijárási korlátozást időben ki kéne bővíteni és az idősek vásárlási idősávját is vissza kellene hozni.

„Hely van, gép van, gyógyszer van, dolgozó nincs” - mondta el a "frontvonalban" dolgozó orvosokról, ápolókról.

„A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva”

- mondta Zacher, aki szerint épp ezért „őszintén kéne beszélni a betegekkel, mert csak így lehet felkészíteni mindenkit a hatékony védekezésre.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatban Zacher Gábor megjegyezte, hogy ha így marad a törvény, mondjuk a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív, a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat összeomlik. Az egészségügyet egységesen kell kezelni, nem lehet kiemelni a csapatból az orvosokat, hogy na, őket megfizetjük és ezzel megoldottuk a létszámhiányt. Egy orvos egyedül semmit sem ér - tette hozzá Zacher Gábor.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk