/hirek/who-2022-ig-nem-ter-vissza-az-elet-a-normal-kerekvagasba/
hirdetés

HÍREK

WHO: 2022-ig nem tér vissza az élet a normál kerékvágásba

A szervezet egyik vezetője szerint a vakcina megtalálása nem hoz majd azonnali sikert, a járványügyi intézkedések jó sokáig velünk maradnak.
hirdetés

Nem szabad arra számítanunk, hogy amint megvan a vakcina, visszatér az élet a rendes kerékvágásba, legalább 2022-ig ez nem fog megtörténni – mondta el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője, Soumya Swaminathan a United Nations Foundation videokonferenciáján.

A gyerekorvos arra mutatott rá, hogy akár lesz rövid időn belül vakcina, akár nem, az nem fogja egy szempillantás alatt megváltoztatni a jelenlegi helyzetet.

A maszkviselés, a higiéniai szabályok és a távolságtartás még hosszú ideig az életünk része lesz, minderre legalább addig szükségünk lesz, amíg a lakosság 60-70 százalékát be nem oltják, ráadásul időbe telik, mire kialakul majd az immunitás.

Úgy látja, hogy a koronavírus nem egy szezonális betegség lesz, hanem egy sokáig elhúzódó járvány, amely hol fellángol, hol mérséklődik.

Az előrejelzéseit számszerűsítette:

hirdetés

szerinte 2022 előtt ne is nagyon gondoljunk arra, hogy visszatérnek a dolgok a rendes kerékvágásba.

"Ráadásul azt sem tudjuk, hogy a vakcina milyen hosszan fejti ki hatását, ez a másik nagy kérdés. Meddig tart az immunitás?"hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk